Çizik deforme ürünle sıkça karşılaşıyor musunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Attar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 397

Attar

Becerikli
Çok sık karşılaşıyorum neredeyse her sitede. 14 gün koşulsuz iade hakkı ve Amazon gibi siteler iade konusunda çok esnek olunca kötüye kullananlar oluyor.

Adam bayağı bir kullanmış, 2 senedir kullandığım mousemda böyle çizik yok

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani anlamadım.

Satıcı Amazon olduğu taktirde aliyor urunu her türlü. Havit kulaklık almistim, 15 gun kullandım bir baktım kablosu icine gidiyor. Urun meğersem baştan hataliymis. Tabii ben cok dikkatli kullanırım böyle şeyleri ama dediğim gibi kirmadigin hasar vermediğin sürece Amazon iade alıyor.

Zarar verilen ürünü iade almıyorum deseniz daha mantıklı olurdu. Zaten zarar verilen bir ürün olduğu vakit kimse müşteriyi desteklemez merak etmeyin. Kullanılan ürünü kesinlikle iade almıyorum gibi bir tabir kullanmanız sizin zararınıza olur, hele ki forum gibi bilgili tüketicilerin olduğu forumda bunu söylemek büyük cesaret.

Kullanılan birçok ürünü de kabul etmiyorum. Ha bu arkadaşa satan satıcı gibi de asla kullanılmış ürün göndermiyorum. Az çok müşterinin art niyetli olup olmadığını anlayabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse mağazamda 400gr Trabzon sarı kurabiyesi satıyorum tekli 2'li ve 3'lü olacak şekilde müşteri 3'lü alıyor 1'ini yiyor sonra iade etmek istiyor. Nedeni ise beğenmemesi imiş. Acaba 1 paketi bitirdikten sonra seni ne durdurdu.

İnanın birçok art niyetli saçma sapan insanlar var.

Satıcı eğer Amazon'un kendisi ise müşteri memnuniyeti adı altında alıyordur. Satıcı başka birisi olsa sorunlar yaşayabilirsiniz.

Haklisiniz. Bazı ürünlerin kullanim süresince hatalı olduğu belli olabiliyor. Ben alim yaptığım pazarın iade koşullarına göre alirim. Satici da bu koşulları göze alarak malını satar. Hijyen cart curt diye kullanılmış urun almıyoruz gibi sacmalik yapılacaksa gidip magaza kurar elden satarlar. Koşulsuz iade hakkını söylemiyorum bile.

Amazon üzerinden ürün alırsanız satıcının kim olduğu farketmez, amazon her türlü destek sağlıyor. Amazon'u bizim türk firmaları ile karıştırdınız herhalde.

Örnek vermek gerekirse mağazamda 400gr Trabzon sarı kurabiyesi satıyorum tekli 2'li ve 3'lü olacak şekilde müşteri 3'lü alıyor 1'ini yiyor sonra iade etmek istiyor

Hocam zaten gıda STT geçmediği sürece ya da enfekte falan olmadığı sürece açıldıktan sonra keyfi iade edilemez ki. Teknolojik üründe işler cok farklı.

@Yasin Alemdağ, Ayrıca hala "Kullanılan birçok ürünü de kabul etmiyorum." demekte ısrar ediyorsunuz. İade durumları ürünün durumuna göre ve üründen ürüne değişir. Siz ben kesinlikle iade almam yorumunu yapmaya devam ediyorsunuz, o zaman firmanızın ismini söyleyinde ürün almayalım.

Hocam zaten gıda STT geçmediği sürece ya da enfekte falan olmadığı sürece açıldıktan sonra keyfi iade edilemez ki. Teknolojik üründe işler cok farklı.
Tam da bunu söyleyecektim, gıda ürünleri ile teknolojik ürünler çok farklı. Gıda ürünlerini öyle keyfi iade etme durumu olmaz, teknolojik ürünlerde iade olur.

Amazon üzerinden ürün alırsanız satıcının kim olduğu fark etmez, Amazon her türlü destek sağlıyor. Amazon'u bizim Türk firmaları ile karıştırdınız herhalde.

Hayır karıştırmadım. Destek sağlamaz demedim. Amazon büyük ve müşteri aynı zamanda satıcı destekli bir firma eğer satıcı zarar ediyor ise bunu kanıtlamışsa tabii hem satıcıya hem müşteriye ücretini veriyor.

Siz benim tam olarak dediğimi yanlış anlıyorsunuz o yüzden örnek vererek anlattım ki anlaşılır olabilsin.

Hocam zaten gıda stt geçmediği sürece ya da enfekte falan olmadığı sürece açıldıktan sonra keyfi iade edilemez ki. Teknolojik üründe işler cok farklı.

Tabii ki sektörler çok farklı. Ben sadece işleyiş biçiminden bahsediyorum.

Son düzenleme:
Yakın zamanda 30 güne çıkarıldı iade süresi yanlış hatırlamıyorsam. Biraz empati yapsa ürünü kullanıp iade eden kişi, bu hale gelmez ürün.

Sen karşılaşmıyor musun hocam? Hepsi bana mı denk geliyor

Amazon'da bir satıcı sakal tıraş makinesi iade almadı 5 dakika bile kullanmadım, ürün yıkanmış ıslak diye almadılar hijyen açısından haklı ama ürünün bıçakları kördü yine de tamam dedim sonra karşı ödemeli kargoyla bana gönderdiler

Sen karşılaşmıyor musun hocam? Hepsi bana mı denk geliyor
Kıyafet siparişlerini saymıyorum, onun dışında son 10-15 elektronik cihaz siparişimde 1 tane iade ürün geldi(Amazon). O yönden şanslıyım galiba. Benim şanssızlığım arızalı/sorunlu ürün gelmesi

Ha, bugüne kadar sadece 4 iadem oldu onlar da sorunlu ürünlerdi, onun dışında hiç keyfi iadem olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…