emilbreivik

Uzman
Dolap uygulamasında 7.000 TL fiyatında ASUS Dual RTX 4060 ilanı gördüm. Fiyatından dolayı direkt dolandırıcı falan dedim ama WhatsApp'tan yazdığımda 6.000 TL'ye uygulama üzerinden satın alırsam eğer kargo ile gönderebileceğini söyledi. Normalde bu tarz durumlarda WhatsApp'tan uygulamanın linkine benzer link atılır ve oradan ödeme yapılması istenir veya direkt ödeme IBAN'a istenir ve o şekilde dolandırılırsın ama bu adam öyle demedi.

Ben uygulama üzerinden satın alacağım ve o kişi de uygulamanın verdiği kod ile ürünü kargolayacak. Sizce bu durum normal mi, ekran kartında ne gibi sorunlar olabilir veya kartı aldıktan sonra ne gibi testler yapılır ve sağlam olup olmadığına karar verilir?

Dolap'ın iadesi sorunlu, yüksek ihtimalle dolandırıcı. Yine de şansımı deneyeyim diyorsan Sahibinden üzerinden almayı teklif et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesabına baktım çok dolandırıcı gibi durmuyor ama fiyat cidden çok düşük. 7000'den 6000'e düşmüş. Aciliyeti var desem sarıdan daha yükseğe satar hızlıca. Garip çözemedim, testlerini falan da koymuş kartın. İadeye güvenip alırdım herhalde ihtiyacım olsa.

Dolap uygulamasında 7.000 TL fiyatında ASUS Dual RTX 4060 ilanı gördüm. Fiyatından dolayı direkt dolandırıcı falan dedim ama WhatsApp'tan yazdığımda 6.000 TL'ye uygulama üzerinden satın alırsam eğer kargo ile gönderebileceğini söyledi. Normalde bu tarz durumlarda WhatsApp'tan uygulamanın linkine benzer link atılır ve oradan ödeme yapılması istenir veya direkt ödeme IBAN'a istenir ve o şekilde dolandırılırsın ama bu adam öyle demedi.

Ben uygulama üzerinden satın alacağım ve o kişi de uygulamanın verdiği kod ile ürünü kargolayacak. Sizce bu durum normal mi, ekran kartında ne gibi sorunlar olabilir veya kartı aldıktan sonra ne gibi testler yapılır ve sağlam olup olmadığına karar verilir?

Bir şey çok ucuzsa o işte bir sıkıntı var demektir.

Hesabına baktım çok dolandırıcı gibi durmuyor ama fiyat cidden çok düşük. 7000'den 6000'e düşmüş. Aciliyeti var desem sarıdan daha yükseğe satar hızlıca. Garip çözemedim, testlerini falan da koymuş kartın. İadeye güvenip alırdım herhalde ihtiyacım olsa.
Bu piyasada bozuk 4060'ı bile vermezler 6K paraya o işe girme hayır çıkmaz.

6.000 TL'yi gözden çıkarıp alacak durumda olsaydım kesin alırdım ama şu anda 6.000 TL'yi çöpe atacak durumda değilim. Uyguna ekran kartı alacağız diye işlemcinin parasından da olmayalım.

Özellikle Dolap'ta dolandırıcılığın 2 temeli olur. 1: Ürün çok ucuza konulur ve soru sorma bölümüne "hey! Yardımcı olmak isterim @05" diye numara verilir ki dolandırabilsin. 2: Sana kırık, bozuk ya da yanlış ürün yollar ve sen kargoyu açmadan video çektiğinden "ben bunu yollamadım" der ve 7K adama kalır.
İlla alacağım dersen al, çok yüksek ihtimalle iptal eder ama hadi diyelim iptal etmedi.
Ürünün kargosunu açmadan önce kutunun her tarafını göster. Videoyu hiç kesmeden kutuyu aç, içinden ürünü çıkar ve iyice kameraya göster. Yapabiliyorsan videoyu kesmeden test et.