Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim o aşılara yüzde yüz güvenilir diyemezsin Reflü değil doktora baktırdım kola içmem yağlı yemem. Ondan önce yoktu kuzenimde bile aynısı o aşılar güvenliyse neden o kadar dava açıldı Almanya vs .durduk yere aşıyı neden kötüleyeyim

Onları yediğimi nerden biliyorsun öyle şeyler tüketmem.
Yüzde yüz güvenli diye bir şey zaten yok, ne ilaçta ne aşıda. Ama ‘yan etki var’ demekle ‘güvenilir değil’ demek aynı şey değil. Parasetamolün bile yan etkisi var diye kimse kullanmıyor mu? Mesele risk–fayda dengesi.
Reflü mevzusu da öyle her gördüğümüz şeyi aşıya bağlamak bilim değil. Milyonlarca insan aşı oldu, ciddi yan etki oranları istatistiklerle ortada. Almanya’da dava açılması da otomatik ‘zararlı’ demek değil; her büyük sağlık uygulamasında hukuki süreç olur. Mahkeme açıldı diye ürün çöp olmuyor.
Ben kimseyi körü körüne savunmuyorum ama komplo seviyesine çekmek de mantıklı değil. Veri varsa konuşalım, yoksa duyumla değil.

Davalar açıldı da davalardan bir şey cikmadi ki. Dunya'da asi karsitligi var zaten bu her zaman vardi. Dava acmak bir kriter veya gosterge degil. Asi dedigimiz kavram olmasaydi bugün hala su ciceginden, kizamiktan insan oluyordu. Ozellikle pandemiyle birlikte beslenme ve spor aliskanliklari degisti insanlarin. Bunlarin etkisi daha fazla.

Topuk kanı almaya karşı çıkan kesim ile aynı kesim bu.

Daha test edilmeden etkisi görülmeden 1-2 yıl içinde aşının olması saçma. Çoğu kişi bana katılmayacak ama bence Korona aşısı diye bir şey yok. Olsa yerinde duramazlardı.

Hiçbir zaman aşılara karşı olmadım. Aşı çıkınca da koştura koştura vuruldum. Yakın çevremde 23 aylık bebeğine sadece doğumdan sonra Hepatit B vurdurup başka aşı vurdurmayan birisi var. 2 ay küçük bebeğimin tüm aşıları tam fakat çok sık hasta oluyor diye bunu aşılara bağlamıyorum. Tamamen genetik ve bağışıklık sistemiyle alakalı. Biontech aşılarının tamamen yan etkisi yok ya da var diyemem o konuda yetkinliğim yok ki bu forumda da o konuda yetkin insanlar olduğunu sanmıyorum. Modern köy kahvesi tartışması gibi aşı iyidir kötüdür diyerek birbirimizi gömmeyelim. Sağlıkla kalın. :)

Daha test edilmeden etkisi görülmeden 1-2 yıl içinde aşının olması saçma. Çoğu kişi bana katılmayacak ama bence korona aşısı diye bir şey yok. Olsa yerinde duramazlardı.

Çok mantıklı. Dünyada günde binlerce insanın ölümüne veya kalıcı hasarlarla atlatmasına sebep olan bir hastalığın aşısını ilk olarak 10 yıllık test-etki analizinden geçirip sonra paylaşmaları gerekiyordu. Tabii bunu yapsalar da bu sefer "tedavisi var ama saklıyorlar yeğenim" muhabbeti olacaktı orası ayrı.

Çok mantıklı. Dünyada günde binlerce insanın ölümüne veya kalıcı hasarlarla atlatmasına sebep olan bir hastalığın aşısını ilk olarak 10 yıllık test-etki analizinden geçirip sonra paylaşmaları gerekiyordu. Tabii bunu yapsalar da bu sefer "tedavisi var ama saklıyorlar yeğenim" muhabbeti olacaktı orası ayrı.
Virüste yarasadan bulaştı ya zaten.

Yapabilir, Covid zamanı uzman kardiyolojiye gittim kendisi bilinen bir kalp zarı iltihaplanması ihtimali olduğunu söylemişti. Dediğine göre erkelerde daha fazla yaşanan bir durumdu ve o günden bu güne düzenli kalp testi yaptırıyorum. Ne zaman çıkacağı belli olmaz.

Vebanın fareden bulaştığına inanıyorsun da COVID'in yarasadan bulaştığına niye inanmıyorsun? South Park COVID'in Randy Marsh tarafından insanlığa bulaştırıldığını gayet net şekilde anlatıyor.
Doğru. İnsanlığı kahreden hastalıklar zaten bir şekilde organizmalar arası geçişe elverişli hale gelebilecek şekilde evrim geçirmeyi başarabilenler oluyor zaten. Kuş, domuz, kene, Covid...

Bazı arkadaslar olayı dalgaya almıslar cok bos yorum yapiyorlar. Bir halttan haberleri yok.

2 defa oldum bu lanet aşıyı oldugum gune lanet olsun. Seyahat etmek zorundaydim annemin yanina gitmem gerekliydi mecbur oldum aşıyı. 2.sefer seyahat yuzunden yine olmak zorunda kaldim.

Bu aşı sonrası hic olmayan seyler cikti bende mahvoldum.
1-) Kalp carpintisi basladı ben sporcu adamım 20km durmadan kosacak kapasiteye sahibim. O sey gitti benden 3km sonra kalp carpintisi yasiyorum ve nefes nefese kaliyorum. Bunlar asiyi olduktan 6 ay sonra yavas yavas cikmaya basladi ortaya. Yorulmak nedir bilmiyordum aşı olmadan önce.
2-)Tendinit denilen tendon iltihaplanmaları. 14 tane igne oldum o yetmedi 14 tane daha yedim o ignelerden vucut ayrica ödem toplamis.
3-) Kilo aldirmisti baya bir. Kilolari verene kadar cok ugrastim.
4-)Depresyona soktu beni ben bir seye uzulur hicbir zaman elden ayaktan kesilmezdim bu asilardan sonra baya hassaslastim artik bünye kaldirmiyor stresi.
5-) Uyku sorunlari cikmaya basladi ve ilerledikce ilerliyor sanirim beyin damarlarinda bir tıkanma söz konusu olabilir. Cunku 5 saatlik uykuyla 24 saat ayakta kalirdim hicbir sey olmazdi bana.

Daha cok sey var fakat bu yasadiklarim benim gibi asiyi olan insanlar arasinda yaygın semptomlar. Dalga gecilecek konu degil. Bu semptomlar herkeste olacak degil fakat bazi insanlarda oluyor ve oldugu zaman benimkilerin aynisini yasiyorlar. Bir daha dunya yansa aşı olacan deseler asla olmayacagım.

Komplo diyip bu aşıyı olmayan bronşektazi arkadasım hastanede calisiyor ve turp gibi hicbir sorunu yok. Ne virus bulasti ne baska bir sey. Bu virus yasliları hedef alan bir hastalıktı 30 yas altı bosuna oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.