@Enes138, AM5 platformunda bu sorunlar yaşanmıyor. Kullanmayanlarda sallıyor böyle.
Kullanmadığım için net bir şey söyleyemem tam da bakmadım BIOS'u ne alemde diye ama eminim gene MSI, ASUS, Gigabyte veya ASRock'den eksiği vardır. AM4 de desteği kesen bir firma yani ben AM5 tarafında da aynı şeyi bekliyorum AM5 soket ömrünü tamamlayınca yaparlar şahsen. Alicaksanda sen bilirsin ben aldım pişmanım yarın en tepe AM5 işlemciyi takmazsin ama sonradan çıkan X3D işlemci takmak istersen destek bulamayabilirsin tıpkı 5700X3D desteği olmadığı gibi. Size kalmış bizim deneyimlerimiz bunlar.
Ben kullanıyordum ama desteklediği RAM ve BIOS sürümleri çok dandik onun yerine Gigabyte'ya da MSI M650'e anakartı alsanız daha iyi gen5 var içinde ve de kaliteli bir marka benden size tavsiye kendi resmi sitesinden Support kısmından CPU ve Memory kısmına bakmanız alırken faz sıralandırılması gibi unsurlara da bakmanız aksi takdirde çok sıkıntı yaşarsınız ben colorfu A620 D V14'ü kullanıyordum iade ettim ve Gigabyte B850M DS3H aldım hem faz hem de PCI X16 yuvası M.2 slotu gen5 Ryzen 7800X3D mi de X3D Turbo modu ile üst seviyeye taşıdı frekans ve watt değerlerini uyarlayıp daha da ısınmamasını sağlıyor dandik bir marka alaxağına bilindik marka almanı tavsiye ederim öneri markalarım: ASUS, MSI, Gigabyte.
İşte o kadar kötü ki durduk yere LB1 kırmızı ışık verdi nedeni belli değil ama az çok bloglardan okuduğum kadarıyla desteklemeyen ramlerde EXPO açınca anakart kitleniyormuş, yazılımı rezalet onun yerine GİGABYTE B850 DS3H aldım ve kullanıyorum sence nasıl rtx5060ti için gen5 için seçtim ve faz değerleri için, 7800x3d ile uyum hakkında yorumunu bekliyorumA620'yi 3'e katlamış olabilirsiniz hocam biraz
Ama Colorful'un farklı olduğunu değiştirmiyor yazılım olarak kötü.
İşte o kadar kötü ki durduk yere LB1 kırmızı ışık verdi nedeni belli değil ama az çok bloglardan okuduğum kadarıyla desteklemeyen RAM'lerde EXPO açınca anakart kitleniyormuş, yazılımı rezalet onun yerine Gigabyte B850 DS3H aldım ve kullanıyorum sence nasıl RTX5060 Ti için gen5 için seçtim ve faz değerleri için, 7800X3D ile uyum hakkında yorumunu bekliyorum.
Eki Görüntüle 157109
Çok fenasal bir şey geldi evime. Yaşanılan sorunlar sanırım genel olarak AM4 kartlarda yaşandı, AM5 kartlarda bu sorunlar artık yaşanmıyor ya da yaşandığı zaman bakarız artık.
Selam, Colorful ekran kartı aldıktan sonra yorumlarınız nedir çok merak ettim.
Sanırım anakart demek istediniz.şu anlık sistemi hala topluyorum bu yüzden anakartı kullanma gibi bir şansım olmadı. Yakın zamanda kullanırsam deneyimlerimi paylaşırım.
![]()