UfukBey

Başarılı
Yer
İzmir
Merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce satın aldığım bu "devasa" kasayı kullanmaya başladım. 2 haftalık bu deneyimim sonucunda olumlu ve olumsuz yönlerini satın almak isteyen arkadaşlarla paylaşmak istedim. Kasa alma süreci sistemi alırken en çok hafife alınan ve termal sorunlar yaşandıktan sonra insanı tekrardan masrafa sokan basit görünen ama aslında büyük bir olay. Gerek kablolamalar gerek fan desteği gerekse günümüz şartlarında yaşanan ekran kartı boyut sıkıntısı ve en önemlisi içerdeki sıcak havanın rahat bir şekilde dışarıya atılması...
Öncelikle işin lojistiğinden bahsetmek istiyorum. Kasa gerçekten çok büyük. Kutusu kasadan da büyük. 20 kg ağırlığında koca bir kutu ile AVM'den alıyorsanız şayet taşımak için yanınızda birisi olsa iyi olur. Kargo ile geliyorsa üst kata taşımak istemeyen kargocuyla yapacağınız olaylı telefon görüşmelerine de hazır olun. CoolerMaster kasayı gayet sağlam şekilde muhafaza etmiş.
Kasanın kutusunu açtığınızda içinden kullanım klavuzu ile özenle ayrıştırılmış vidaların olduğu plastik kutusu çıkıyor ve bu güzel bir şey. Vidalarınızı muhafaza edebilirsiniz.
Kablo saklama alanı arka tarafta muazzam genişlikte. Kendi kablo tutucuları bulunmakta. Teknik özelliklerini buraya yazmama gerek yok sanırım.
Üst bölmeye 360mm AIO sıvı soğutma taktım. İsterseniz siz custom loop yapabiliyorsunuz bu kasaya. Kasanın kendi fanları dışında henüz fan takmadım.

Kasayı kullandığım sistem özelliklerim başlıca şunlar;

• Asur Rog X870E E-Gaming Anakart
  • AMD 9800X3D İşlemci
  • Asus Rog Astral 5090 OC GPU
  • Corsair HX1500I PSU ile

RDR 2 4K Ultra Ayarlar ile oyun testlerinde kasa o kadar serin ve sessiz çalışıyor ki bu benim gibi küçük bebeğe sahip birisi için gece kullanımda inanılmaz bir keyif veriyor.
HwInfo'dan aldığım verilerde genel olarak;
- DIMM sıcaklığı 38-41 derece arasında seyrediyor.
  • SSD sıcaklığı 43-47 derece arasında
  • Anakart VRM/MOS en yüksek 48 dereceyi gördü.
  • İşlemci 58 derecede çalışmaktaydı.
  • GPU 57-63 derece arasında Hot Spot 64-75 dereceydi tabii ki bu kartın da kalitesinden kaynaklı biraz.

İşin daha ilginç tarafı CS 2 4K Ultra ayarlarla yaptığım testteydi;
- İşlemci 47-50 derece
- GPU 50-54 Hotspot 58-62 derece arasında gidip gelmekteydi
.

Bir önceki kasada sirkülasyonun kötü olmasından kaynaklı olarak sıcaklıklar şu an belirttiğimin çok fazla üzerindeydi. Bu testleri gerçekleştirdiğim sırada oda sıcaklığının 27.8 olduğunu belirtmekte fayda var. İzmir sıcağında yazın bu ısı değerlerinin üzerine çıkacağından eminim.

Wan 2.2 ile yaptığım video üretiminde ise sıcaklıklar yine de gözümü korkutmadı. 69 derece ve 76 derece hotspot ile ekran kartı görevini yerine getirirken işlemciye yük binmediği için boşta takılırcasına ısı değerlerini gördüm. Kasanın modüler olması, tornavidayla uğraşmadan sökülüp takılması ve kablo gizleme bölümleri mevcut içerisinde.

Eksi yönüne gelecek olursak gerçekten çok büyük. Masanın üstüne koyup görsel şölen yapmak için kaliteli masa gerekmekte. Ben şu an için yerde kullanıyorum. Ayrıca içi o kadar geniş ki sanki eski bir sistem kullanıyormuşsunuz gibi oluyor. Devasa boyuttaki ekran kartınız içinde cılız bir şekilde size bakacaktır. Henüz tozlanmadı ama büyük ihtimalle yerde kullanmaktan dolayı çok fazla toz çekecektir. Bu da büyük bir eksi olarak karşımıza çıkıyor. Kasanın plastik aksamları çok zayıf. Zamanla sök tak yapıldığında eminim ki bir yerden patlak verip kırılacaktır. Fanların ARGB olarak diğer parçalarla uyumlu çalışmasını başaramadım. CoolerMaster'ın kendi yazılımı başlarda sorun yarattı ve sistemdeki fanları tanımadı ama daha sonra kendiliğinden tanıdı. Bu konuda hala araştırma yapıyorum; senkronlu şekilde çalışmasını henüz başaramadım.

