orcnakyldrm

Gelişen
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda eski macunda 86-87 dereceleri görüyorken MX-6 termal macunu ile değiştirdikten sonra 84-85'lere düştü. Performansı hiç umduğum gibi olmadı.

Şu an başlıktaki gibi Cooler Master MasterGel Maker R2 kullanmayı düşünüyorum. Kullanan, bilen arkadaşlar var mı?

Pump out sorunu benim için problem değil, 6 ayda bir değiştirebilirim. Ama bu macun zaten katı bir macunmuş sanırım. Şu an sadece düşük dereceler görmek istiyorum, değiştirdiğime değmesini istiyorum. Bu macun nasıl? Önerebileceğiniz F/P ürün var mı?

İşlemci: Ryzen 7 5800X3D.
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 360R V2.
Anakart: MSI B550M-P Gen 3
GPU: Zotac 3070 Ti.
PSU: Aorus 750W 80+ Gold.
RAM: Kingston DDR4 3600 MHz.

Termal macun şu kadar sürede değiştirilmeli diye bir kavram yok aslında. Isınmadığı sürece, termal macun değiştirilmeye gerek yok. 6 ayda bir değiştirmek, ısınmadığı sürece çok gereksiz olur.

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda eski macunda 86-87 dereceleri görüyorken MX-6 termal macunu ile değiştirdikten sonra 84-85'lere düştü. Performansı hiç umduğum gibi olmadı.

Şu an başlıktaki gibi Cooler Master MasterGel maker R2 kullanmayı düşünüyorum. Kullanan, bilen arkadaşlar var mı?

Pump out sorunu benim için problem değil, 6 ayda bir değiştirebilirim. Ama bu macun zaten katı bir macunmuş sanırım. Şu an sadece düşük dereceler görmek istiyorum, değiştirdiğime değmesini istiyorum. Bu macun nasıl? Önerebileceğiniz F/P ürün var mı?

İşlemci: Ryzen 7 5800X3D.
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 360r v2.
Anakart: MSI B550M-P gen 3
GPU: Zotac 3070 Ti.
PSU: Aorus 750W 80+ Gold.
RAM: Kingston DDR4 3600 MHz.

Per Core undervolt deneyin her çekirdeğe tek tip undervolt vermek anlamsız bazı çekirdekler kaldırır bazıları 5'te bile çöker. Tek tek deneyip en stabil noktayı bulun.

Öyle bir bilgim yoktu hocam. Şu an araştırıyorum. Denildiği kadar etki sağlıyor mu?

Ciddi etki sağlar tabii ki mutlaka yapın farkı görün.

%90 all Core -30 sorunsuz çalışır çünkü X3D işlemciler zaten golden chip seçiliyor çevremde olmayan görmedim per Core ise uğraştırıcıdır. Tek tek deneme yanılma yapmanız lazım all Core da problem olduğunda vs denenebilir.

BIOS da PBO kısmında all curve -30 negative yapacaksınız. Videolar var bakarak yapabilirsiniz.

Ciddi etki sağlar tabii ki mutlaka yapın farkı görün.

%90 all Core -30 sorunsuz çalışır çünkü X3D işlemciler zaten golden chip seçiliyor çevremde olmayan görmedim per Core ise uğraştırıcıdır. Tek tek deneme yanılma yapmanız lazım all Core da problem olduğunda vs denenebilir.

BIOS da PBO kısmında all curve -30 negative yapacaksınız. Videolar var bakarak yapabilirsiniz.
Hocam Bios üzerinden curve opimizer -30 yaptım. PPT:100 TDC:70 EDC:100 yaptım.

Fakat bunları yaptıktan sonra işlemci 3.29 Ghz yi geçmiyor. Ryzen master uygulamasında hiç bir şekilde ayarlama yapamıyorum. Ne "Basic View" açılıyor nede Overclock mode yada Curve Optimizer bölümleri açılmıyor.

League of Legends ta 450-500 Fps in altına düşmüyorken şu an 300 fps i zor geçiyorum. Cinebench R23 multicore testte puan 6000 düştü tek artısı işlemci artık 50 dereceyi geçmiyor :D Neyi yanlış yapıyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam BIOS üzerinden curve opimizer -30 yaptım. PPT: 100 TDC: 70 EDC: 100 yaptım.

Fakat bunları yaptıktan sonra işlemci 3.29 GHz'yi geçmiyor. Ryzen Master uygulamasında hiçbir şekilde ayarlama yapamıyorum. Ne "Basic View" açılıyor ne de Overclock mode ya da Curve Optimizer bölümleri açılmıyor.

League of Legends'ta 450-500 FPS'in altına düşmüyorken şu an 300 FPS'i zor geçiyorum. Cinebench R23 multicore testte puan 6000 düştü tek artısı işlemci artık 50 dereceyi geçmiyor :D Neyi yanlış yapıyorum yardımcı olabilir misiniz?

5800X3D de Ryzen Master çalışmaz bir şey yapamazsın overclock kapalı bu işlemcinin.
Ben tekrar sorayım işlemci soğutucunuz nedir? Yeterli mi? Sıcaklık değerlerine baktınız mı?
PPT ve diğerlerine dokunmanıza gerek yoktu onları Auto da bırakın
Tek yapmanız gereken negative -30 yapmak.
Bu alttaki fotoğraf ASUS anakartın MSI da hazır bulamadım ama isimler aynıdır.
Precision Boost OverDrive'a girip burada mutlaka Advanced yapıyorsunuz ve PBO limits de motherboard olacak
Scalar kısmı göreceli 10X de kullandım ama 1X veya Auto da bırakabilirsiniz
Ve Curve Optimizer'a girip - 30 negative all Core yapmanız yeterli
Diğer alttaki Max CPU yok. Zaten
Thermal throttle limit ise ne kadar Max ısıda işlemci kendini kıssın diye giriyorsunuz burada adam 255 derece girmiş Max olması için
Ama bunu 85 ya da 90 yapabilirsiniz zaten oyunlarda bu dereceleri görmeyecek.
Bunları düzgün yaptıysanız işlem tamam. Ama PPT ve diğer değerleri girmeyin Auto bırakın limit koyuyorsunuz işlemciye. Bizim amacımız performans vermesi

1764000783280.webp