Muhtemelen Windows 7 kullanan Chrome üzerinde 10 tane sekme açınca bağıran sistemler bunlar. Bu sistemler ile özel bilgilerinizin istendiği (e-Okul, e-Devlet) gibi sitelere giriş yapmayın. Halihazırda o sistemlerin içindeki işletim sistemi desteklenmemekte %90 ihtimalle Windows 7 var çünkü. İyi mi kötü mü dersen. O sistemle 1080p video zor izlersin.
Bu olay sadece Türkiye de yokmuş. Bende şaşırdım ama dünyanın çoğu yerinde bu böyleymiş.
Günlük neler yaptığına bağlı o. Bana şu an yazılımda 8 GB RAM yetmiyor bile. Bu hafta 16 GB RAM, 12. nesil işlemcili bir laptop alacağım ki onun bile 3 yıl sonra yeteceğinin garantisi yok. Bende yetersiz PC kullandım 3 yıl boyunca en son YouTube'da video açtığımda arkada herhangi bir program açık olursa (Discord gibi) sistem donmaya başlıyordu. 1080p 60FPS video zor izliyordum o sistemle. Yıl olmuş 2024 gözünüzü seveyim artık eski kafadan çıkın lütfen. Bir bilgisayarın günümüz şartlarında maksimum kullanım ömrü 10 yıldır. Daha fazlası film, dizi izlemek dışında hiçbir işe yaramaz.