Arkadaşlar bu kasaya sahibim. Bilgisayardan takır tukur sesler geliyor. Fanlarda bir sorun mu var diye kontrol etmek istiyorum. Yandaki camı çıkarttım ama öndeki fanların olduğu yeri nasıl çıkartacağım, bilgisi olan var mı? Vida vs. yok.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Öncelikle kasa düz bir zemindeyse eliniz altına zor girer. Masanın ucuna doğru falan koyarsanız eliniz tam girer. İlk çıkarışınızsa tabi biraz zor gelir. Düz durduğu yerde çıkarması zor dediğim gibi masa gibi bir şeye koyun, ön panelin altı boş olsun öyle tutun çekin daha kolay geliyor.Oradan tutup kendime doğru çekiyorum ama çıkmıyor. 1 tık daha zorlasam zarar verecekmişim gibi
Evet, sürekli gelmiyor. Artık PSU'dan geldiğine %100 emin oldum. Nasıl çözebilirim bunu?PSU fanından geliyor olabilir. Çünkü benimki de ses çıkarıyor biraz fanı çalışınca. Bunu da şöyle anlayabilirsin: PSU fanı sürekli çalışmıyor. Bu ses sürekli gelmiyorsa PSU fanından geliyordur büyük ihtimalle.
PSU hakkında söylediklerini muhtemelen beceremem. Bilgisayarı dizeli 5 yıl olmuştur zaten. O yüzden zaten her şey garanti dışıdır. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bilgisayarımda da çok şükür bir sorun yok, bunca zaman hiç sorun falan da çıkarmadı bana. Sadece arada yoğun bir şekilde gelen vıcık vıcık sesler rahatsız ediyorDiş fırçası veya resim fırçası alarak temizleyebilirsin. Ben sırf toz almak için resim fırçası aldım kalın uçlu, gayet kullanışlı.
PSU CV550 modeli herhalde. Eskiden bende de vardı fanın bilyeleri sallandığından geliyor herhalde ses, içini açmadan bir şey yapamazsın pek. İçini açarsan garanti dışı kalır ama fanını değiştirebilirsin veya fanı yağlamayı deneyebilirsin. Fanı değiştirirsen fanı muhtemelen anakarta bağlaman gerekir çünkü PSU'nun içindeki fan yuvası 2 pinli.
Ses çıkaran fansa fan değişimi yapmalısın.Evet, sürekli gelmiyor. Artık PSU'dan geldiğine %100 emin oldum. Nasıl çözebilirim bunu?
PSU kapalı bir yerde. O kısmı falan açmayı çıkartmayı vs. bilmiyorum. Tüm fanları tek tek elimle durdurup kontrol ettim hepsi sorunsuz çalışıyor. Tek psu kaldı yani %100 oradan geliyor. Ve dediğin gibi her zaman değil bu olay. Örneğin 1 hafta 0 ses çalışıyor, sonra bir anda çıkıyor. Bu ara sıklığı arttı sadece. Sen bilgili birine benziyorsun baya, o yüzden bu kadar detay verdim
Kasanın Sağ tarafındaki kapağı açacaksın. PSU öyle çıkıyor.PSU kapalı bir yerde. O kısmı falan açmayı çıkartmayı vs. bilmiyorum. Tüm fanları tek tek elimle durdurup kontrol ettim hepsi sorunsuz çalışıyor. Tek psu kaldı yani %100 oradan geliyor. Ve dediğin gibi her zaman değil bu olay. Örneğin 1 hafta 0 ses çalışıyor, sonra bir anda çıkıyor. Bu ara sıklığı arttı sadece. Sen bilgili birine benziyorsun baya, o yüzden bu kadar detay verdim
Anladım ama psu da neyi kontrol edeceğim? Fana bir şey mi takılmış vs. mi? Psu tehlikeli diye biliyorum, bilmeden çarpılmak istememKasanın Sağ tarafındaki kapağı açacaksın. PSU öyle çıkıyor.
Fan ses çıkarıyorsa bilyelerinde sorun olmuştur herhalde. Tamir edilir mi bilemiyorum.Anladım ama psu da neyi kontrol edeceğim? Fana bir şey mi takılmış vs. mi? Psu tehlikeli diye biliyorum, bilmeden çarpılmak istemem
Güç kablosunu çıkarırsan bir şey olmaz.