En azından AMD Athlon 3000G 8 GB RAM 240 GB SATA 3 SSD'li sistem koysalardı en azından günlük kullanıma hizmet ederdi.

Türkiye yüzyılı için güzel... Hak ettiğimiz bu millet olarak.

Ahlak yok bunlarda, kendileri son model kullanır biz Vista kullanırız. Bu gençlerin ahı var.

Hocam ben bir ara Vista fanboyuyumdum yoksa istediklerim mi olmaya başladı?

Normalde kütüphanelerde ki PC'lerin orta düzey olmasının artık vakti geldi. Çünkü sadece basit işler değil maddi durumu yüzünden PC sahibi olmayan mühendislik ve türev bölümlerde okuyan öğrenciler kütüphanelerde ki PC'lerde veya okulda yapabiliyor sadece çalışma. Tabii halk kütüphanesinin bütçeleri belli giden öğrenci profili de belli.
Biraz da anlatmak istediğim buydu hocam ama yorumlar pek iç açıçı değil. Ne olacaktı oyun merkezi mi orası dendi. Gayet yeterli denildi. Bir sövmedikleri kaldı. Aileme'de laf edildi tam oldu.

Biraz ayıp.

Yani fonksiyonellik, verimlilik ve hız açısından vatandaşın kullanımına 17-18 yıllık (belki daha da eski) bilgisayarlar layık görülüyor. Bu yüzden ayıp.

Ben de düşük bütçeli bilgisayarlar kullandım. Ama düşük bütçeli var, hurda var. Çok kötü.

Devlet o kadar vergi topluyor, şimdiye kadar giriş seviyesi, hızlı ve ucuz sistemler ile yenileyebilirlerdi. Sanırım kimse memnuniyetsizliğini belirtmediği için değiştirme gereği duymuyorlar.
Maalesef öyle hocam bunu ilk yorumlarda çokca ifade ettim fakat bazı arkadaşlar oyun merkezi mi la orası dedi. Birisi gayet yeterli dedi. Bir de aileme laf edildi tam oldu.

Biraz da anlatmak istediğim buydu hocam ama yorumlar pek iç açıçı değil. Ne olacaktı oyun merkezi mi orası dendi. Gayet yeterli denildi. Bir sövmedikleri kaldı. Aileme'de laf edildi tam oldu.

Maalesef öyle hocam bunu ilk yorumlarda çokca ifade ettim fakat bazı arkadaşlar oyun merkezi mi la orası dedi. Birisi gayet yeterli dedi. Bir de aileme laf edildi tam oldu.
Örnek vereyim; 3. nesil i5-3570, 4. nesil i5-4570 ya da bunların dengi veya yukarısı sistemler kütüphane için iyi olurdu. İlla DDR4 tabanlı olmasına gerekmiyor. Bahsettiğim işlemciler hatırı sayılır eski SATA 3.0 bir SSD ile bile hızlı çalışırlar.

Sanırım mevcut sistemleri 10 seneye yenilelerler, tabi herhangi bir donanım arıza vermezse.

Muhtemelen Windows 7 kullanan Chrome üzerinde 10 tane sekme açınca bağıran sistemler bunlar. Bu sistemler ile özel bilgilerinizin istendiği (e-Okul, e-Devlet) gibi sitelere giriş yapmayın. Halihazırda o sistemlerin içindeki işletim sistemi desteklenmemekte %90 ihtimalle Windows 7 var çünkü. İyi mi kötü mü dersen. O sistemle 1080p video zor izlersin.

Bu olay sadece Türkiye de yokmuş. Bende şaşırdım ama dünyanın çoğu yerinde bu böyleymiş.

Günlük neler yaptığına bağlı o. Bana şu an yazılımda 8 GB RAM yetmiyor bile. Bu hafta 16 GB RAM, 12. nesil işlemcili bir laptop alacağım ki onun bile 3 yıl sonra yeteceğinin garantisi yok. Bende yetersiz PC kullandım 3 yıl boyunca en son YouTube'da video açtığımda arkada herhangi bir program açık olursa (Discord gibi) sistem donmaya başlıyordu. 1080p 60FPS video zor izliyordum o sistemle. Yıl olmuş 2024 gözünüzü seveyim artık eski kafadan çıkın lütfen. Bir bilgisayarın günümüz şartlarında maksimum kullanım ömrü 10 yıldır. Daha fazlası film, dizi izlemek dışında hiçbir işe yaramaz.
Hocam fakirliği bilen eski yaşlı PC'si olan insan bu bilgisayarın nasıl işlevi olacağını iyi bilir. Bu oreki denen arkadaş ve raidenshi adlı arkadaşlar küçüklüğünden beri son sistem PC'lerle büyüdükleri için anlamazlar oradaki öğrencileri gençleri zaten bu kafa ülkeyi mahvetti uçuruma sürükledi. Neymiş orası oyun merkezimiymiş. Gayet yeterliymiş. Aileme kadar laf edildi tam oldu.

