Oyun oynamaktan kusacak dereceye geldim artık oynamadığım yeni oyun kalmadı ve tekrar tekrar eskileri dönüyorum. Üniversiteye gidemedim ek tercih yazdım onu bekliyorum. Dizi izlemek istiyorum açıyorum diziyi başlatmak istemiyorum. Dışarı çıkayım diyorum ki level 99 asosyalim, yapacak bir şey bulamıyorum dışarıda da. Bunalımdayım yardım.
Kendini gelistirecek seyler yapabilirsin. Ilgi alanlarina dair bir seyler olabilir. Mesela ben cizer olmak istedigim icin surekli cizim yapiyorum. Bir sey izlerken bile surekli karalama yapiyorum. Yani vaktini degerlendirmek istiyorsan yapabilecegin en iyi sey bence kendine bir sey katacak seyler olmali.
Oyun oynamaktan kusacak dereceye geldim artık oynamadığım yeni oyun kalmadı ve tekrar tekrar eskileri dönüyorum. Üniversiteye gidemedim ek tercih yazdım onu bekliyorum. Dizi izlemek istiyorum açıyorum diziyi başlatmak istemiyorum. Dışarı çıkayım diyorum ki level 99 asosyalim, yapacak bir şey bulamıyorum dışarıda da. Bunalımdayım yardım.
Son dönemde bir startup projesiyle uğraşıyorum ve maddi zorluklarla boğuşuyoruz projenin geliştirme sürecinde. Şahsi hayatın rutin masrafları da eklenince iyice bunaldım. Ama hedeflerim için pes etmiyorum, yapılması gerekeni yapacağım. Bu süreçte ben de asosyal oldum, sporu bıraktım, evden çalışmaya başladım ve uyku düzenim bozuldu. Çevremde moral bozanlar da cabası, mental olarak yoğun bir dönem geçirdim. Senin gibi oyunlardan, dizilerden bile sıkılıp hiçbir şey yapasım gelmiyor bazen. Ama şimdi yeniden rutine dönmeye çalışıyorum; her gün yürüyüş yapıyor, dışarı çıkıyorum. Evde kalmak insanı daraltıyor, bunalımı büyütüyor inan. Sen de kendini eve hapsetme, dışarı çıkıp hava al. Belki bir arkadaşınla buluş ya da yeni biriyle tanış. Sosyalliği bırakma, yoksa bu bunalım derinleşir. Udemy üzerinden kurslara bak, evden çıkmayacaksan bile boşa vakit geçirme. Cambly veya Preply ile dil öğren, n8n ile otomasyonlar geliştir. Kısacası boş durma, hayatının en güzel ve en önemli yılları bunlar atılan bir adım 10 yıl sonrasını etkileyecek kadar kritik.
Oyun oynamaktan kusıcak dereceye geldim artık oynamadığım yeni oyun kalmadı ve tekrar tekrar eskileri dönüyorum. Üniversiteye gidemedim ek tercih yazdım onu bekliyorum. Dizi izlemek istiyorum açıyorum diziyi başlatmak istemiyorum. Dışarı çıkayım diyorum ki level 99 asosyalim, yapacak bir şey bulamıyorum dışarıda da. Bunalımdayım yardım.
Dostum ilk önce oyunları bırak, oyunlar senin zamanını çalmaktan başka bir şeye yaramaz, üniversiteye gelecek yaşa gelmişsin ve halen oyun oynuyorsun sosyalleşmiyorsun, unutma ki sen erkeksin ve bir erkek istesede istemesede o vücudunu kaldırmak zorunda, çalışmak ve beynini kullanmak zorunda, spora git veya evde bile yapabilirsin, kitap oku, meditasyon yap, İngilizce öğrenmeye çalış, ne kadar yapmak istemesen de yap, bazen bende spor yapmak veya kitap okumak istemiyorum ama içimden 5 saniye geri sayarak 0 deyince tak diye ayağa kalkıp yapıyorum çünkü yapmak zorundayım, bu konuda bir sürü motivasyon videosu var onlardan motivasyon al ama hayat oyunlarla dizilerle geçmez, bende oyun oynadım 1000 saatten fazla oyun oynadım ve hiçbir katkısı olmadı, eğer 1000 saat oyun yerine ders çalışsaydım hem akademik olarak daha başarılı olurdum, hem de daha iyi yerlere gelir geleceğim daha iyi olurdu, hem de insanlardan daha saygınlık kazanırdım, aynı şey spor içinde geçerli. Unutma sen erkeksin ve istemesen de bir şeyler yapmak zorundasın hayat oyundan diziden ibaret değil sen erkeksin.