Ben yazıyordum ağızımdan aldınız. Şey "Konser yapacağız" derken düşüp yere kafayı vuracaklar.

Malum taraf diziler şunlar bunlar çocukları etkiliyor diyordu, ben diyordum kardeşim bırak, ulan harbiden haklılar ya. Geçen mantarlı tabancayla çocuk, diğer çocuğa "eşref kek" diye bağırarak ateş etti. Bizim Ortadoğu çocukları dizi, film, gruplar her şeyden etkileniyor. 01 dizisinden ders çıkaracak toplum, millete sokakta durup dururken bıçak takıyor. Yok kardeş, bu ülkede bir sorun var; sadece ekonomiden değil de bu nedenlerden gitmek lazım başka ülkeye.

Malum taraf diziler şunlar bunlar çocukları etkiliyor diyordu, ben diyordum kardeşim bırak, ulan harbiden haklılar ya. Geçen mantarlı tabancayla çocuk, diğer çocuğa "eşref kek" diye bağırarak ateş etti. Bizim Ortadoğu çocukları dizi, film, gruplar her şeyden etkileniyor. 01 dizisinden ders çıkaracak toplum, millete sokakta durup dururken bıçak takıyor. Yok kardeş, bu ülkede bir sorun var; sadece ekonomiden değil de bu nedenlerden gitmek lazım başka ülkeye.
Ben valla bana karışan çocuğa havadan bakıp kaldırıp fırlatıyom yana doğru :D

Ben valla bana karışan çocuğa havadan bakıp kaldırıp fırlatıyom yana doğru :D
Amerika'da daha kötü, gerçi oradaki siyahi kültürü falan ama Avrupa daha iyidir. Bunların anaları babaları çocuklarını hiç düşünmüyor mu acaba? Mesela sokaktan arabalar vızır vızır geçiyor, daha yeni doğmuş çocuk araba çarpsa, daha geçen çarptı yaşlı bir amcaya. Mesela garip ya, çözemediğim anaları babaları çingene değil herhalde, tam çingene mahallesi gibi değil ama çok elit değil, var bu işte bir i*nelik.

Amerika'da daha kötü, gerçi oradaki siyahi kültürü falan ama Avrupa daha iyidir. Bunların anaları babaları çocuklarını hiç düşünmüyor mu acaba? Mesela sokaktan arabalar vızır vızır geçiyor, daha yeni doğmuş çocuk araba çarpsa, daha geçen çarptı yaşlı bir amcaya. Mesela garip ya, çözemediğim anaları babaları çingene değil herhalde, tam çingene mahallesi gibi değil ama çok elit değil, var bu işte bir i*nelik.
Amerika daha iyi, Avrupa daha iyi, Fransa daha iyi, UK daha iyi.

Amerika daha iyi, Avrupa daha iyi, Fransa daha iyi, UK daha iyi.

Amerika'da daha kötü, gerçi oradaki siyahi kültürü falan ama Avrupa daha iyidir. Bunların anaları babaları çocuklarını hiç düşünmüyor mu acaba? Mesela sokaktan arabalar vızır vızır geçiyor, daha yeni doğmuş çocuk araba çarpsa, daha geçen çarptı yaşlı bir amcaya. Mesela garip ya, çözemediğim anaları babaları Çingene değil herhalde, tam Çingene mahallesi gibi değil ama çok elit değil, var bu işte bir i*nelik.

Amerika yerinden yerine değişiyor, çok pis bölgeleri de var. Örn: Türkiye'den Amerika'ya giden genci araştır @RamKokusuSeven arabada görüntülü yakınıyla konuşurken biri gelip kafasına ateş edip telefonu alıp selam verip kaçıp gidiyor öyle bir psikopatlık var orada. Her sene olan okul baskınları, sokak kavgaları, gaspçılar, hapçılar. Orada daha bol Türkiye'ye göre. Ama çok iyi yerleri de var. Bu biraz da konudaki mahalle kültürü ile site kültürü tarzı bir şey. Ama Amerika güvenli bir yer değil o konu kesin. Fransa gaspçıların hırsızların buluşma ortak yeri gittiğinde çantana cebine sahip çıkarsın öyle bir yer turistleri yiyorlar çiğ çiğ, UK zaten savaş falan orası boş geç orayı direkt, Avrupa'ya laf yok tabii ülkeden ülkeye değişir ama genel olarak AB iyidir. Norveçtir Yeni Zelanda'dır Finlandiya'dır o tarz ülkelere hiç girmiyorum zaten gidemeyiz zor, almazlar. :hehehe:

