Çocukların sokakta bağırarak oynaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmetis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 62
  • Görüntüleme Görüntüleme 607
  • Etiketler Etiketler
    hakkında
Ben de eskiden sokakta oynardım ama ufak bir bağırtıda birbirimizi uyarırdık ya da bir büyüğümüz bizi uyarırdı özür dilerdik. Şimdi uyarınca diklenenler bile var. Yazık...
İnsanlar uyarıdan anlamaz, uyarıyı senin zayıflığın olarak görürler. Sert konuşacaksın ki anlasınlar. Burası Avrupa değil, modern bir ülke değiliz; Ortadoğudayız biz.

Torpil patlatırken videolarını çekin sonra polisi arayın ve torpil patlattıklarını söyleyin rahatsız olduğunuzu falan ve ailesiyle konuştuğunuzu belirtiniz hiç yoktan uyarı verirler.

İnsanlar uyarıdan anlamaz, uyarıyı senin zayıflığın olarak görürler. Sert konuşacaksın ki anlasınlar. Burası Avrupa değil, modern bir ülke değiliz; Ortadoğudayız biz.

Valla bize zamanında ufak bağırmamız bile olsa (biz zaten kendimiz mahcup oluyorduk) kızıyorlardı biz de özür diliyorduk. Şimdikilere bir şey bile diyemiyorsun...

Abi anlamıyorlar ya eline vermeyeceksin telefon bilime falan yönlendireceksin anca öyle.

Benim liseye gelene kadar telefonum bile olmadı. MP3 çalardan müzik dinliyordum sansar salvo, ceza dinlerdim.

Valla bize zamanında ufak bağırmamız bile olsa (biz zaten kendimiz mahcup oluyorduk) kızıyorlardı biz de özür diliyorduk. Şimdikilere bir şey bile diyemiyorsun...
Biz kaçıyorduk hocam, geri o bölgeye kolay kolay gelemezdik. Öyle biri bağırsa korkardık yani.

Yaz tatili 2.5 ay zaten, bırak sevimli minik kardeşlerimiz sokakta oyunlarını oynasın
Hayır, otursun evinde. Sabahın 8'inden gecenin 2'sine kadar millet bunları çekmek zorunda değil.

Bu durumlarda yasal olarak şikayet hakkınız var. 112'yi arayıp durumu bildirirseniz gerekli ekipler yollanır, aileye ceza kesilir.

Şunu yapmak için son günü bekliyorum. Okul ve masraflarıyla uğraşırken bir de bu çıksın başlarına, tam olsun intikamımız. Özgürlük denen şey, insanları rahatsız edebileceğin anlamına gelmiyor.

Polise gerek yok. Döv geç işte valla he.
Değil mi çocuğun ailesi polise gitsin sonra çocuğumu darp ettiler diye sonra daha da baş ağrısı.

Polis zaten bir şey yapmaz, takmaz. Döversen de dediği gibi başın ağrır. Ya ailesiyle ya polisle uğraşırsın. 15 tane çocuğun tek tek anasını babasını bulup şikayet mi edeceksin? En iyisi taşınmak, doğal ortamlarında bırakacaksın onları.

Hocam, yasa da böyle bir hak var mı bilmiyorum ama çevreye rahatsızlık suçu olarak illa geçiyordur; lakin polis sizce bir şey yapar mı? Ben hiç sanmıyorum, polisin gelip de çocukların tek tek ailesini bulup ceza kesip uyarı vereceğini. Türkiye'de ne zaman yaşanmış böyle bir olay?

Polis gelmese bile zabıta ilgilenebilir. Rahatsızlığa giriyor tabii ki. İşlerini yapıp ailesini bulup ceza kesmek ve uyarı vermek zorundalar. Niye varlar o zaman? Dün buna benzer bi' sebeple zabıta ekipleri geldi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…