Ben logo geliyor diye UEFI olduğunu düşündüm ve flash ile kurmaya çalıştığımda ekranda çizgiler çıktı ve format ekranı gelmedi. Yarın Legacy olarak deneyeceğim.Kendin sorunun cevabını vermişsin zaten.
"Legacy ayarını kapattım ama sistem diski görmedi." eğer disk MBR bölüm düzenindeyse, BIOS'ta Legacy Support kapalıyken diski boot edilebilir aygıt olarak görmez. UEFI için diskin GPT olması şart.
HP laptoplarda açılışta marka logosunun gelmesi standart BIOS özelliği zaten Windows'un UEFI modunda çalışıp çalışmadığını garanti etmiyor. BIOS'tan Legacy Support ayarını tekrar enabled yap, sistem açılacaktır.
Format atacaksan diski silip UEFI kurmanı öneririm, daha hızlı açılır. Ama şu anki hali Legacy.
Detaylar
Kim cevapladı?Logo geliyorsa yuzde 90 UEFI'dir zaten. Ayrica 2016'da cikmis bir BIOS'un CSM olmasi pek olasi gelmiyor.
Belki boot mode'u UEFI'ye ayarli degildir, flash yazilirken bir hata olusmus olabilir.
Belki boot mode'u UEFI'ye ayarli degildir, flash yazilirken bir hata olusmus olabilir.
1 hafta önce aynı flash ile başka bir bilgisayarda UEFI kurulum yapabilmiştim.Logo geliyorsa yuzde 90 UEFI'dir zaten. Ayrica 2016'da cikmis bir BIOS'un CSM olmasi pek olasi gelmiyor.
Legacy Support'un (CSM) olayı adı üstünde Legacy tip bootloader'ların da çalışmasını sağlamak. Yani Legacy Support sadece bir ek destek modülü. Kapatıp açmak UEFI'in çalışıp çalışmama durumu üzerinde bir etkiye sahip olmuyor.
Bende de seninkine benzer, 2016 çıkışlı bir HP dizüstü var ve BIOS arayüzü seninkiyle neredeyse tıpatıp aynı. Söylendiği gibi Legacy Support kapatıldığında boot etmiyorsa sistem Legacy'dir. Fark etmiyorsa UEFI'dir. Hangisi olduğu fark etmeksizin Windows USB'si ile boot edip boot dosyalarını düzeltmen mümkün.
Bende de seninkine benzer, 2016 çıkışlı bir HP dizüstü var ve BIOS arayüzü seninkiyle neredeyse tıpatıp aynı. Söylendiği gibi Legacy Support kapatıldığında boot etmiyorsa sistem Legacy'dir. Fark etmiyorsa UEFI'dir. Hangisi olduğu fark etmeksizin Windows USB'si ile boot edip boot dosyalarını düzeltmen mümkün.
Aslında gayet olası. Bende de 2016 çıkışlı bir UEFI dizüstü var ve bende de CSM bulunuyor. 2020'lere kadar CSM ayarı tamamen yok olmaktan uzaktı. 2020'den itibaren Intel desteği çekince diğer bilgisayarlara da etki etmiş olablir....Ayrica 2016'da cikmis bir BIOS'un CSM olmasi pek olasi gelmiyor.
Evet hocam bilgisayar sahibi açılışta marka logosu geldiğini söylüyordu bugün kontrol ettiğimde Windows logosu geldiğini gördüm. UEFI Flash ile boot ettiği için marka logosu geldiği için bana Windows açılırken marka logosu geldiğini söyledi. O yüzden kafam karıştı. Kısaca Legacy.Legacy Support'un (CSM) olayı adı üstünde Legacy tip bootloader'ların da çalışmasını sağlamak. Yani Legacy Support sadece bir ek destek modülü. Kapatıp açmak UEFI'in çalışıp çalışmama durumu üzerinde bir etkiye sahip olmuyor.
Aslında gayet olası. Bende de 2016 çıkışlı bir UEFI dizüstü var ve bende de CSM bulunuyor. 2020'lere kadar CSM ayarı tamamen yok olmaktan uzaktı. 2020'den itibaren Intel desteği çekince diğer bilgisayarlara da etki etmiş olablir.
Fakat sorunlar biter mi? Tabii ki de bitmez Legacy Flash ile boot edilmeye çalışınca bu hata oluşuyor ve klavye çalışmıyor.
UEFI kurulum zaten yapılamıyor ekranda çizgiler çıkıyor.
Son düzenleme: