Mehmetis

Çalışkan
Cana tak ettiren bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben giriş katta oturuyorum ve bu yaz sıcağında lanet olsun ki camı açmak zorundayım. Açtığımda da öğlenden akşam 8-9'a kadar ''AĞHHHH UĞHHHHH'' torpil patlatma sesi, bağırma sesi, sanki çocuğun derisini yoluyor biri. Öyle bir bağırışlar yok; 1-2 çocukta değil, militan bunlar, 10 kişi falan. Uyarıyoruz, o an yapmıyorlar, 2 gün sonra gene devam. Çocuk diye bir şey de yapamıyorsun; anneleri, babaları nerede acaba? Bir de mesela yan apartmandalar ama bizim apartmanın önünde oynuyorlar. Bence anneleri, babaları da artık kafayı yemiş; bizden uzak, Allah'a yakın demişler bu çocuklara. Doğurup doğurup sokağa salmasalar keşke. Çocuktan soğuttular beni, artık hiçbiri tatlı gelmiyor, yemin ederim. Nostalji abi ya, teknolojiye gömülmeyen çocuklar ne güzel sokakta oynuyorlar.. 80-90'lar fantezisi 🥰😃 kafa kalmadı be, işten gelip millet bunlara nasıl dayanıyor, illa vardır yaşayanınız.

Seni en iyi ben anlarım, küçüklükten beri mahallede büyüdüm sonrasında uzun bir süre siteye yerleştik bazı durumlardan ötürü. Sonra bulunduğumuz konumdan ailem hoşlanmadığından mahalledeki eve geri döndük, o dönüş o dönüş yaklaşık 3 yıl önce 2023 yazından bahsediyorum. Aynen senin dediği gibi en az 10-15 tane çocuk boğazı yrıtılana kadar bağırıyorlar, ağlıyorlar inanılmaz sinir krizi geçiriyorum. Cam açamıyorum, açmasamda öyle bir bağırıyorlarki sesi 2 mahalle öteden duyarsın. Biz küçükken sokakta oynarken bir adap vardı, ailemiz gece oldu mu veyahutta çok yüksek ses yaptık mı eve sokarlardı. Şimdikilerde sabah 09:00'da iş başı gece yarısına kadar sürüyor. Ondan sonrasında ben o evden taşındım ve siteye geri döndüm. Şu an çocuk sesi duymuyorum, burdakilerde çocuk ordakilerde çocuk aradaki fark ne eğitim seviyesi.

Seni en iyi ben anlarım, küçüklükten beri mahallede büyüdüm sonrasında uzun bir süre siteye yerleştik bazı durumlardan ötürü. Sonra bulunduğumuz konumdan ailem hoşlanmadığından mahalledeki eve geri döndük, o dönüş o dönüş yaklaşık 3 yıl önce 2023 yazından bahsediyorum. Aynen senin dediği gibi en az 10-15 tane çocuk boğazı yrıtılana kadar bağırıyorlar, ağlıyorlar inanılmaz sinir krizi geçiriyorum. Cam açamıyorum, açmasamda öyle bir bağırıyorlarki sesi 2 mahalle öteden duyarsın. Biz küçükken sokakta oynarken bir adap vardı, ailemiz gece oldu mu veyahutta çok yüksek ses yaptık mı eve sokarlardı. Şimdikilerde sabah 09:00'da iş başı gece yarısına kadar sürüyor. Ondan sonrasında ben o evden taşındım ve siteye geri döndüm. Şu an çocuk sesi duymuyorum, burdakilerde çocuk ordakilerde çocuk aradaki fark ne eğitim seviyesi.
Ya hocam, bunlardan kurtuluş taşınmak. Mecbur siteye falan başka bir yere ne yapalım? Sokak bize ait değil ama camımın önüne geldiğinde ses ediyoruz. Çocuklar dinlemiyorlar, dinleseler de 1-2 gün ne yapalım, analarını babalarını mı dövelim? 😂 Polis zaten bakmaz buna, suç değil. Akşam 11-12'de yapsalar zaten dışarı çıkar, kulaklarını çekerim de işte elden bir şey gelmiyor. Anaları babaları terbiye vermiyor, dövmüyor çocuklarını. Terbiye şart.

Ya hocam, bunlardan kurtuluş taşınmak. Mecbur siteye falan başka bir yere ne yapalım? Sokak bize ait değil ama camımın önüne geldiğinde ses ediyoruz. Çocuklar dinlemiyorlar, dinleseler de 1-2 gün ne yapalım, analarını babalarını mı dövelim? 😂 Polis zaten bakmaz buna, suç değil. Akşam 11-12'de yapsalar zaten dışarı çıkar, kulaklarını çekerim de işte elden bir şey gelmiyor. Anaları babaları terbiye vermiyor, dövmüyor çocuklarını. Terbiye şart.
Valla dediğin gibi taşınmak, şuan sitede tek yaşıyorum. Kafam öyle bir huzurlu ki ses yok gürültü yok. He tabi bazen burda da site bile olsa türkiye şartlarında bi ayı denk geliyor ama o da site olduğu için mecburen kurallara uyuyor. Site de hemen şikayet ederler mahalle arasında kural olmadığı için herkes dingonun ahırına çeviriyor.