Merhaba arkadaşlar,

Alan adım Squarespace üzerinden kayıtlı. Cloudflare CDN hizmetini kullanmak için domainimi Cloudflare'e ekledim ve nameserver'ları Cloudflare'in verdiği şekilde Squarespace panelinden değiştirdim.

Daha sonra, get4games.com alan adımın A kaydını, kullandığım Netvay hosting sunucusunun IP adresine yönlendirdim ve Proxy (turuncu bulut) modunu aktif hale getirdim.

Ancak bu işlemlerden sonra siteye erişim kesildi. Ne Squarespace üzerinden ne de doğrudan IP üzerinden bir yönlendirme hatası göremiyorum. Acaba Cloudflare Proxy modu, Netvay sunucusuyla çakışıyor olabilir mi? Ya da ekstra bir yapılandırma mı yapmam gerekiyor?

Benzer bir sorun yaşayan ya da çözüm önerebilecek biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler!

Ekran görüntüsü 2025-05-02 212040.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-02 212125.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-02 212244.webp

@omerget4games, @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Ek olarak SSL/TLS Modunu Full yapıp dener misiniz?
Full SSL modu hata oranını artıracaktır. Bu şekilde deneme yapılması doğru olmaz.

Proxy modu sadece 80 ve 443 modunu destekler ve SSL ayarları ile uyumludur. Bu portlar dışında port kullanıyorsanız Proxy modunu kapatmanız gerekir. SSL hatası alıyorsanız en düşük moda getirmelisiniz. En düşük mod, sadece kullanıcı ile Cloudflare arasında sertifika doğrulaması yapar. Cloudflare ile sunucunuz arasındaki doğrulamayı önemsemez.

Full SSL modu hata oranını artıracaktır. Bu şekilde deneme yapılması doğru olmaz.

Proxy modu sadece 80 ve 443 modunu destekler ve SSL ayarları ile uyumludur. Bu portlar dışında port kullanıyorsanız Proxy modunu kapatmanız gerekir. SSL hatası alıyorsanız en düşük moda getirmelisiniz. En düşük mod, sadece kullanıcı ile Cloudflare arasında sertifika doğrulaması yapar. Cloudflare ile sunucunuz arasındaki doğrulamayı önemsemez.
Neye göre yorum yapıyorsunuz hocam? Proxied modda Cloudflare SSL veriyor Full yapmasında bir sakınca görmüyorum.

Not : 50+ Sitede Full modunda kullanıyorum hiç bir hata yok.

Artı -1 Eksi
Neye göre yorum yapıyorsunuz hocam? Proxied modda Cloudflare SSL veriyor Full yapmasında bir sakınca görmüyorum.
Full yaparak Cloudflare ile server arasında da geçerli sertifika koşulu koymuş oluyorsunuz. Herkes sizinle aynı sunucuyu kullanmıyor.

İsterseniz Cloudflare sayfası ne diyor bir bakalım.

En düşük modumuz Flexible (Esnek).

Flexible : Traffic from browsers to Cloudflare can be encrypted via HTTPS, but traffic from Cloudflare to the origin server is not.
Esnek: Tarayıcılardan Cloudflare'e gelen trafik HTTPS üzerinden şifrelenebilir, ancak Cloudflare'den kaynak sunucuya giden trafik şifrelenemez.

Sizin tavisye ettiğiniz ayara da bakalım:

Full (strict) : Similar to Full Mode, but with added validation of the origin server’s certificate, which can be issued by a public CA like Let’s Encrypt or by Cloudflare Origin CA.

Tam (sıkı): Tam Mod'a benzer, ancak Let's Encrypt veya Cloudflare Origin CA gibi genel bir CA tarafından verilebilen kaynak sunucunun sertifikasının ek doğrulaması vardır.

(Kaynak: https://developers.cloudflare.com/ssl/origin-configuration/ssl-modes/)

Yani önce konudaki hataya odaklanmamız gerekirken hatayı çözmeden önce Cloudflare ile kaynak sunucu arasında ekstra doğrulama işlemi açıyorsunuz. Sizin kullandığınız 50+ sitede doğru hosting seçimi ve yapılandırması ile bu sorunu aşıyor olabilirsiniz. Ama bu konudaki sorunun yaşandığı hostingi bağlamayabilir.

Aksine bir de Cloudflare ile sunucu arasında bir SSL hatası varsa onun da gerçekleşmesini sağlıyorsunuz. Belki istemeden yanlış yönlendirme yapıyorsunuz ama bu 50+ sitede kullanıyorum savunmasını doğru kılmaz.

Son düzenleme: