AM4 de rezalet bir BIOS sundular X570M Gaming frozen anakartta halen ve halen 5700X3D desteği vermediler, 2024 sonunda PBO ve overclock ile ilgili güncelleme geldi ne PBO ne de overclock ayarı yapılıyor rezalet. Ryzen 5000 serisinin desteğini sunduğu sürüm (1008) kaldırdılar ne hikmetse neyse kalkması önemli değil, o sürümde Secure Boot desteği yoktu son sürümlere doğru eklediler. Anakartta bulunan ARGB LED'lerimi kontrol edemiyorum neredeyse kontrol etmek için yazılımı alt üst ediyorum (i-Game Center) son getirdikleri i-Game Center güncellemesi ile adamakıllı ARGB kontrolü yapmıyor anakart. Bir ara işlemcinin frekansını bile yanlış gösteriyordu keşke beyaz olduğuna falan aldanıp almasaymisim pişman etti. Zaten BIOS konusunda yeterince sıkıntı yaşıyorum ben işlemcim 2600X olduğu için RAM frekanslarina laf etmiyorum ama arada BIOS arada (RAM'ler 3600MHz ile çalışırken) resetliyor saçma bir şekilde 3733 MHz ile çalışıyor normalde sistem 3600 de kullanırken arada gidiyor. Ben şahsen yazılım konusunda gözüm kalacağı anakarti almam X370, B350 anakartta 0 yazılım desteği BIOS güncellemesi yayimlamadilar, B450 de de aynı durum olması lazim. Donanım olarak dolu dolu fiyatında güzel bunu yalanlayan yoktur ama yazılımı -1. AM5 kanadında biraz da olsa destek var ama ben yeterli görmüyorum alacaksanız da siz bilirsiniz eski anakartlara bakarsak bu bacağı çukurda.