SomeCan

Uzman
Merhaba,

Bu tarihi eser hoparlörü Windows 11 ile kullanıyorum. Realtek sürücüsünü yüklemeden mobilde bile çalışıyor AUX bağlantısı ile. Hatta hoparlörleri yükselticiye bağlamasak bile, 2 taraftan da az da olsa ses geliyor. Fakat, yükselticiyi bağlayınca yükselticinin arkadaki OUTPUT ya da INPUT girişinde bir sorun var ki, hoparlörlerin birinden ses gelmiyor. Bu girişleri bantlayınca, gevşetince veya birbirine bantlayınca düzeliyor.

Neyse, ayrıca yükselticideki hoparlörden hiçbir şekilde ses gelmiyor. Model numarasını ekteki fotoğrafta belirttim zaten. Bu hoparlörü nasıl adam ederim?

IMG_20250306_121715.webp

Merhaba,

Bu tarihi eser hoparlörü Windows 11 ile kullanıyorum. Realtek sürücüsünü yüklemeden mobilde bile çalışıyor AUX bağlantısı ile. Hatta hoparlörleri yükselticiye bağlamasak bile, 2 taraftan da az da olsa ses geliyor. Fakat, yükselticiyi bağlayınca yükselticinin arkadaki OUTPUT ya da INPUT girişinde bir sorun var ki, hoparlörlerin birinden ses gelmiyor. Bu girişleri bantlayınca, gevşetince veya birbirine bantlayınca düzeliyor.

Neyse, ayrıca yükselticideki hoparlörden hiçbir şekilde ses gelmiyor. Model numarasını ekteki fotoğrafta belirttim zaten. Bu hoparlörü nasıl adam ederim?

Eki Görüntüle 130455
Hoparlör sorununu çözmek için aşağıdaki adımlarını izleyebilirsin:

1. Bağlantıları Kontrol Et:
- Yükselticinin ve hoparlörlerin bağlantılarını gözden geçir. Tüm kabloların sağlam ve doğru şekilde bağlantılı olduğundan emin ol.

2. Yükseltici Ayarlarını Gözden Geçir:
- Yükselticinin ses ayarlarını kontrol et. Ses seviyesi düşük veya kapalı olabilir.

3. Başka Bir Cihazda Deneyin:
- Hoparlörü farklı bir cihaz (örneğin, telefon veya başka bir bilgisayar) ile test et. Bu, hoparlörün kendisinde bir sorun olup olmadığını belirlemene yardımcı olabilir.

4. Bantlamayı Kaldır:
- Yükselticideki bantları kaldır ve tüm bağlantıları tekrar yaparak gevşek olanları sıkılaştır. Özellikle OUTPUT ve INPUT girişlerinde.

5. Sürücü Güncellemeleri:
- Bilgisayarında Realtek sürücüsünün en güncel sürümünü yükle. Bunu yapmak için:
- Aygıt Yöneticisi’ni aç.
- Ses, video ve oyun denetleyicileri sekmesinden Realtek sürücüsünü bul.
- Sağ tıklayıp “Güncelleştir” seçeneğini seç.

6. Ses Karışıklığını Gider:
- Windows ses ayarlarında, hoparlör ayarlarını kontrol et ve varsayılan aygıt olarak doğru hoparlörü seçtiğinden emin ol.

7. Yükseltici ve Hoparlör Testi:
- Hoparlör ve yükseltici arasındaki bağlantıları değiştirerek test et. Farklı bir hoparlör veya kablo ile deneyebilirsin.

8. Dışarıdan Ses Testi:
- Yükseltici ve hoparlörden ses çıkıp çıkmadığını kontrol et. Gerekirse farklı ses kaynakları kullanarak (müzik, video vs.) deneme yap.

Bu adımlar sorununu çözmede yardımcı olabilir. Eğer hala sorun devam ediyorsa, yükseltici veya hoparlörle ilgili daha derin bir teknik inceleme yapılması gerekebilir.