Emre.py

Üstün
Makaleler
1
Yer
Adana
Aracın stok versiyonunda devir saati yok, ben de devir saati eklemek istiyorum. Birkaç araştırma yaptım ve gösterge paneli komple değiştirilerek veya küçük bir takometre eklenerek devir saati yapılabiliyormuş. Sizce ben nasıl yapabilirim? Komple gösterge panelini değiştirmek istemiyorum çünkü stok halini beğeniyorum.

@Eagles

OBD 2 portu bulunuyor olması lazım küllüğün ya da vitesin orada. ELM 327 edin bir tane, ucuzdur. Car Scanner veya Torque uygulamasını da ister satın al, ister ücretsiz versiyon kullan. Devir saatini en ucuz buradan izlersin. Arıza lambalarını da falan okursun. En basit böyle hallolur.

Ya da şöyle bir şey de edinebilirsin, bunlar da çok güzel;

OBD 2 portu bulunuyor olması lazım küllüğün ya da vitesin orada. ELM 327 edin bir tane, ucuzdur. Car Scanner veya Torque uygulamasını da ister satın al, ister ücretsiz versiyon kullan. Devir saatini en ucuz buradan izlersin. Arıza lambalarını da falan okursun. En basit böyle hallolur.

Ya da şöyle bir şey de edinebilirsin, bunlar da çok güzel;

ELM 327 nedir hocam ne işe yarar?

ELM 327 nedir hocam ne işe yarar?

@Eagles, ben OBD üzerinden yanıt vermek istedim üstad. Sen fiziksel yoldan takometreyle de öneride bulunabilirsin, bende o deneyim yok :)

Şu videodaki gibi uygulayabilir, benzer işler aslında. Üniversal video olabilir birçok araç için. Ama tabii tecrübesi yok ise yapan yerler de var, önemli olan bağlantıları. Gerisi zaten tutturma ve düzeltme işlemi. Aslında zor bir işlem değil.