Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hayır, coil whine ise bir zararı yok. Ses çıkartır sadece.Merhaba, daha yeni MSI bir kasa aldım PSU'lu ve bu kasadan ara ara cızır cızır sesler duyuyorum; bu durum "coil whine" diye geçiyor sanırım. Bir sorun teşkil eder mi? Özellikle uzun vadede.
- Makaleler
- 10
Video paylaşır mısınız? Coil whine daha çok çınlama gibidir.
i5 7500F
Becerikli
Video paylaşır mısınız? Coil whine daha çok çınlama gibidir.
Video çektim ama tam belli olmuyor. Ses kaydı biraz daha iyi ama ses kaydında çok net duyuluyor, bu duyulan ses o mu bilmiyorum ben bu kadar net duymuyorum bu sesi. Ses kaydını nasıl atabilirim?
- Makaleler
- 10
Youtube ya da Streamable üzerinden paylaşabilirsiniz.Video çektim ama tam belli olmuyor. Ses kaydı biraz daha iyi ama ses kaydında çok net duyuluyor, bu duyulan ses o mu bilmiyorum ben bu kadar net duymuyorum bu sesi. Ses kaydını nasıl atabilirim?
i5 7500F
Becerikli
YouTube ya da streamable üzerinden paylaşabilirsiniz.
Galeride çok net duyuluyor ama bunda ben pek duyamadım bilmiyorum kulaklıkla dinlendiğinde duyulabilir belki.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Galeride çok net duyuluyor ama bunda ben pek duyamadım bilmiyorum kulaklıkla dinlendiğinde duyulabilir belki.
Hiçbir şey belli olmuyor. Bu cızz dediğiniz ses boştayken mi oluyor? Gidip geliyor mu?
- Makaleler
- 10
Coil whine olduğundan eminseniz sıkıntı yok. Geçen akımdan dolayı ses yapar. Fan rulmanlarından ya da direkt fanın kendisinden gelebilir diye şüphelenmiştim.
i5 7500F
Becerikli
Hiçbir şey belli olmuyor. Bu cızz dediğiniz ses boştayken mi oluyor? Gidip geliyor mu?
Boştayken, oyuna girerken, oyundan çıkarken bazen de bilgisayarı kapatırken denk geliyorum. Ara ara oluyor ve ses kulağımı dayayıp dinlediğimde stabil giderken cızırtı sesi kalınlaşıp tekrar normalleşiyor.
Coil whine olduğundan eminseniz sıkıntı yok. Geçen akımdan dolayı ses yapar. Fan rulmanlarından ya da direkt fanın kendisinden gelebilir diye şüphelenmiştim.
Açıkçası emin değilim ne olduğunu az önce bu sorunu internette aratınca öğrendim. Çok yüksek bir ses değil zaten ama daha 3 günlük bir PC kafama takıldı.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Boştayken, oyuna girerken, oyundan çıkarken bazen de bilgisayarı kapatırken denk geliyorum. Ara ara oluyor ve ses kulağımı dayayıp dinlediğimde stabil giderken cızırtı sesi kalınlaşıp tekrar normalleşiyor.
Boştayken oluyorsa PWM frekansından oluyordur. Olabilir. 3 günlük olması pek bir şeyi değiştimiyor. Coil whine direkt üretimdeyken çıkan bir durum. Herhangi bir zararı yok.