RDR2, temposu fazla ağır geliyor. Birkaç defa baştan başladım ancak kapattıktan sonra geri açasım gelmedi. Ezeli rakibi olan God Of War'ı 3 defa, sonuncusu en zor zorlukta olmak üzere bitirmiştim; ve bana göre bariz God Of War çok daha akıcı geçen bir oyundu.

Daha sonra bir daha bakarım, belki fikrim değişir.

Control'ün aslına bakarsanız sevilecek bir yanı da yok zaten. Bu kadar şişirilmesinin nedeni görsel olarak çok üst düzey bir iş olması. Görüntülerine baktığınızda büyülenebilirsiniz ancak hikaye bunu desteklemiyor.
Bence grafikleri de çok iyi değil. RTX ile beraber mükemmel oluyor ama, asla lafım yok. Optimizasyonu da iyidir.

Bence grafikleri de çok iyi değil. RTX ile beraber mükemmel oluyor ama, asla lafım yok. Optimizasyonu da iyidir.
Oyun zaten başlı başına bir RTX reklamı gibi. Eğer RTX'i kapatırsanız cam efektleri bile kayboluyor. Yine de yiğidi öldür, hakkını yeme: Görsel olarak beni etkilemişti. Görsellikten kastığım şey tam olarak grafik değil. Sinematikleri de epey ilginçti diye hatırlıyorum.

Oyun zaten başlı başına bir RTX reklamı gibi. Eğer RTX'i kapatırsanız cam efektleri bile kayboluyor. Yine de yiğidi öldür, hakkını yeme: Görsel olarak beni etkilemişti. Görsellikten kastığım şey tam olarak grafik değil. Sinematikleri de epey ilginçti diye hatırlıyorum.

Sinematiklerini hatırlamıyorum çok. Tek hatırladığım hikayenin iyi olmamasıydı. Ama harbiden iyi grafiklere sahip oluyordu Ray Tracing'i açınca.

RDR2. Baya bir süre şans verdim ama oyun akmadı. Durağan geçmesi de beni sıktı ve zorlamadım.

Daha yeni gördüm mesajını, şu an yanımda bilgisayarım yok ailemin evindeyim fakat şöyle atayım.

Bu orijinal oyun:
Eki Görüntüle 28915

Bu da remake, Epic Games'ten oynamıştım:
Eki Görüntüle 28913

kendi fikrimi tekrar belirtiyorum, bu oyunun hikayesi gereğinden çok daha fazla hızlı. Karakterler derinlikten yoksun, sıradan ötesi sıradan tiplemeler, ana karakter dahil hiçbiriyle bütünleşemiyorsunuz. Zaten gameplay odaklı olmayan bir oyunda hikaye sunumu ve karakterler de iyi olmayınca, bu oyunun beni içine çekebilecek veya eğlendirecek herhangi bir tarafı kalmıyor.

Özellikle bunu belirtiyorum çünkü çoğu kişi tommy Angelo'nun iyi yazılmış bir karakter olduğunu ve bu oyunun hikayesinin yavaş ve oturaklı bir şekilde işlendiği söylüyor. Oynanıştan bilerek bahsetmedim çünkü bu oyun genellikle hikayesi ile ön plana çıkarılıyor.

Ben de bu beklenti ile girdim ve karşılığını alamadım.

Yazdığım hiçbir şeyi de kimseden etkilenerek veya koplayarak yazmadım. Bilip bilmeden, beni tanımadan boş boş konuşma. 16 yıldır oyun oynarım, 16 yıl boyunca sinan akkol yani disket kutusu kanalı dışında, Türkçe olan herhangi bir oyun içerikli kanalı takip etmedim. Eskiden incelemeleri dergilerden takip ederdim, şimdi ise sadece Metacritic'ten eleştirmenlerin ve oyuncuların yorumuna bakarım. Çoğunlukla bunlar da hiç umurumda olmaz ve kendi deneyimime odaklanırım.

Beni çok sinirlendirdin cidden, çünkü hayatta en nefret ettiğim şeyi yapıyorsun, bana iftira atıyorsun fakat ben böyle bir şey yapmadığıma, şerefim üzerine yemin ederim.

Bilip bilmeden atıp tutma, sırf boş konuşmak için insanlara yanlış ithamlarda bulunma. Sadece internette değil günlük hayatında da sana bunu tavsiye ederim, çünkü bunun adı iftiradır.

Bu kadar sinirlenmene gerek yok. Oynadıysan kusuruma bakma, özür dilemekteyim, lakin sadece cümlesine aynı da. Yıllardır dediğim türde çok insan gördüm, çok fazla hakkı yenilen oyun gördüm. Bu tipleme de özellikle internette çok karşılaşabileceğin türden. Genelleme yapmak mantıklı değil, haklısın, ben de yapmışım gördüğüm üzere. Fakat dediğim gibi insanlara karşı da sakin ve saygılı olmalısın. Forum burası, ve her zaman herkes hata yapabilir, yanlış çıkarım ve ithamlarda bulunabilir.