Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Detayları sokaktaki NPC'lerin dişlerini bile renderlamaya çalışan saçma bir seviyeye getirdikleri için ekran kartına fazla yükleniyordu. Firma bazı detayları daha iyi performans için törpüledi sanırım ama yine de henüz düzgün oynanacak duruma gelmediği için 1-2 yıl daha bekleyip eklentilerle oynamayı düşünüyorum.
huck2434
Uzman
O kadar ısınması ilginç derken hocam herhalde oyunları 2K oynuyordum 4K OLED'e geçince ekran kartına tam yük binmeye başladı acaba bundan dolayı olur mu aynı god Ragnarok'u 70 dereceyi geçmeden bitirdim.
Oyunun optimizasyon sorunu da var her şeyi renderlamak için GPU'ya bindirdiği yükte fazla.
4K'da GPU'nuzun 70-75 derece olması gayet normal gibi duruyor. Ekran kartı modeliniz ve kasanız nedir?
4K'da GPU'nuzun 70-75 derece olması gayet normal gibi duruyor. Ekran kartı modeliniz ve kasanız nedir?
yusufumm07
Üstün
Arkadaşlar merhaba. ASUS TUF RTX 4090 ekran kartı kullanıyorum; oyunda GPU kullanımı %99, GPU sıcaklığı 77-78 derecelere cıkıyor, bu normal mi? Her oyunda bu kadar sıcaklık olmuyor.
Her oyunda öyle mi peki bence skıntılı durum yok manor lords oynuyorum bende de aynı.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
GPU Kullanım değeri aynı olsa bile çektiği voltaj artacaktır. Kartın tamamını %100 kullanıyor büyük ihtimalle. Ragnarok bende oynadım kartımın toplam çekmesi gerekenden %30 daha az voltaj çekerek %100 kullanıma ulaşıyordu. Biraz UV yaparak MHz kısın sıcaklıklar ve fan değerleri çok düşecektir sadece UV yaparsanız FPS değeriniz düşmez biraz MHz kısmakta gözle görülür büyük fark yaratmıyor.O kadar ısınması ilginç derken hocam herhalde oyunları 2K oynuyordum 4K OLED'e geçince ekran kartına tam yük binmeye başladı acaba bundan dolayı olur mu aynı god Ragnarok'u 70 dereceyi geçmeden bitirdim.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
O kadar ısınması ilginç derken hocam herhalde oyunları 2K oynuyordum 4K OLED'e geçince ekran kartına tam yük binmeye başladı acaba bundan dolayı olur mu aynı god Ragnarok'u 70 dereceyi geçmeden bitirdim.
Gene de çok hocam istediğiniz kadar yüklenin karta o değer çok. Ben gözlükte 5K yükleniyorum en tepe noktada artık o kadar ısınmıyor. PTM 7950 kullanıyorum.
huck2434
Uzman
Hocam kartım ASUS TUF RTX 4090 kasam ASUS TUF GT502 kasa fanlarım lian SL120 her oyunda olmuyor diye belirttim dün fark ettim 70-75 derece arası bir sıcaklık var oyunu 4K Ultra ayarlarda oynuyorum odam 15 M.2 ve petekler açık Bu da etkiler diye düşünüyorum.