Günlük neler yaptığına bağlı o

Konunun başından beri bahsi geçen şey kütüphane kullanımı için zaten. 60 sayfadır bunu anlatmaya çalışıyorum.

(Discord gibi) sistem donmaya başlıyordu.

Kütüphane labının bilgisayarında Discord neden var onu anlamadım. Konumuz kütüphane, kişisel kullanımınız değil. Arkadaş sormasa ben anlatmayacaktım kendi kullanımımı zaten.

Yıl olmuş 2024 gözünüzü seveyim artık eski kafadan çıkın lütfen.

Konuda zibilyon tane mesaj yazdım, "Günümüz standartları için elbette hakaret gibi sistemler. Video izlerken bile ölürsünüz." yazdım tam olarak. Eski kafa ile ne alakası var, arkadaşın sorduğu iki tane şey var. Konuya baştan bakalım:

Bilgisayarlar nasıl? İyi olduğu nasıl anlaşılır?

Bir tane bile şu konu hakkında mesaj yok ya. İyi olduğunu nereden anlarız diye sormuş. Bir tane şu hususta mesaj yazan yok. Hadi yazılmadı, konunun geldiği yere bakın.

Kütüphane labının bilgisayarında Discord neden var onu anlamadım. Konumuz kütüphane, kişisel kullanımınız değil. Arkadaş sormasa ben anlatmayacaktım kendi kullanımımı zaten.

Hocam keşke sadece kütüphaneler böyle olsa. Okul bilgisayarları bilişim laboratuvarları daha berbat. Visual Studio açarken bilgisayar kapanıyor okullarda. Okul yönetimi kendi cebinden karşılamıştı bizim bilgisayarları. İlla Discord açık olmasına gerek yok bunu sekme olarak da düşünebilirsiniz. Bir Chrome sekmesi ortalama 100 MB RAM tüketmekte.

Hocam keşke sadece kütüphaneler böyle olsa. Okul bilgisayarları bilişim laboratuvarları daha berbat.

"Public bir alandaki bilgisayarlar için bunları diyorsanız bir de bizim üniversitenin PC labını görün siz... Bunlardan beter."

yazmıştım ilk sayfada aynı şekilde.

Ben de işte konunun başından beri kütüphane kullanımı için yeterli diyorum. Kütüphane bilgisayarı ile yapacaklarınız belli. Bir konu hakkında araştırma yapmak, gerekirse çıktı alıp eve götürmek, Office programları ile yazılar veya makaleler yazmak gibi gibi... Hatta SSD eklemesi yapılması iyi olur diye belirtmiştim. Yani aynı şeyi söylüyoruz aslında. Ben sadece direkt soruya cevap veriyorum. Olay hükümete gitti bilmem kimin bilgisayarına gitti...

Keşke tüm sistemler en güncelinden olsa, bizler de faydalanabilsek ama bu bambaşka bir konu ve konuyu açan arkadaşımızın sorduğu bir soruya yardımcı olmuyor. "İyi olduğunu neye göre anlarım?" teknik bir soru var ortada.

Son düzenleme:
Kütüphane bilgisayarı ile yapacaklarınız belli.

Evet hocam, şu anlık bu bilgisayarlar maksimum 1-2 yıl daha bu işlevlerini yerine getirebilirler. Windows 7 zaten yakında işlevsiz kalacak bir sistem. Mecbur yükseltilmesi gerekecek (veya Windows 10 kurup hantal hantal kullanılacak). Ya da son zamanlarda kamuda özgür yazılım kullanımı idi sanırsam yanlışım varsa özür dilerim. Bu uygulanırsa bilgisayarlar Linux ile canlandirilabilir.

Evet hocam, şu anlık bu bilgisayarlar maksimum 1-2 yıl daha bu işlevlerini yerine getirebilirler. Windows 7 zaten yakında işlevsiz kalacak bir sistem. Mecbur yükseltilmesi gerekecek (veya Windows 10 kurup hantal hantal kullanılacak). Ya da son zamanlarda kamuda özgür yazılım kullanımı idi sanırsam yanlışım varsa özür dilerim. Bu uygulanırsa bilgisayarlar Linux ile canlandirilabilir.

Rica ederim ne özürü. Hafif Linux dağıtımları eski sistemlere epey canlılık getiriyor cidden. Linux masterı arkadaşlarımız daha iyi bilirler elbette.

Zamanı gelince elbette güncellenmeleri gerekecek, dediğim gibi keşke en başından doğru düzgün sistemler kullanabilsek.

Keşke tüm sistemler en güncelinden olsa, bizler de faydalanabilsek ama bu bambaşka bir konu.

Keşke.

İki soru sorulmuş ve birisi olan "Bilgisayarlar nasıl?" kısmıyla alakalı olduğunu düşünüyorum bu konunun, o kadar da bambaşka değil gibi. Yanlış mıyım sizce?

İki soru sorulmuş ve birisi olan "Bilgisayarlar nasıl?" kısmıyla alakalı olduğunu düşünüyorum bu konunun, o kadar da bambaşka değil gibi. Yanlış mıyım sizce?

Ha yok, sorulan iki soru var. İkinci kısmı için söylemiştim ben onu. Yoksa ilk soruya zaten birsürü cevap geldi evet. Hiçbir sorusuna yazmışım, düzelteyim onu dalgınlığıma gelmiş.

Ha yok, sorulan iki soru var. İkinci kısmı için söylemiştim ben onu. Yoksa ilk soruya zaten bir sürü cevap geldi evet. Hiçbir sorusuna yazmışım, düzelteyim onu dalgınlığıma gelmiş.

İkincisi için söylediğiniz anlaşılıyor tabii, mesajın devamından. 4 üstteki mesajınızın son alıntısına olan yorumunuzu da düşünerek yorum yaptım.

Özelliklerini paylaşıyorum:
  • Ekran kartı: 256 MB ekran kartı.
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E6550.
  • Anakart: Fsc btx anakart.
  • RAM DIMM rımm: 2 GB DDR2 PC2 667 MHz.
  • HDD: 160 GB HDD.
  • DVD: DVD ROM SATA.
  • Ethernet: O. B. Gigabit.
  • Ses kartı: O. B. Ses kartı.
  • Kasa: Btx 300W.
  • Klavye: Multimedia USB klavye.
  • Mouse: USB mouse.
  • Monitör: Exper LG Flatron L1753t.
  • İşletim sistemi: Windows Vista Home business.
  • Diğer: Güvenlik kartı.
  • Diğer: Antivirüs.
  • Diğer: İçerik filtreleme.
  • Diğer: Kulaklık ve mikrofon.
  • Diğer: Microsoft Office 2007 TR (3 yıllık upgrade)
  • Diğer: Kablosuz ağ kartı.
Türkiye yüzyılı için güzel... Hak ettiğimiz bu millet olarak.

Ahlak yok bunlarda, kendileri son model kullanır biz Vista kullanırız. Bu gençlerin ahı var.

Ben bunların koyacağı sisteminde bunlarında. En azından koysalar ya şuraya i3 6.nesil işlemci, 8 GB RAM, 240 SATA 3 SSD, GT 1030 ekran kartı barından sistemler en azından akar gider milattan önce kalmış GTA San Andreas'da kasan pcleri millete çok görüyorlar.