Evet arkadaşlar benim yorumlarım bu şekilde. Bu fiyata şunu ya da bunu alırdın diyecek arkadaşlar elbette olacaktır. Tamamen tercih meselesi. Parasını hakediyor mu? Bence biraz fazla kasa için. Fakat aldıktan sonra parası gözünüze gelmeyecektir. Görevini layıkıyla yerine getirmekte. :)

IMG_20260115_193019.webp

IMG_20260115_193004.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
"HAF" görünce ilgimi çekti ve okudum. Elinize sağlık. Neden çok fazla toz çekeceğini düşündünüz?

Ben hala HAF 912 kullanıyorum :)) Biraz uzak kaldım bu işlere ama sanıyorum yenilemeyi düşünsem böyle devasa bir kasa tercih ederdim.

"HAF" görünce ilgimi çekti ve okudum. Elinize sağlık. Neden çok fazla toz çekeceğini düşündünüz?

Ben hala HAF 912 kullanıyorum :)) Biraz uzak kaldım bu işlere ama sanıyorum yenilemeyi düşünsem böyle devasa bir kasa tercih ederdim.
Yerde olduğu için çok fazla toz çekiyor. Masanın altına koymak durumunda kalacağım hatta. Düzenli süpürge yapılıyor odaya ama yine de tozdan kaçamıyorum. :)

Toz meselesi için kasanın altına standart 18mm sunta bile koysanız çok fark yaratır. Mobilite için tekerlekli stand da alabilirsiniz. Ben de masanın altında kullanıyorum böyle çözdüm. Yoksa PSU tozdan boğuluyordu, istediğin kadar temizle odayı yine bir şekilde tozu çekiyor yerden.

Benim kasa bu. Bendeki de siyah olan. Tek sıkıntısı var öndeki LED ekran PC de takılma yapıyordu. Onun bağlantısını çıkardım öyle kullanıyorum. İlk çıktığı zamanlar almıştım memnunum.

Color Master olunca özellikle okudum biraz bu marka kasaların fanıyım yıllardır Cooler Master cosmos 2 kullanıyorum gerçekten zamanında verdiğim paraya fazlasıyla değmişdi hala eskimedi :D

Toz meselesi için kasanın altına standart 18mm sunta bile koysanız çok fark yaratır. Mobilite için tekerlekli stand da alabilirsiniz. Ben de masanın altında kullanıyorum böyle çözdüm. Yoksa PSU tozdan boğuluyordu, istediğin kadar temizle odayı yine bir şekilde tozu çekiyor yerden.
Onu düşündüm fakat masanın altına sığmayacak bu seferde. O yüzden masanın yan tarafına koyacağım. Dışarda duracak ve altına yerden 5-10 cm yüksek durmasını sağlayacağım. :)
Benim kasa bu. Bendeki de siyah olan. Tek sıkıntısı var öndeki LED ekran PC de takılma yapıyordu. Onun bağlantısını çıkardım öyle kullanıyorum. İlk çıktığı zamanlar almıştım memnunum.
Bende led ekran yok hocam. Sizde bulunan farklı bir model olabilir mi?
Color Master olunca özellikle okudum biraz bu marka kasaların fanıyım yıllardır Cooler Master cosmos 2 kullanıyorum gerçekten zamanında verdiğim paraya fazlasıyla değmişdi hala eskimedi :D
Aldığım ilk Cooler Master, MB511 ARGB modeliydi. O dönemki sistem parçalarımı göz önüne alırsak çok serin çalışıyordu. ARGB mevzusuna ilk girişimdi. Hey gidi günler. :)

Onu düşündüm fakat masanın altına sığmayacak bu sefer de. O yüzden masanın yan tarafına koyacağım. Dışarıda duracak ve altına yerden 5-10 cm yüksek durmasını sağlayacağım. :)

Bende LED ekran yok hocam. Sizde bulunan farklı bir model olabilir mi?

Aldığım ilk Cooler Master, MB511 ARGB modeliydi. O dönemki sistem parçalarımı göz önüne alırsak çok serin çalışıyordu. ARGB mevzusuna ilk girişimdi. Hey gidi günler. :)

Evet EVO olanıymış bendeki. :)