Detaylar
Kim cevapladı?Deniz744 47
Üstün
Arkadaşlar, yüzümde öyle aman aman bir sivilce sorunu yok, ufak tefek var ve bugün doktor sivex ve yanında bu kremi vardı. İnternette araştırınca yüzü daha kötü yaptığını vs okudum. Kullanan var mı? Kullanmasam daha mı iyi?
Sivilceler için su bazlı basit kremler kullanılabilir, çok rahatsız etmiyorsa bırakın kendi geçsin. Fakat ediyorsa dediğim gibi su bazlı krem kullanılabilir.
Bu krem gördüğüm kadarıyla su bazlı değil, ve bir akne kremi, sivilce değil.
Kullanmayın, muhtemelen daha kötü yapacaktır. Yapmasa bile riske atmaya değmez birkaç sivilce için.
Kullanmıyorum hocam. Ufak tefek sivilceler var, kendisi gecer. Soğuk su haric hiçbir şey kullanmıyorum.Sivilceler için su bazlı basit kremler kullanılabilir, çok rahatsız etmiyorsa bırakın kendi geçsin. Fakat ediyorsa dediğim gibi su bazlı krem kullanılabilir.
Bu krem gördüğüm kadarıyla su bazlı değil, ve bir akne kremi, sivilce değil.
Kullanmayın, muhtemelen daha kötü yapacaktır. Yapmasa bile riske atmaya değmez birkaç sivilce için.
Deniz744 47
Üstün
Kullanmıyorum hocam. Ufak tefek sivilceler var, kendisi gecer. Soğuk su haric hiçbir şey kullanmıyorum.
Soğuk su ölü deri ve kiri temizlemenin en iyi yoludur, ayrıca yüzdeki yağı da temizleyerek yeni sivilcelerin oluşumunu önler. Kısaca soğuk su uygulamaya devam edin, doktorun yazdığı kremi kullanmayın. Bazı doktor(!)lar sırf firma o ilaçtan 1000 adet yazınca yemeğe, tatile gönderiyor diye o ilaçtan herkese yazıyor, örneğin her başı ağrıyana Parol yazılması gibi düşünün.
O yüzden doktora tam güvenmemek lazım, ben her ilacın reçetesini okurum mesela. Ne kullandığmıı bilmem gerek.
Ayrıca reçeteleri küçülttüler, sadece işine yarayacak şeyler yazıyor artık. Reçeteleri okumanı tavsiye ederim.
Hocam benim yüzüm genel olarak biraz hassas, yüzüme hiç dokunmuyorum ama dokunsam kesin sivilce falan çıkar ve bazen suratım kaşınıyor hiç ellemiyorum 5-10 dakika sonra orası kızarıyor ama genellikle o gün içerisinde geçmiş oluyor. Bazı kişilerin alın bölgesi daha dayanıkli, benimki biraz hassas. Şu an 1-2 tane küçük sivikce var o kadar.Soğuk su ölü deri ve kiri temizlemenin en iyi yoludur, ayrıca yüzdeki yağı da temizleyerek yeni sivilcelerin oluşumunu önler. Kısaca soğuk su uygulamaya devam edin, doktorun yazdığı kremi kullanmayın. Bazı doktor(!)lar sırf firma o ilaçtan 1000 adet yazınca yemeğe, tatile gönderiyor diye o ilaçtan herkese yazıyor, örneğin her başı ağrıyana Parol yazılması gibi düşünün.
O yüzden doktora tam güvenmemek lazım, ben her ilacın reçetesini okurum mesela. Ne kullandığmıı bilmem gerek.
Ayrıca reçeteleri küçülttüler, sadece işine yarayacak şeyler yazıyor artık. Reçeteleri okumanı tavsiye ederim.
@Deniz744,
Son düzenleme:
Deniz744 47
Üstün
Hocam benim yüzüm genel olarak biraz hassas, yüzüme hiç dokunmuyorum ama dokunsam kesin sivilce falan çıkar ve bazen suratım kaşınıyor hiç ellemiyorum 5-10 dakika sonra orası kızarıyor ama genellikle o gün içerisinde geçmiş oluyor. Bazı kişilerin alın bölgesi daha dayanıkli, benimki biraz hassas. Şu an 1-2 tane küçük sivikce var o kadar.
@Deniz744,
Hocam sadece dokunmayla sivilce çıkacağını düşünmüyorum, bugün VR oynarken yanlışlıkla kendime yumruk attım
Siz de bence bu kadar abartmamalısınız, bu olay bence ilk olarak dokunduğun yerde doğum lekesi olur furyasından çıkmıştır, yüze dokunmayla sivilce çıkmaz ki.
Nasıl çıkmıyor hocam, elimiz bakteri yuvası dokunarak daha kötü yapıyorsun.Hocam sadece dokunmayla sivilce çıkacağını düşünmüyorum, bugün VR oynarken yanlışlıkla kendime yumruk attım10 dakika sonra geçti acısı.
Siz de bence bu kadar abartmamalısınız, bu olay bence ilk olarak dokunduğun yerde doğum lekesi olur furyasından çıkmıştır, yüze dokunmayla sivilce çıkmaz ki.
Deniz744 47
Üstün
Nasıl çıkmıyor hocam, elimiz bakteri yuvası dokunarak daha kötü yapıyorsun.
İyi de hocam sivilce bakteri yüzünden değil, cildinizdeki yağ bezlerinin tıkanması yüzünden çıkıyor.
Dokunmakla ilgisi yok diye biliyorum.
Olabilir de ben de çıkar kesin. Dokunmamak daha iyi en azından.İyi de hocam sivilce bakteri yüzünden değil, cildinizdeki yağ bezlerinin tıkanması yüzünden çıkıyor.
Dokunmakla ilgisi yok diye biliyorum.
Deniz744 47
Üstün
Olabilir de ben de çıkar kesin. Dokunmamak daha iyi en azından.
Hocam elinizi pilava daldırıp yedikten sonra yüzünüze dokunmayın tabii ki, fakat yüzünüzü yıkarken de dokunmamanın bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Bu bakteri işine ben gibi takıksanız da activex kullanabilirsiniz, sabahları yüzünüzü activex ile yıkayabilirsiniz.