Arkadaşlar bu kasaya sahibim. Bilgisayardan takır tukur sesler geliyor. Fanlarda bir sorun mu var diye kontrol etmek istiyorum. Yandaki camı çıkarttım ama öndeki fanların olduğu yeri nasıl çıkartacağım, bilgisi olan var mı? Vida vs. yok.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Öncelikle kasa düz bir zemindeyse eliniz altına zor girer. Masanın ucuna doğru falan koyarsanız eliniz tam girer. İlk çıkarışınızsa tabi biraz zor gelir. Düz durduğu yerde çıkarması zor dediğim gibi masa gibi bir şeye koyun, ön panelin altı boş olsun öyle tutun çekin daha kolay geliyor.Oradan tutup kendime doğru çekiyorum ama çıkmıyor. 1 tık daha zorlasam zarar verecekmişim gibi
Oradan tutup kendime doğru çekiyorum ama çıkmıyor. 1 tık daha zorlasam zarar verecekmişim gibi
Öncelikle kasa düz bir zemindeyse eliniz altına zor girer. Masanın ucuna doğru falan koyarsanız eliniz tam girer. İlk çıkarışınızsa tabi biraz zor gelir. Düz durduğu yerde çıkarması zor dediğim gibi masa gibi bir şeye koyun, ön panelin altı boş olsun öyle tutun çekin daha kolay geliyor.Oradan tutup kendime doğru çekiyorum ama çıkmıyor. 1 tık daha zorlasam zarar verecekmişim gibi
Kralsın, teşekkürlerÖncelikle kasa düz bir zemindeyse eliniz altına zor girer. Masanın ucuna doğru falan koyarsanız eliniz tam girer. İlk çıkarışınızsa tabi biraz zor gelir. Düz durduğu yerde çıkarması zor dediğim gibi masa gibi bir şeye koyun, ön panelin altı boş olsun öyle tutun çekin daha kolay geliyor.
@Lee Yubin kasadaki fanların tozunu temizlemek istiyorum. Fön makinasıyla hava tutsam sorun olur mu? Alttaki fanda sorun var mış ondan dolayı geliyormuş ses.Öncelikle kasa düz bir zemindeyse eliniz altına zor girer. Masanın ucuna doğru falan koyarsanız eliniz tam girer. İlk çıkarışınızsa tabi biraz zor gelir. Düz durduğu yerde çıkarması zor dediğim gibi masa gibi bir şeye koyun, ön panelin altı boş olsun öyle tutun çekin daha kolay geliyor.
Son düzenleme:
Bezle silin öyle toz temizlenmez. Yapışık oluyor zaten tozlar. Ben tek tek silerim hep fan kanatlarını.@Lee Yubin kasadaki fanların tozunu temizlemek istiyorum. Fön makinasıyla hava tutsam sorun olur mu? Alttaki fanda sorun var mış ondan dolayı geliyormuş ses.
Bez girmiyor içine. Ama az da olsa bir temizlik yaptım. Umarım kasadan gelen ses düzelir. Şimdilik düzeldi gibi. Ama sanırım fanlarda sorun yok, psudan geliyor ses. Ama psu'ya nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorumBezle silin öyle toz temizlenmez. Yapışık oluyor zaten tozlar. Ben tek tek silerim hep fan kanatlarını.
Bez girmiyor içine. Ama az da olsa bir temizlik yaptım. Umarım kasadan gelen ses düzelir. Şimdilik düzeldi gibi. Ama sanırım fanlarda sorun yok, psudan geliyor ses. Ama psu'ya nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum
Diş fırçası veya resim fırçası alarak temizleyebilirsin. Ben sırf toz almak için resim fırçası aldım kalın uçlu, gayet kullanışlı.
PSU CV550 modeli herhalde. Eskiden bende de vardı fanın bilyeleri sallandığından geliyor herhalde ses, içini açmadan bir şey yapamazsın pek. İçini açarsan garanti dışı kalır ama fanını değiştirebilirsin veya fanı yağlamayı deneyebilirsin. Fanı değiştirirsen fanı muhtemelen anakarta bağlaman gerekir çünkü PSU'nun içindeki fan yuvası 2 pinli.
PSU fanından geliyor olabilir. Çünkü benimki de ses çıkarıyor biraz fanı çalışınca. Bunu da şöyle anlayabilirsin: PSU fanı sürekli çalışmıyor. Bu ses sürekli gelmiyorsa PSU fanından geliyordur büyük ihtimalle.Bez girmiyor içine. Ama az da olsa bir temizlik yaptım. Umarım kasadan gelen ses düzelir. Şimdilik düzeldi gibi. Ama sanırım fanlarda sorun yok, psudan geliyor ses. Ama psu'ya nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum