Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

masiva

Çalışkan
Arkadaşlar selam, arkadaşımın bilgisayarını montajlayacağım. Anakart ASUS B450M DRAGON. CPU_FAN kısmına sıvı soğutma pompasının fanını takacağım. CHA_FAN kısmında ise kasanın fanları takılı ve başka port yok. Sıvı soğutmanın fanlarını nereye takabilirim? Splitter almam gerekir mi? Bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucudan bir tane y çoklayıcı çıkar, onu 2 fanı birleştirmek için kullanıyorsunuz, pompa ve fan soketini birleştiren çoklayıcı görünmüyor içeriğinde.

Ben de aynı soğutucuyu kullanıyorum. Maalesef onun için bir aparat çıkmamakta. Sadece fanlar için çoklayıcı mevcut, pompa için ayrı bir çoklayıcı almalısınız.

Anladım sağ olasın claire. :D Molex veya SATA kablosundan bağlantı yapabilir miyiz acaba?

Soğutucudan bir tane y çoklayıcı çıkar, onu 2 fanı birleştirmek için kullanıyorsunuz, pompa ve fan soketini birleştiren çoklayıcı görünmüyor içeriğinde.

Sağ olasın hocam bilgilendirme için. Kısacası zorunlu bir şekilde bir splitter alacağız gibi tekrardan sağ ol.

Anladım sağolasın claire. :D Molex veya sata kablosundan bağlantı yapabilir miyiz acaba?
Bazı Splitter'lar hem anakarta bağlanıyor, hem de ekstradan Molex veya SATA üzerinden güç alıyor. Bu sayede anakarta raporlama yapılabiliyor ve güç sorunu da yaşanmıyor.

Fakat pompayı SATA veya Molex üzerinden de bağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda pompa her zaman maksimum hızda çalışır, bunu da göz önünde bulundurun.

Bazı Splitter'lar hem anakarta bağlanıyor, hem de ekstradan Molex veya SATA üzerinden güç alıyor. Bu sayede anakarta raporlama yapılabiliyor ve güç sorunu da yaşanmıyor.

Fakat pompayı SATA veya Molex üzerinden de bağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda pompa her zaman maksimum hızda çalışır, bunu da göz önünde bulundurun.
Pompayı cpu_fan kısmına takıp fanları molex veya satadan bağlasam olmaz mı?