Türkiye yüzyılı için güzel... Hak ettiğimiz bu millet olarak.

Ahlak yok bunlarda, kendileri son model kullanır biz Vista kullanırız. Bu gençlerin ahı var.
İşte sizin gerçek dürüst efendi yorumunuza ihtiyaçımız var derken bundan kastetmiştim bazı arkadaşlar diyorlar ki orası oyun merkezimi. Gayet yeterliymiş. Aileme bile laf edildi konuda tam oldu.

@995, gerekirse oyun merkezi olsun ya. İnsanlar işleri olduğunda internet cafelere para bayılmaktan başka çareleri yok. En azından i3 6. nesil bir bilgisayar günlük kullanım için çok iyi. 8 GB RAM de gerek yok 4 GB yeter. Ailenize laf edilmesi konusu cidden üzücü.

Örnek vereyim; 3. nesil i5-3570, 4. nesil i5-4570 ya da bunların dengi veya yukarısı sistemler kütüphane için iyi olurdu. İlla DDR4 tabanlı olmasına gerekmiyor. Bahsettiğim işlemciler hatırı sayılır eski SATA 3.0 bir SSD ile bile hızlı çalışırlar.

Sanırım mevcut sistemleri 10 seneye yenilelerler, tabi herhangi bir donanım arıza vermezse.
Boşa anlatıyorsunuz hocam bu sistemi savunan arkadaşlar var aramızda komedi bir olay. Arızada verir mavi ekranda bu sistemleri direk çöpe atıp yeni elde tutulur i5 i3 sistemler gelmeli en azından bir stres atmak için hafif oyunları kaldıran bilgisayarlar getirirmeli.

Boşa anlatıyorsunuz hocam bu sistemi savunan arkadaşlar var aramızda komedi bir olay. Arızada verir mavi ekranda bu sistemleri direk çöpe atıp yeni elde tutulur i5 i3 sistemler gelmeli en azından bir stres atmak için hafif oyunları kaldıran bilgisayarlar getirirmeli.

Hadi onları geçtim. Bu sistemler güvenli değil. Resmen orada millet bilgilerini kaptirsin diye bilgisayar koymuşlar. Windows 7 artık virüsler ile kendisi savaşamaz. Antivirus kursan zaten sistem çöp. Uyarı falan da vermez virüs var cart curt diye. Windows 10 olsa en azından biri oraya kastı virüs soksa "tehdit algılandı" veya "virus ve tehdit koruması kapalı" diye bildirim çıkıyor.

@995, gerekirse oyun merkezi olsun ya. İnsanlar işleri olduğunda internet cafelere para bayılmaktan başka çareleri yok. En azından i3 6. nesil bir bilgisayar günlük kullanım için çok iyi. 8 GB RAM de gerek yok 4 GB yeter. Ailenize laf edilmesi konusu cidden üzücü.
Çok sağ olun size ne kadar teşekkür etsem az. Sizin gibi dürüst efendi gerçekçi konuşan arkadaşlar az bulunur. Bu sistem bence öğrencilerimize gençlerimize sövmek gibi bir şey. Derhal son sistem PC'ler gelmeli bu sistemler çöpe atılmalı. Gençlerimiz bu sistemleri haketmiyor.

Ben bunların koyacağı sisteminde bunlarında. En azından koysalar ya şuraya i3 6.nesil işlemci, 8 GB RAM, 240 SATA 3 SSD, GT 1030 ekran kartı barından sistemler en azından akar gider milattan önce kalmış GTA San Andreas'da kasan pcleri millete çok görüyorlar.
Hocam neymiş orası oyun merkezimiymiş. Gayet yeterli öğrenciye fazla bile gibisinden yorumlar bile yapıldı ilk yorumları okuyun lütfen tansiyonunuz düşebilir ama siniriniz bozulabilir onu göze alın. Ben bu sistemi kötüleyince aileme bile laf edildi şaka gibi olay. Ne GTA'sı hocam gençler öğrencilerimiz ders çalıştıktan sonra stres atmak için en azından bir GTA 5, LoL filan Valorant atsa yeterli. Hiç olmazsa gençlerimiz öğrencilerimiz istekli çalışır daha sonra oyununu oynar stresini atar.

@995, bunları dedikleri gibi başarısız öğrencilere de tembel der bunlar. Milletçe kendimize format atmamız lazım artık. 90'larda değiliz, uyanın millet!