Gehinnom

Üyecik
Merhaba,

Yeni montajını yaptığım sistem komple tepki vermemekteydi, sistemi komple söktüm ve parçaları test ediyordum. İşlemciyi sokete taktıktan sonra sabitleme kolunu indirirken anakartın anlık tetik aldığını ve sonrasında kapandığını fark ettim. Sabitleme kolunu tamamen indirip sabitledikten sonra hiçbir tepki vermiyor ama tam indirirken bir noktada otomatik tetik alıyor. Daha önce başına gelen var mı? Anakart arızalı mıdır?

İşlemciyi ve güç kaynağını başka bir PC'de denedim ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Anakart: Colorful Battle-AX B650M-WHITE
İşlemci: Ryzen 5 7600

İşlemin sıkıntılı olduğunu biliyorum hocam ama sorun çıktığı için mecbur bir şeyleri kontrol ediyordum. Bundan dolayı açık kaldı PSU ama statik elektrikten bir şey olma ihtimali milyonda bir.

Pinler sorunsuz gözüküyor hocam
Statiği boşaltın hocam, milyondan bir dersin başına gelir. Anakartın statiği boşaltın ve montajı tekrar yapın. Test ederken, PSU kapanırsa veya @20424 hocanın dediği de yapın.

Statiği boşaltın hocam, milyondan bir dersin başına gelir. Anakartın statiği boşaltın ve montajı tekrar yapın. Test ederken, PSU kapanırsa veya @20424 hocanın dediği de yapın.

Statiği boşaltmak için uzun süre prize takılıyken güç düğmesine bastım, bunun haricinde yapabileceğim bir yöntem var mı?

Statiği boşaltmak için uzun süre prize takılıyken güç düğmesine bastım, bunun haricinde yapabileceğim bir yöntem var mı?
Devamı yazmayı unutmuşum, yukarıdakiler gibi olursa anakart gitmiştir, montajı yapın ve açın. 5dk-10dk bekle derim garanti olarak. Hiçbir şekilde tetikleme yoksa geçmiş olsun, garantiye yollayın derim ama kullanıcı hatası demezler umarım.