Son düzenleme:
Cana tak ettiren bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben giriş katta oturuyorum ve bu yaz sıcağında lanet olsun ki camı açmak zorundayım. Açtığımda da öğlenden akşam 8-9'a kadar ''AĞHHHH UĞHHHHH'' torpil patlatma sesi, bağırma sesi, sanki çocuğun derisini yoluyor biri. Öyle bir bağırışlar yok; 1-2 çocukta değil, militan bunlar, 10 kişi falan. Uyarıyoruz, o an yapmıyorlar, 2 gün sonra gene devam. Çocuk diye bir şey de yapamıyorsun; anneleri, babaları nerede acaba? Bir de mesela yan apartmandalar ama bizim apartmanın önünde oynuyorlar. Bence anneleri, babaları da artık kafayı yemiş; bizden uzak, Allah'a yakın demişler bu çocuklara. Doğurup doğurup sokağa salmasalar keşke. Çocuktan soğuttular beni, artık hiçbiri tatlı gelmiyor, yemin ederim. Nostalji abi ya, teknolojiye gömülmeyen çocuklar ne güzel sokakta oynuyorlar.. 80-90'lar fantezisi 🥰😃 kafa kalmadı be, işten gelip millet bunlara nasıl dayanıyor, illa vardır yaşayanınız.
Rahatsız edici bence çığlık atan bağıran çocuk seslerinden iğreniyorum. Hiçbiri ile bir kelime dahi konuşmam olmamasına rağmen hepsinin adını soyadını ezberledim artık.

Amerika yerinden yerine değişiyor, çok pis bölgeleri de var. Örneğin Amerika'dan Türkiye'ye giden genci araştır @RamKokusuSeven arabada görüntülü yakınıyla konuşurken biri gelip kafasına ateş edip telefonu alıp selam verip kaçıp gidiyor öyle bir psikopatlık var orada. Her sene olan okul baskınları, sokak kavgaları, gaspçılar, hapçılar. Orada daha bol Türkiye'ye göre. Ama çok iyi yerleri de var. Bu biraz da konudaki mahalle kültürü ile site kültürü tarzı bir şey. Ama Amerika güvenli bir yer değil o konu kesin. Fransa gaspçıların hırsızların buluşma ortak yeri gittiğinde çantana cebine sahip çıkarsın öyle bir yer turistleri yiyorlar çiğ çiğ, UK zaten savaş falan orası boş geç orayı direkt, Avrupa'ya laf yok tabi ülkeden ülkeye değişir ama genel olarak AB iyidir. Norveçtir Yeni Zelanda'dır Finlandiya'dır o tarz ülkelere hiç girmiyorum zaten gidemeyiz zor, almazlar. :hehehe:
Benim zaten en sevdiğim 3 ülke ABD, Türkiye, UK. Hepsi de benim kadar hem iyi tarafları var hem kötü tarafları. Amerika çok iyi olabilir ama biraz zaman lazım. UK bence çok iyi bana göre. Türkiye bilemiyorum neden böyle bu çocuklar.

Cana tak ettiren bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben giriş katta oturuyorum ve bu yaz sıcağında lanet olsun ki camı açmak zorundayım. Açtığımda da öğlenden akşam 8-9'a kadar ''AĞHHHH UĞHHHHH'' torpil patlatma sesi, bağırma sesi, sanki çocuğun derisini yoluyor biri. Öyle bir bağırışlar yok; 1-2 çocukta değil, militan bunlar, 10 kişi falan. Uyarıyoruz, o an yapmıyorlar, 2 gün sonra gene devam. Çocuk diye bir şey de yapamıyorsun; anneleri, babaları nerede acaba? Bir de mesela yan apartmandalar ama bizim apartmanın önünde oynuyorlar. Bence anneleri, babaları da artık kafayı yemiş; bizden uzak, Allah'a yakın demişler bu çocuklara. Doğurup doğurup sokağa salmasalar keşke. Çocuktan soğuttular beni, artık hiçbiri tatlı gelmiyor, yemin ederim. Nostalji abi ya, teknolojiye gömülmeyen çocuklar ne güzel sokakta oynuyorlar.. 80-90'lar fantezisi 🥰😃 kafa kalmadı be, işten gelip millet bunlara nasıl dayanıyor, illa vardır yaşayanınız.

Ben de eskiden sokakta oynardım ama ufak bir bağırtıda birbirimizi uyarırdık ya da bir büyüğümüz bizi uyarırdı özür dilerdik. Şimdi uyarınca diklenenler bile var. Yazık...

Türkiye bilemiyorum neden böyle bu çocuklar.
İş ailede bitiyor, işte aileleri yeterince dövmüyor. Çocukları diyorlar ya, dayak çözüm değil; vallahi billahi dayak çözüm. Birine terbiye vermek istiyorsan döveceksin. Hayvanlar bile yavrularına yapmaması gereken şeyleri gösterirken dövüyor. Sen niye çıkıp da sokakta birinin dümdüz anasına avradına sövemezsin? Dayak yersin diye, değil mi? İşte çözüm, dayak; yaşasın dayak!

İş ailede bitiyor, işte aileleri yeterince dövmüyor. Çocukları diyorlar ya, dayak çözüm değil; vallahi billahi dayak çözüm. Birine terbiye vermek istiyorsan döveceksin. Hayvanlar bile yavrularına yapmaması gereken şeyleri gösterirken dövüyor. Sen niye çıkıp da sokakta birinin dümdüz anasına avradına sövemezsin? Dayak yersin diye, değil mi? İşte çözüm, dayak; yaşasın dayak!
Abi anlamıyorlar ya eline vermeyeceksin telefon bilime falan yönlendireceksin anca öyle.