Cinselliğe bağımlı mısınız?

• Evet

Oy: 13 30,2%
  • Hayır

Oy: 19 44,2%
  • Kararsızım

Oy: 11 25,6%

• Oy verenlerin toplamı
    43
@keireL gibi fırsat olmaması bağımlılıktan en kolay kurtulma yolu bence. Bir süre sadece işten eve gelip yemek duş ve uyumak dışında vaktim olmuyordu belki aylarca sürdü bu süreç bıraktığımı bile fark etmemiştim.
Bağımlılık demeyin artık. Elinizden gelenin fazlasını yapın! Daha güzel şey yok.

Bu bizim vazifemizdir (!).

Cinsellik yaşamakla cinselliğe bağımlı olmak (nemfomani) aynı şeyler değil. Birisi hastalık düzeyinde, diğeri doğal ve normal. Böyle durumlarda nitelik değil nicelik önemli. Şimdi iki uçlu duygudurum bozukluğunu bilirsin. Niteliğe baksaydık hepimiz bipolarız o zaman. Ama gerçekte nasıl, bu duygudurum değişimi anormal derecede sık olanlar bipolar hastası oluyor. Kısaca sorduğum soru yanlış falan değil, gayet açık ve net. Cinsellik bağımlılığını normalleştiremezsiniz.
Nemfomani çok başka bir durum. Ama dediğinizi anladım. Cinselliğe aç olmaktan bahsediyorsunuz. Evet maalesef ülkede böyle bir sorun var.

Saçmalamayın lütfen. Sırf haftada birkaç kere malum eylemi yapıp kendisine bağımlı diyenleri anlamıyorum. Yabancılar her gün böyle işleri yapmıyor sanki. Bu normal bir aktivite. Kedi, köpek bile yapıyor bu işi.
Avrupa ülkelerinde herkes bu aktiviteleri yapıyor.

Bu bir ihtiyaç. Neden kendinizi bundan mahrum bırakıyorsunuz? Sadece insanlar değil bütün canlılar bu ihtiyacıcını gideriyor.
Ben mastürbasyon yapmak bir bağımlılık göstergesidir dedim mi? Dediysem nerede lütfen hemen gösterir misiniz? Aşırı mastürbasyon bir bağımlılık ve bizim ülkedeki birçok erkek mastürbasyona bağımlı. Hemen savunma mekanizmasına girip lafı çarpıtmanıza bakılırsa sizin de bir mastürbasyon bağımlılığınız var ve bu gerçeğinizi kabullenemiyorsunuz.

İhtiyacımı gideriyorum zaten, fazlasına gerek yok.
Ayrıca daha fazla yapmaya başlarsam, eski bağımlı dönemlerime geri dönme ihtimalim artar.
Kesinlikle kontrolü sağlamazsanız bağımlılık bataklığına geri düşme ihtimaliniz var. Bu arkadaşın dediklerini görmezden gelin zaten kendisi troll bir hesap. Daha önce "Sırrı Süreyya Önder kim? Ben bilmiyorum kim olduğunu" diyordu.

Bunlardan birkaç tanesini örnek verir misiniz?
Verdim ya hocam, belirli bir hastalık sayılır mı bilmiyorum. Sadece hijyen sorunları bunlara sebep açıyor ve cinsel hijyenin (Artık ne deniyorsa) aksatılmasında en büyük rol oynayan şey mastürbasyon bağımlılığı.

Verdim ya hocam, belirli bir hastalık sayılır mı bilmiyorum. Sadece hijyen sorunları bunlara sebep açıyor ve cinsel hijyenin (artık ne deniyorsa) aksatılmasında en büyük rol oynayan şey mastürbasyon bağımlılığı.

Bol bol malum eylemi yapın. Avrupadakiler bile yapıyor turp gibiler. Kedi köpekler bile aynı eylemi yapıyor. Yararları var hatta.

@Hermione Jean Granger bu konuda Siyasi İslam ne alaka? Ayrıca hiç kimse bağımlı değil. Her insanda çiftleşme içgüdüsü var.

@Xudayar_Mirzayev @Jack işte siz farklı düşünebilirsiniz ama çiftleşme içgüdüsü herkeste var dediğim gibi.

Son düzenleme:
@20571, hocam siz anlamıyorsunuz bahsedilen şeyi.

1- Biz hayvan değiliz, irademiz ve mantığımız var. Ki bu da bağımlılığa sebep olabilir.

2- Bağımlılık sonucunda işte ertelemeler, sosyal çevrede bozukluklar, kendini yetersiz hissetme gibi birçok şey hissedilebilir.

3- Çiftleşme içgüdüsü herkeste var bu doğru ancak asıl durum bunun aklınızı kaplaması. Bağımlılık denilen şey bu.