Oyunun asıl tasarlandığı oynanacak senaryo 4K ultra+ highest RT path tracing + DLSSR/FSR ultra performance + FG 2x modunda
Bayagi guzel senaryoymus bro. Bir daha yapmasinlar boyle bir senaryoyu, zaten kim oynuyorsa boyle artik. Bu forum da olmasa gulemeyecegiz cidden.

Oyunda cok gereksiz ve kolay FPS icebilecegini dusundugum ayarlar var baktigim kadariyla.

1789820322183.webp

1789820415726.webp

1789820444825.webp

1789820502466.webp

Ornegin bunlar. Ozellikle RT Transparency (ki kendisini Ultra'da acabilmek icin NVIDIA GPU isteniyormus) ve SDF Reflections ayarlarinin FPS'i ictigine eminim. Birkac gune ayar videolari cikinca goruruz.

Bunun disinda ayarlar da sacma. RT Low, oyunun kendi denoiserini kullandigi icin RT Medium'a kiyasla daha fazla VRAM yiyor.
  • "Indirect Lighting" is path tracing, but the game makes no mention of that.
  • What's a bit unexpected is that even the first RT Profile "low" will activate indirect lighting = path tracing.
TPU'nun bu notu da ayri ilginc. Sacma tercihler yapmislar. AW2'de de RT inanilmaz fark yapmiyordu, AW2 zaten kokten RT kafasiyla yapilmis bir oyun degildi, asil farki yapan PT'ydi. Bunda da oyle olur herhalde durum.

DF'in konsollar icin olan videosunu izledim ve cozunurlukler yine cok dusuk. AW2'deki gibi upscalinge cok yonelmisler. PC'de optimized settings misali bir seyler yapilirsa muhtemelen daha iyi olur ancak AW2 gibi yine kotu bir durumda cikmis. Tipki AW2 gibi 3-4 aya falan piser herhalde oyun : D

Tamam da güzel kardeşim, Control'de de Frame Generation açınca FPS artıyor. Hani oyun bozuktu, he.

Dostum sen kaç yaşındasın? Ciddi soruyorum. Oyunların optimizasyonu bozuk olunca zaten oyuncular çözümü DLSS FG'de bulur. Sen diyorsun ki FG açınca FPS yükseliyor demek ki optimizasyon iyi. Yani başka şeyler de söylemek istiyorum ama banlanmak istemiyorum. Umarım dalga geçiyorsundur. Yoksa durum çok vahim.

Ortada gülünecek bir durum varsa, o da RT açıkken 5080'in 40 FPS gerisinde kalan kart için RT dahil 5080'i geçti algısı kasmaktır...

Okumayi da unutmusuz. 9070 XT ile 5070 Ti rakip, 5080 ile degil zaten. Kiyaslayan, ''RT dahil 5080'den hizli diyen'' de goremedim konuda, varsa da goz ardimdan dolayi gorememisimdir. Ilginc bir durum.

Kaldi ki Tom's Hardware'den statler atilmis. Kendileri yillardir firmalardan para alip, hileli sonuclar paylasan rezil rusva bir site. Sadece PSU ve SSD incelemeleri duzgun, onlari da vakit gectikce bozarlar zaten.

Adamlar yesil takimi grafikte one gecirebilmek icin 40 takla atmis, yetmemis AMD GPU'lara ** isareti atmislar ekstra not ile, ne tesaduf NVIDIA GPU'larda yok ayni isaret. Ahsap ev boyle hizli tutusmuyor, Jensen IBAN'dan kac dolar atiyor acaba? Su siteyi hala ciddiye alan insanlar varmis, ona daha cok sasirdim.

Oyun NVIDIA sponsorlu bir oyun bu arada, ayni AW2 gibi ve buna ragmen 9070 XT 1440p'de (9070 XT ve 5070 Ti icin en ideal cozunurluk bu arada) catir cutur yutmus 5070 Ti'i. Bu notu da gecip, standup misali saka gibi konuda son sakayi yapiyorum.

Okumayi da unutmusuz. 9070 XT ile 5070 Ti rakip, 5080 ile degil zaten. Kiyaslayan, ''RT dahil 5080'den hizli diyen'' de goremedim konuda, varsa da goz ardimdan dolayi gorememisimdir. Ilginc bir durum.

Kaldi ki Tom's Hardware'den statler atilmis. Kendileri yillardir firmalardan para alip, hileli sonuclar paylasan rezil rusva bir site. Sadece PSU ve SSD incelemeleri duzgun, onlari da vakit gectikce bozarlar zaten.

Adamlar yesil takimi grafikte one gecirebilmek icin 40 takla atmis, yetmemis AMD GPU'lara ** isareti atmislar ekstra not ile, ne tesaduf NVIDIA GPU'larda yok ayni isaret. Ahsap ev boyle hizli tutusmuyor, Jensen IBAN'dan kac dolar atiyor acaba? Su siteyi hala ciddiye alan insanlar varmis, ona daha cok sasirdim.

Oyun NVIDIA sponsorlu bir oyun bu arada, ayni AW2 gibi ve buna ragmen 9070 XT 1440p'de (9070 XT ve 5070 Ti icin en ideal cozunurluk bu arada) catir cutur yutmus 5070 Ti'i. Bu notu da gecip, standup misali saka gibi konuda son sakayi yapiyorum.
Grafiğe komplo teorisi üretmek yerine inceleme metnini okusaydın o işaretin neden sadece AMD'de olduğunu anlardın. Oyunda Reflex desteği varken AMD'nin Anti-Lag 2 desteği yok. FSR Frame Gen açıldığında input lag 60-80 ms üzerine fırlıyor.

9070XT RT dahil 5080'i geçiyor diye bir cümle görmedim ben konuda. Kaçırmış olabilirim alıntılar mısınız?
''RT dahil 5080'den hizli diyen'' de goremedim konuda, varsa da goz ardimdan dolayi gorememisimdir. Ilginc bir durum.
'RX 9070 XT, 2K ve 4K'da Ray Tracing de dahil RTX 5080'i geride bırakmış bir oyunda daha.' Yazılmıştı ama mesaj değiştirilmiş.

hileli sonuclar paylasan rezil rusva bir site. Sadece PSU ve SSD incelemeleri duzgun, onlari da vakit gectikce bozarlar zaten.
Ortada daha GeForce markası bile yokken, 3dfx Voodoo ve Riva TNT döneminde millet çevirmeli ağla bağlanıp bu adamların benchmarklarını okuyordu, sitenin geçmişi muhtemelen burada ahkam kesenlerin yaşından büyük. :hehehe:

'RX 9070 XT, 2K ve 4K'da Ray Tracing de dahil RTX 5080'i geride bırakmış bir oyunda daha.' Yazılmıştı ama mesaj değiştirilmiş.
Kimsenin algı falan yaptığı yok fazla artniyetli bir yaklaşım olmuş sizinkisi. Konuyu açtığımda 5070Ti yazacağıma 5080 yazmışım cümleyi tekrar gözden geçirdiğimde hatamı fark ettiğim an hemen düzenledim mesajı. Zaten paylaştığım grafiklerde sonuçlar apaçık ortada algı yapacak bir durum yok.

Kimsenin algı falan yaptığı yok fazla artniyetli bir yaklaşım olmuş sizinkisi. Konuyu açtığımda 5070Ti yazacağıma 5080 yazmışım cümleyi tekrar gözden geçirdiğimde hatamı fark ettiğim an hemen düzenledim mesajı. Zaten paylaştığım grafiklerde sonuçlar apaçık ortada algı yapacak bir durum yok.
Kendi paylaştığın TechPowerUp 2K Ultra RT tablosunda 9070 XT 50.8 FPS, RTX 5070 Ti 48.2 FPS alıyor. Aradaki fark sadece 2.6 FPS. native 50 FPS bandında 2.6 FPS'lik bir fark hiçbir kart için ezici bir üstünlük ifade etmez.

4K çözünürlüğe, oyunun en tepe Ray Tracing profiline Highest RT Path Tracing ve DLSS Ray Reconstruction'a geldiğinde Tom's Hardware verisinde

RTX 5070 Ti: 115.2 FPS (%1 Low: 76.5)
RTX 5070: 88.9 FPS (%1 Low: 60.2)
RX 9070 XT: 86.6 FPS (%1 Low: 53.3)

5070 Ti, 9070 XT'ye yaklaşık 28 FPS fark atıyor, hatta düz RTX 5070 bile 9070 XT'nin önüne geçiyor. FSR Kare Oluşturma açıldığında AMD AntiLag 2 desteği olmadığı için input lag oynanabilirliği bozduğu belirtilmiş.

Kartı 5070 Ti olarak düzeltsen dahi, '2K ve 4K'da RT dahil geçti" ağır ışın izleme senaryolarında gerçeği yansıtmıyor. RX 9070 XT saf kas gücü ve raster bazında 5070 Ti ile kafa kafaya yarışan başarılı bir kart ama ağır RT ve teknoloji tarafındaki tablo ortada.
Bizim Türk kitlesine göre 5070 Ti 9070 XT'den bile daha üstün, yersen.
Algı yok mu, 9070 XT'nin her geçtiği bench'i paylaşıp 9070 XT böyle böyle yazmışsınız. :hehehe: :hehehe:

1789827375794.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Algı yok mu, 9070 XT'nin her geçtiği bench'i paylaşıp 9070 XT böyle böyle yazmışsınız. :hehehe: :hehehe:

Eki Görüntüle 281067
Ona kalırsa 4K çözünürlük, minimum FPS detayları, upscale ve FG 2X grafik tablolarını da paylaşmadım; orada da 9070 XT önde 5070 Ti'ye karşı, üstelik Remedy, Nvidia ile güçlü teknoloji/marketing ortaklığı içinde olduğu halde. Nerede şimdi burada algı?

9070 XT ile ilgili söylediklerim ise 9070 XT kullanıcısı olarak benim kişisel bir değerlendirmem.