makron 76

Üstün
Bilgisayarım kötü, ama işimi normalde görmesi gereken bir bilgisayar.
Ancak internette bile gezinirken işlemci 99 derece olup hemen 0.30 mHz'e düşüyor.
Bugün soğutucuyu oturtturmaya çalıştım. Soğutucunun bir bacağı kırık ama oturması lazım. Soğutucunun 4 bacağını da oturttum. Ama işlemciye tam oturduğundan tam emin değilim. Yandan bakıldığında işlemci çapraz duruyordu ama soğutucu da tam yerindeydi.
Sonra kasamın kapağında işlemci fanının tam üstünde hava delikleri olduğunu, bu hava delikleriyle bir kare yapıldığını, bu karenin köşelerinde de vida yerlerinin olduğunu gördüm.
Boşta 83, yükte 99 derece hala.
Maalesef eve herhangi bir eşya sipariş etmem mümkün değil.
Ben bu soğutucuyla nasıl idare ederim? Başka nasıl temin edebilirim bu soğutucuyu? Ucuz bir şey olsa da olur, öyle 2000 TL'lik soğutucuları alamam.

SSD ve RAM yükseltmesi şart gibi, işlemci frekansı 0.30MHz'e kadar düşüyorsa işlemciyi de değiştirmeyi düşünebilirsin.

Onun dışında kesinlikle Lubuntu veya düz Arch gibi çok hafif dağıtımları kurmalısın. Windows'lar çok ağır gelir bilgisayarına.

Intel Core i5-2310
DDR3 4 GB
SATA SSD kullanıyorum.
Bütçem yok ama olabildiğince ucuz olsun isterim.
Windows Vista/7/Debian kullanıyorum ve işimi görüyor. Bu cihazda uçması lazım ama çok yavaş.

Intel Core i5-2310
DDR3 4 GB
SATA SSD kullanıyorum.
Bütçem yok ama olabildiğince ucuz olsun isterim.
Windows Vista/7/Debian kullanıyorum ve işimi görüyor. Bu cihazda uçması lazım ama çok yavaş.