Forest6

Gelişen
Biraz grip gibiyim ve ilaç kullanıyorum. Aşı dönemi geçti galiba. Yani yanlış bilmiyorsam kış döneminde yapılmıyordu tam bilmemekle beraber. Neyse, ben şimdiye kadar hiç grip aşısı olmadım. Kronik hastalık yok ise para verip alınıyor galiba bu aşı yanlış bilmiyorsam.

Sizce her sene 1 kere bu aşıyı olmak mantıklı mı? Siz oluyor musunuz? Bir de düzenli vitamin takviyesi almak hakkında yorumunuz nedir? Sadece günlük ihtiyacı karşılayan ve fazlalık oluşturmayacak multivitamin. Balık da yenmiyorsa balık yağı takviyesi falan.

Aşıya karşıyım. Prospektüsleri zehir dolu.

Kelle paça çorbası ve sarımsağa talim ediyorum.

Vitamin haplarına sıcak bakıyorum ve kullanıyorum.

Mantıklı değil, gereksiz yere vücuduna ölü virüs yüklüyorsun bir de vücudun onunla uğraşıyor. RNA virüsleri çok akıllı ve sürekli mutasyona uğruyor ama influenza zaten güçsüz bir virüs ve senin yaptırdığın aşı, önceki virüse karşı gelişmiş oluyor yani sen aşıyı yaptırırken virüs çoktan mutasyona uğramış oluyor zaten. Bağışıklığını yüksek tut yeter. 34 yıldır grip aşısı olmadım en son ne zaman ağır grip geçirdiğimi hatırlamıyorum, D vitamini yükle bağışıklığı direkt yukarı çeker zaten. Özetle ortalama sağlıklı bir birey için gereksiz.

Son düzenleme: