erkuteer1

Becerikli
Merhaba. Bilgisayarı toplayalı yaklaşık 2 ay oldu. Bugün bir oyuna girerken birden değişik bir ses duymaya başladım. Hiç olmazdı. Biraz araştırınca bunun cool whine olduğunu öğrendim. Sonradan olabilen bir şey mi bu? Sesin GPU mu PSU mu emin olamadım. Bir zararı olur mu? Çektiğim videodan PSU gibi geldi. Bu riskli bir durum mu? Videoyu izleyerek yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayarı toplayalı yaklaşık 2 ay oldu. Bugün bir oyuna girerken birden değişik bir ses duymaya başladım. Hiç olmazdı. Biraz araştırınca bunun cool whine olduğunu öğrendim. Sonradan olabilen bir şey mi bu? Sesin GPU mu PSU mu emin olamadım. Bir zararı olur mu? Çektiğim videodan PSU gibi geldi. Bu riskli bir durum mu? Videoyu izleyerek yardımcı olur musunuz?

Buradan anlayabilmek pek mümkün değil. İkisinden de gelebilir özellikle ekran kartı yüksek güç tüketen bir modelse. Gelmeside çoğunlukla sorun oluşturmaz. Bobinlerin yüksek frekansta titreşmesinden dolayı çıkar. Herhangi bir zararı yok sadece ses yapar.

4 tane ekran kartı değiştirdim. Yeni kartlarda çok oluyor kafaya takmamaya, alışmaya çalış bir süre sonra duymazsın bilekran kartı göndersen sorun olarak görmeyip aynı şekilde iade edecekler sadece çok çok yüksek desibellerde işlem yapıyorlar ki oda çok zor ben Amazon'dan aldığım için değişim yaptırdım. Ve herhangi bir zarar vermez sisteme. Sesin PSU'dan mı ekran kartından geldıgını anlamak ıcın PSU'yu dışarıya çıkar o şekilde test et kulağını daya anlarsın.
1762232560440.webp

Teşekkürler. Alışacağız gibi duruyor malesef. Aniden ortaya çıkabilen bir şey olmasına şaşırdım sadece. Günde 2 saat bile açık kalmaz aslında ama olunca oluyor.

4 tane ekran kartı değiştirdim. Yeni kartlarda çok oluyor kafaya takmamaya, alışmaya çalış bir süre sonra duymazsın bilekran kartı göndersen sorun olarak görmeyip aynı şekilde iade edecekler sadece çok çok yüksek desibellerde işlem yapıyorlar ki oda çok zor ben Amazon'dan aldığım için değişim yaptırdım. Ve herhangi bir zarar vermez sisteme. Sesin PSU'dan mı ekran kartından geldıgını anlamak ıcın PSU'yu dışarıya çıkar o şekilde test et kulağını daya anlarsın. Eki Görüntüle 198706
Teşekkürler hocam. En iyisi zahmete girmeden sese alışmak gibi duruyor.