Sanzzee

Uzman
Yer
İstanbul
Telefonum Çin'e özel menşeli cihaz olduğu için parçaları Çin'de bulunabiliyor, agentların çoğunda kargo şirketleri batarya kabul etmiyor, anlaşabileceğim bir yer var mıdır? Son çare olarak orijinal batarya devresini başka bir bataryaya takmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son çare olarak orijinal batarya devresini başka bir bataryaya takmayı düşünüyorum.
Uğraşma öyle işlerle hocam, cebinde yanar eder uğraşmak istemezsin, daha bugün arkadaşımın orijinal S22 bataryası cebindeyken şişti, riskli işler biraz. Ben de az uğraşmadım pillerle, 220V'a bağlayınca pil patlamıştı o günden beri temkinli davranırım. Cihaz modeli ne? Biz sana buluruz belki yurt içi vardır getiren illa.

Cihaz Redmi K60 Pro, ne ettim ne yaptım sadece batarya getirtemedim Çin'den. Son çareyi yapacağım gibi duruyor.
Hocam başka bir pile ayrı bir lil devresi takma, onun yerine internette A kalite yan sanayi olan bir ürün al daha güvenilir olur. İnternette birkaç sitede orijinal batarya diye satılan piller gördüm ama fotoğrafı yoktu sitede. Ayrıca ikinci el sitelerinde bazı telefoncular bu cihaz için uyumlu orijinal batarya satıyor.

Redmi K60 Pro, düz K60 modeli ile uygun galiba, tam bilmiyorum ancak sitelerde ikisi için de uyumlu diyor. Ayrıca K60 modelinde kullanılan batarya Xiaomi 13T Pro modeline de uyumlu. Böyle başka model ile ortak olan bir pil modeli bulup alabilirsin belki.

Hocam başka bir pile ayrı bir lil devresi takma, onun yerine internette A kalite yan sanayi olan bir ürün al daha güvenilir olur. İnternette birkaç sitede orijinal batarya diye satılan piller gördüm ama fotoğrafı yoktu sitede. Ayrıca ikinci el sitelerinde bazı telefoncular bu cihaz için uyumlu orijinal batarya satıyor.

Redmi K60 Pro, düz K60 modeli ile uygun galiba, tam bilmiyorum ancak sitelerde ikisi için de uyumlu diyor. Ayrıca K60 modelinde kullanılan batarya Xiaomi 13T Pro modeline de uyumlu. Böyle başka model ile ortak olan bir pil modeli bulup alabilirsin belki.

Açıkçası sadece güvendiğim marka olarak woyax deji Xioami 12t batarya (BM5J) almıştım, uyumsuz olduğundan %0 gösteriyordu ve aşırı kararsız çalışıyordu (Orjinal batarya BM5L). Tekrar o topa girsem mi bilemedim, boşa para atmak istemiyorum son vakitler.

Ayrıca 12T bataryasının ve orijinal bataryanın standart voltajı; 3.87 ve 3.88, yani fark 0.01. Bu gerçektende kararsızlığı yol açar mı?

Son düzenleme:
Bu gerçektende kararsızlığı yol açar mı?
Yani bize göre çok küçük bir fark ama cihazlar hassas devreler ile çalışıyor, kararsızlığa yol açabilir. Bize 0.1 gibi görünür cihaza göre çok büyük farktır belki de.

Tekrar o topa girsem mi bilemedim, boşa para atmak istemiyorum son vakitler.
BM5L batarya bulabilirsiniz illa ki başka modeller de kullanıyordur.

Ben de başka cihaza uyumlu BN5M batarya almıştım benim cihaza uymuştu. Xiaomi bataryaları çoğu modelde aynı kullanıyor ki hepsi de 5000 mAh. Model numarası tutsun yeter.

Biraz baktım da BM5L piller sadece yurt dışında bulunuyor. Bu yurt dışı yasağı harbiden saçmaydı ya.

12t bataryası direkt olarak uyumsuz sanırsam, hem şarj olmuyor, hem de kilitlendi mi çok zor açılıyor mecbur hard reset atıyorum.
Çin'den batarya getirmenin yolunu bulmak lazım. Başka bataryayla olacak gibi durmuyor.

Cihaza POCO X7 Pro bataryası (BM69) taktım, şu anlık stabil ve iyi çalışıyor. Cevaplar için sağ ol, @THE KEROXEA.

Son düzenleme: