Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Anakartım bu genel olarak memnunum oyundan çıkıp PCB sıcaklığına baktığımda 36 derecedeydi. R5 2600X kullanıyorum uzay montaj oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Son sürüm yüklü 5800X3D destekliyor ama 5700X3D'yi bilmiyorum.
Eğer ki destekliyorsa Wraith Prism ile soğutabilir miyim o işlemciyi.

Çözüm
Resmi olarak BIOS'larında destek yok, son BIOS'u Ekim 2022'de çıkmış. Ek olarak şansını denesen ve tutsa bile Prism ile o işlemciyi kullanmanı tavsiye etmem.
Evet ağırlıklı Truckers MP oynuyorum calaiste veya duisburgda ölüp ölüp diriliyorum veya birilerini bayıltıyorum FPS droptan dolayı :D

Hedefim 5800X3D fakat fiyatları caydırıyor ne yalan söyleyeyim.
Hocam 2. elde belki bakılabilir ama önermem. Oynadığınız oyunlar öyle aman aman ağır diye biliyorum. Bu sebeple 5600 yeterli gelir.

Anakartım bu genel olarak memnunum oyundan çıkıp PCB sıcaklığına baktığımda 36 derecedeydi. R5 2600X kullanıyorum uzay montaj oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Son sürüm yüklü 5800X3D destekliyor ama 5700X3D'yi bilmiyorum.
Eğer ki destekliyorsa Wraith Prism ile soğutabilir miyim o işlemciyi.

Güncel BIOS'la kullanırsın.

Aslında sisteminin geri kalanı yükseltmene hazır zaten, düşündüğümden çok daha iyi, RAM'in bile hazır. Öncelikli olarak monitör ve ekran kartını hallet, işlemcin yetecektir.

İşlemci yeter 1080p de veya 2K monitörde biraz daha detaylı araştırmaya çalışıp Geraltın kılıcı hocamın dediği "kara borsa BIOS" bakacağım. Anakart benim için caf caflı tabiri caiz ise.

Teşekkür ediyorum yani uğraşsamda en kral 5800X3D olacak baktığım 3600 var onu alıp geçeceğim biraz da olsa rahatlarım. Şansımı Colorful'a yazarak ve red yiyerek denemek istiyorum :D

Resmi olarak BIOS'larında destek yok, son BIOS'u ekim 2022'de çıkmış. Ek olarak şansını denesen ve tutsa bile Prism ile o işlemciyi kullanmanı tavsiye etmem.

Hocam biliyorum konu kapandıda böyle bir ihtimal var mı gerçekten çalısabilir mi?

Güncelleme: Colorful'a mail yoluyla gerekli BIOS sürümü olup olmadığını sordum bu vesileyle nasıl bir müşteri hizmetleri var nedir ne değildir gibisinden bir anakart inceleme konusu açmayı düşünüyorum orada belli olacaktır.

Son düzenleme:
ChatGPT iletişim olarak Segotep'e yönlendirmişti yazayım dedim bu cevabı vermişler mail olarak geldi.

1758015211557.webp

ChatGPT iletişim olarak Segotep'e yönlendirmişti yazayım dedim bu cevabı vermişler mail olarak geldi.

Eki Görüntüle 185379

Maalesef hocam 5700X3D destegi soz konusu bile değil PBO guncellemesi daha yeni geldi desem sayılır.

Screenshot_20250916-125408_Chrome.webp

Hala 5800X3D guncellemesi yayinliyorlar desek yeridir. Ki yani 5700X3D alip 6000 7000 minimum para verip de riske atmaya gerek yok oyle bir param olsun AM5 kart alirim AM5 sistem kurarim.