Sen birey olarak değerli birisi olmayabilirsin hayatta; benim bir işim, bir ailem var. Burası da aile evi. Doğurup sokağa atılan çocukların sesine maruz kalmak zorunda mı insanlar?Çağımızın bireyselliği bu kadar değerli bir şeymiş gibi pazarlaması, herkesi osuruktan nem kapar hale getirdi. Çocuktan bile rahatsız olacak kadar ciddiye almayın şu hayatı.
Detaylar
Kim cevapladı?Sen birey olarak değerli birisi olmayabilirsin hayatta; benim bir işim, bir ailem var. Burası da aile evi. Doğurup sokağa atılan çocukların sesine maruz kalmak zorunda mı insanlar?
Bundan bunu mu çıkardın? Sen çok değerlisin bizim için, hemen adresini yaz kapına nöbetçi dikelim yoluna halı serelim maazallah belediyemizin yolları sizlik değil.
Ne yapalım, çözüm öneriniz var mı bu durum için. Yani torpil patlatmalarından, bağırmalarından rahatsız olduğum için ben nasıl suçlu oldum.Bundan bunu mu çıkardın? Sen çok değerlisin bizim için, hemen adresini yaz kapına nöbetçi dikelim yoluna halı serelim maazallah belediyemizin yolları sizlik değil.
Sürekli kufur ediyorlar tüm mahalle duyuyor yani. El kadar bebeler.
Sürekli kufur ediyorlar tüm mahalle duyuyor yani. El kadar bebeler.
@MEQ hocam bu konuya girmedim bile, benim hayatımda kullanmadığım küfürleri ediyorlar. Çocuk küfür eder mi ana bacı dümdüz.
Ne yapalım, çözüm öneriniz var mı bu durum için. Yani torpil patlatmalarından, bağırmalarından rahatsız olduğum için ben nasıl suçlu oldum?
Suçlusun demedim ki, evet çocuklar hatalı, çocuklar yanlış ama sonuçta çocuk. Yetişkin bir insan için sınırlarımız neyse çocuklar için on katı olmalı. Evinde hastan, vardiyalı çalışanın, küçük çocuğun yoksa tak kulaklığını geç. Ha bunlar varsa çık cama, çağır çocukları, birer dondurma parası ver bugün ötede oynayın de.
@MEQ hocam bu konuya girmedim bile, benim hayatımda kullanmadığım küfürleri ediyorlar. Çocuk küfür eder mi ana bacı dümdüz.
Sana ediyorsa iki tokat at yolla, yoksa üstteki gibi görmezden gel. Bunları ana karnında öğrenmiyorlar ya, çevresinde iyi kötü ne varsa kapıyor o yaşta.
- Çalıştığım için zaten vardiyalı kışın yine camı kapatıyorum, sorun olmuyor. Çok ama yazın çekilmiyor. Söyledikleriniz de denendi ama nereye kadar uyarırsın? 2. gün yine başlıyor sorun. Ailelerinde hep demiyorlar mı, hiç mahallede bu kadar küfür ediyorsunuz, bağırıyorsunuz diye? Hiç mi terbiye verilmez? Üstteki arkadaş da 112'ye söyle uyarıyorlar falan demişti.Suçlusun demedim ki, evet çocuklar hatalı, çocuklar yanlış ama sonuçta çocuk. Yetişkin bir insan için sınırlarımız neyse çocuklar için on katı olmalı. Evinde hastan, vardiyalı çalışanın, küçük çocuğun yoksa tak kulaklığını geç. Ha bunlar varsa çık cama, çağır çocukları, birer dondurma parası ver bugün ötede oynayın de.
Sana ediyorsa iki tokat at yolla, yoksa üstteki gibi görmezden gel. Bunları ana karnında öğrenmiyorlar ya, çevresinde iyi kötü ne varsa kapıyor o yaşta.
- Yok, bana edemezler. Küçük çocuk birbirlerine ediyolar, bağırarak geçen bir torpil patlattılar. Yemin ederim, silah patladı sandım. 10 kişi cama çıktı, "Noluyor?" diye bağırıyor millet.
- Çalıştığım için zaten vardiyalı kışın yine camı kapatıyorum, sorun olmuyor. Çok ama yazın çekilmiyor. Söyledikleriniz de denendi ama nereye kadar uyarırsın? 2. gün yine başlıyor sorun. Ailelerinde hep demiyorlar mı, hiç mahallede bu kadar küfür ediyorsunuz, bağırıyorsunuz diye? Hiç mi terbiye verilmez? Üstteki arkadaş da 112'ye söyle uyarıyorlar falan demişti.
- Yok, bana edemezler. Küçük çocuk birbirlerine ediyorlar, bağırarak geçen bir torpil patlattılar. Yemin ederim, silah patladı sandım. 10 kişi cama çıktı, "ne oluyor?" diye bağırıyor millet.![]()
Sizin mahalle de pek nezihmiş hocam
Sizin mahalle de pek nezihmiş hocamTorpili aldıkları yeri tespit edip polise bildirin, av bayisi değilse satışı yasak çünkü. Hem çocukların da gözü önünde olursa iyi tırsarlar. Arada siz de çocuklara birer çikolata ısmarlarsanız onlar da size torpil yaparlar
Bu mini teröristleri kafalamanın başka çözümü yok maalesef.
Bizim mahalle kötü hocam öyle sadece ses, çocuk olayı da değil anlarsınız kötü işler de var. Mecburen oturuyoruz kiradan. Taşınırız umarım en azından bir siteye, başka bir yere. Bir de duvarlar da ses çok alıyor, perdeler de ince her türlü ses giriyor. Torpili bakkaldan alıyolardır ya, bakkal da ne istese verir zaten hem çocuk mesela sigara alacak alıyor babama diyor ama kendi içiyor çocuk ta mesela 15 yaşında bile değil. Var öyle olaylar pis semt böyle oluyor. Çocuk var, çocuk var her insan bir değil her çocuk ta bir olmuyor bazısı da çok sessiz sakin normal top oynuyor.