Bütçe
8.000 TL

Lastornit

Uzman
Merhabalar yakın zamanda ITX APU sistem toplamayı düşünüyorum. Bu 2 anakartın fiyatları hemen hemen aynı. Ekran kartı olmayacak. Hangisini önerirsiniz?

Colorful için Gigabyte'a göre bulabildiğim tek eksik DP 1.2 ve HDMI 2.0 kullanılması oldu, Gigabyte'da DP 1.4 ve HDMI 2.1 var. Yazılım olarak B850'de Colorful nasıldır? PBO ayarlarına erişebilmem lazım.

• Colorful CVN B850I Gaming Frozen V14

• Gigabyte B650I AX Wi-Fi

Colorful'da Wi-Fi'de eksik sanırım.

Hayır, var. Aynı anakart bende var ama şu an kutusunda. Vakit bulup da toplayamadım.
@Lastornit Colorful'da DC fan Controller yok PWM fan kullanmak zorundasınız.

Çözünürlük ve tazeleme hızı hedefini bilmesem de Colorful'daki portların APU'ya yetmesi gerek. Yine de BIOS açısından Gigabyte daha güvenli bir tercih olabilir.

Hayır, var. Aynı anakart bende var ama şu an kutusunda. Vakit bulup da toplayamadım.
@Lastornit Colorful'da DC fan Controller yok PWM fan kullanmak zorundasınız.

Çözünürlük ve tazeleme hızı hedefini bilmesem de Colorful'daki portların APU'ya yetmesi gerek. Yine de BIOS açısından Gigabyte daha güvenli bir tercih olabilir.
Teşekkürler. Kasa zaten çok küçük fan bulunmuyor. Sadece CPU fan takılı olacak.

Eki Görüntüle 237864

PBO kısmından da sadece CPU limitini PPT ile 35W ya da 45W ile sınırlayacağım. BIOS'da başka işim olmayacak. Portlardaki farkta Colorful 4K 60Hz destekliyor ve HDR yok, Gigabyte'da 4K 120Hz ve HDR desteği var.

Colorful son zamanlarda zamlanmış, 8000 bandında düşerse alırım.

Dosya Ekleri

• 1775115018595.webp
    1775115018595.webp
    122,1 KB · Görüntüleme: 24
Teşekkürler. Kasa zaten çok küçük fan bulunmuyor. Sadece CPU fan takılı olacak.

Eki Görüntüle 237864

PBO kısmından da sadece CPU limitini PPT ile 35W ya da 45W ile sınırlayacağım. BIOS'da başka işim olmayacak. Portlardaki farkta Colorful 4K 60Hz destekliyor ve HDR yok, Gigabyte'da 4K 120Hz ve HDR desteği var.

Colorful son zamanlarda zamlanmış, 8000 bandında düşerse alırım.

Ben 7200'e almıştım ama rafta çürüyor(!) şimdilik 😂

Mümkünse AM5 anakartta Asus veya Gigabyte'a yönel. En son çare MSI olsun, MSI'da da Tomahawk serisinde sıkıntı çıkabiliyor. AMD uzun yıllar boyunca bios update çıkarıyor. Bu aşamadan sonra anakart firmasına iş düşüyor, firmanın yazılım ekibi vs. desteği çok önemli.

Mümkünse AM5 anakartta Asus veya Gigabyte'a yönel. En son çare MSI olsun, MSI'da da Tomahawk serisinde sıkıntı çıkabiliyor. AMD uzun yıllar boyunca bios update çıkarıyor. Bu aşamadan sonra anakart firmasına iş düşüyor, firmanın yazılım ekibi vs. desteği çok önemli.
Eğer Colorful tekrardan 7000 bandına düşmezse Gigabyte alacağım, teşekkürler.