Çok sık karşılaşıyorum neredeyse her sitede. 14 gün koşulsuz iade hakkı ve Amazon gibi siteler iade konusunda çok esnek olunca kötüye kullananlar oluyor.
Adam bayağı bir kullanmış, 2 senedir kullandığım mousemda böyle çizik yok
Amazon Depo adında iade gelen ürünleri sattıkları yer vardı, yakın zamanda Türkiye'ye geldi o olay. Diğer ülkelerde çok uzun zamandir vardi. Ona rağmen sıfır olarak alınmış siparişlere de iade ürünü yollamaya devam ediyorlar.
Evet zaten Amazon depo hizmeti var diye hep Amazon'dan alırdım her şeyi ilk defa karşılaştım bizzat satıcı Amazon olmasına rağmen. Amazon'da iyi bir satıcıdan SteelSeries kulaklık almıştım onun hali tam berbattı ürün savaş geçirmiş sanki. İade edeceksen kullanmanda gerekiyorsa dikkatli kullan misal ben belki beğenmem iade ederim diye kutudan açıp denerken kutu yırtılmasın zarar görmesin, ürüne ise sanki laboratuvar testinde gibi hassas davranırım bu konuda takıntılıyım bana yapılınca sinir oluyorum sonuçta. Ürünüde iade edeceksem direkt paketlerim çizilir yere düşer tozlanır her şey olabilir. Müşteri satıcıyı kazıklıyor satıcı da zarar edince başka müşteriyi kazıklıyor ülke olarak biraz vicdan ve eğitim seviyesinin yükselmesi lazım. Bu kadar dikkat edincede inadına her şey çizik, deforme ya da bozuk geliyor asla ilk alımda sorunsuz olmaz hep ikinci üçüncü defa alırım o zaman sıfır ürün gelir.
Kıyafet siparişlerini saymıyorum, onun dışında son 10-15 elektronik cihaz siparişimde 1 tane iade ürün geldi(Amazon). O yönden şanslıyım galiba. Benim şanssızlığım arızalı/sorunlu ürün gelmesi
Ha, bugüne kadar sadece 4 iadem oldu onlar da sorunlu ürünlerdi, onun dışında hiç keyfi iadem olmadı.
Benim sipariş geçmişime bakınca iadeden geçilmiyor. İki Razer Kraken V3 aldım farklı satıcılardan ikisi de bozuk. Bana çizik, deforme gelenler sorunsuz çalışıyor ama deforme yoksa tertemizse ya düzgün çalışmıyor ya da tamamen bozuk. Kıyafet , kozmetik ve diğer ürünlerde eksik ve yanlış renk gönderimi mutlaka yaşarım
Evet zaten Amazon depo hizmeti var diye hep Amazon'dan alırdım her şeyi ilk defa karşılaştım bizzat satıcı Amazon olmasına rağmen. Amazon'da iyi bir satıcıdan SteelSeries kulaklık almıştım onun hali tam berbattı ürün savaş geçirmiş sanki. İade edeceksen kullanmanda gerekiyorsa dikkatli kullan misal ben belki beğenmem iade ederim diye kutudan açıp denerken kutu yırtılmasın zarar görmesin, ürüne ise sanki laboratuvar testinde gibi hassas davranırım bu konuda takıntılıyım bana yapılınca sinir oluyorum sonuçta. Ürünüde iade edeceksem direkt paketlerim çizilir yere düşer tozlanır her şey olabilir. Müşteri satıcıyı kazıklıyor satıcı da zarar edince başka müşteriyi kazıklıyor ülke olarak biraz vicdan ve eğitim seviyesinin yükselmesi lazım. Bu kadar dikkat edincede inadına her şey çizik, deforme ya da bozuk geliyor asla ilk alımda sorunsuz olmaz hep ikinci üçüncü defa alırım o zaman sıfır ürün gelir.
Keşke herkes sizin gibi olsa . Siparişlerinizin tamamını mümkünse kargocu arkadaş yanınızdayken açın eğer kutu dışında deforme varsa almadan iade edin. Eğer iç kısmında sorun varsa tutanak tutturup iade edin. Ancak aldığınızda sorun cihazdaysa o zaman işte 14 gün iade hakkınızı kullanın.
Benim sipariş geçmişime bakınca iadeden geçilmiyor. İki Razer Kraken V3 aldım farklı satıcılardan ikisi de bozuk. Bana çizik, deforme gelenler sorunsuz çalışıyor ama deforme yoksa tertemizse ya düzgün çalışmıyor ya da tamamen bozuk. Kıyafet , kozmetik ve diğer ürünlerde eksik ve yanlış renk gönderimi mutlaka yaşarım
Ben artık, hani derler ya "aracın yürüyen aksamında sıkıntı yok", böyle olduğuna kanaat getirirsem sorunlu ürünü de iade etmemeyi düşünüyorum. En son monitör aldım, ilk aldığımda 3 tane ölü piksel vardı. İade ettim farklı bir marka sipariş verdim onda da 1 tane var. Artık, "Hiç uğraşamam, ışık sızması yoksa kullan gitsin" dedim ve kullanıyorum.
Ben artık, hani derler ya "aracın yürüyen aksamında sıkıntı yok", böyle olduğuna kanaat getirirsem sorunlu ürünü de iade etmemeyi düşünüyorum. En son monitör aldım, ilk aldığımda 3 tane ölü piksel vardı. İade ettim farklı bir marka sipariş verdim onda da 1 tane var. Artık, "hiç uğraşamam, ışık sızması yoksa kullan gitsin" dedim ve kullanıyorum.
Monitörümde ışık sızması var ama iade etmedim. Kulaklık vb cihazlarda driver kaynaklı sorunlar oluyor bazen düzeltmek için günlerce uğraştığım olurdu, fan gibi benzer ürünlerde küçük bir sorunsa gidermeye çalıştığımda oluyordu ama artık monitörümde ki gibi ya önemsemiyorum ya da direkt iade ediyorum. Ufak tefek çizik olsa umursamamda şu fareye baksana sanki 5 yıl kullanmış adam . Hijyen de önemli ikinci el ürünleri kullanmayı sevmiyorum param sıfıra yetmiyorsa almam ama sıfır parası verip ikinci el geliyor resmen onu da görmezden gelemem.