bat

Çalışkan
Ekran Kartı : RX 9070XT
İşlemci : 7600X

Eski PSU : https://www.gaming.gen.tr/urun/5792...nagi-emp700w-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Yeni PSU : https://www.gaming.gen.tr/urun/8431...ld-pcie-5-1-full-moduler-atx-3-1-guc-kaynagi/

Selamlar dostlar, 2-3 gün önce GTX 1660 Super'den RX 9070 XT'ye büyük bir geçiş yaptım. Kartı aldığımda sistemde yukarıda linkini bıraktığım 700 Watt'lık PSU vardı. Bu şekilde sistemi kullanırken RDR2'yi açtım ve oyunu oynamaya başladığım an PSU'dan çok belirgin düzeyde bir ses gelmeye başladı. O sırada PSU hakkında hiçbir bilgim olmadığından ve daha sonra bilgisayarın prizine giden buatta problem olduğunu fark ettiğimden, sisteme bir şey olur endişesiyle bilgisayarı kapattım ve PSU arayışına girdim.

Akabinde ertesi gün yine linkini bıraktığım A850GS modelini satın aldım. Almadan önce yaptığım araştırmada bunun A850G modelinin revize edilmiş ve daha sessiz çalışan versiyonu olduğunu öğrenmiştim. Sistemi tekrar toplayıp RDR2'yi açtığımda yine aynı sesle karşılaştım. Bu ses Coil Whine olarak mı geçiyor yoksa sadece fandan mı geliyor bilmiyorum ama sesi şöyle tarif edebilirim; sistemimde 7 tane fan var ve hiçbiri bu kadar belirgin düzeyde ses çıkarmıyor, daha çok vızıldamaya benzer bir ses.

Şu iki linkteki seslere benzer diyebilirim :

Biraz araştırınca bunun tehlikeli bir durum olmadığı, çok gürültülüyse firmalara değişim/iade talebinde bulununca verilebildiğini öğrendim. Böyle olunca ben de yarın firmayla iletişime geçmeyi düşünüyorum. Bu benden ötürü bir sorun mudur bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal, 1660 Super'den 9070 XT'ye geçiş çağ atlamak gibi bir şey o PSU için; dolayısı ile daha fazla elektrik -> daha şiddetli manyetik alan -> daha fazla ses. Sorun olan bir durum yok.

@Recep Baltaş, bugün attığınız 14 Şubat özel sistem toplama videosunda aynı güç kaynağını kullandığınızı fark ettim. Sistemi test etme fırsatı buldunuz mu? Bulduysanız eğer sizde A850GS modelinde böyle bir sorunla karşılaştınız mı?
Sorun ekran kartından geliyor olabilir diyeceğinizi düşünüyorum hocam ancak güç kaynağından geldiğine eminim. Kağıt havlu rulosuyla özellikle cihazı dinlediğimde bundan emin oldum. Güncel bilgi olarak cihaz şu anda serviste ve aldığım bilgiye göre pazartesi günü tarafıma iade/değişim raporu gönderilecekmiş. Aynı zamanda servise götürürken MSI tarafına da bir mail atmıştım ve cihazın normal şartlar altında böyle bir ses çıkartmaması gerektiğini ve servise göndermemi söylediler.
Aşağıda bıraktığım link kendi çektiğim videodur.

Sizce şansımı tekrar bu cihaz üzerinde kullanmalı mıyım? Hayır ise öneride bulunabileceğiniz farklı bir PSU marka modeli var mıdır?

Sorunu çözdüm. Baştan anlatayım. Konudaki PSU'yu garantiye iade değişim raporu için gönderdim. Ardından çıkan raporla beraber NZXT C850 Core model PSU aldım. Sisteme takıp test ettiğimde sesin hala olduğunu fark ettim. Bundan ötürü yeni aldığım ekran kartını da iade edip farklı bir model ekran kartı aldım. Yeni kart gelene kadar eski 1660 Super'i kullanmaya devam ederken kasama yeni fanlar ve fan hub aldım. Fark ettim ki aldığım fan hub da PSU'dan aynı coil whine sesini çıkarttırıyor. Yeni gelen ekran kartını takıp fan hub ı söktüğümde denediğim oyunların ve testlerin hiçbirinde coil whine sesini rastlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef biz cihazı bobin vızıltısı yapıp yapmadığını anlayacak kadar kapsamlı test etme şansı bulmadık. Araştırdığımda sizin gibi başka şikayet edenlerin de olduğunu ben de gördüm. İade edip başka bir modele bakabilirsiniz.