Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1Boraa

Üyecik
Colorful BATTLE-AX B650M-WHITE Wi-Fi V15 7600 MHz (OC) M.2 AM5 mATX

Clear CMOS pinleri nerede oluyor bu modelde yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sağ altta yer alıyor. Hemen B650 çipsetinin altında.

Screenshot_20250805_170614_Chrome.webp

Anakart görselinden gösterecek olursak da kırmızı işaretlediğim yerde.

0b8cb1e1-f3e9-4d61-a1e5-46442f1ef4ce.webp
Çok teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı.
Bugün BIOS'u güncelledim bu yöntemi sıfırlamak için kullanacağım çünkü monitöre görüntü gelmiyor güncelledikten sonra. BIOS pilini çıkarıp taktım işe yaramadı bu çözüm daha mı iyidir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
@1Boraa, BIOS pilini sökmek de, CMOS pinlerine tornavida degdirmek de BIOS sifirlamak icin ayni kapiya cikan iki farkli cozum yontemi. Eger her iki yontemde de ise yaramiyorsa baska bir seyde problem vardir.

Bunun disinda bazi anakartlarda komple sistemdeki gucu kesip (priz dahil) oyle CMOS pini uygulamasi veya BIOS pili sokme islemi uygulanmasi gerekiyorken bazisinda sadece guc dugmesinden kapatip BIOS sifirlamak yetiyor.

@1Boraa, BIOS pilini sökmek de, CMOS pinlerine tornavida degdirmek de BIOS sifirlamak icin ayni kapiya cikan iki farkli cozum yontemi. Eger her iki yontemde de ise yaramiyorsa baska bir seyde problem vardir.

Bunun disinda bazi anakartlarda komple sistemdeki gucu kesip (priz dahil) oyle CMOS pini uygulamasi veya BIOS pili sokme islemi uygulanmasi gerekiyorken bazisinda sadece guc dugmesinden kapatip BIOS sifirlamak yetiyor.
Anladım.Yine de bunu da denedim aynı şekilde gelmiyor birkaç kere denediğimde geliyor Windows yeniden başlatılıyor diyor ama yine açılmıyor siyah ekranda kalıyor neyi yanlış yaptım bilmiyorum.