Makaleler
12
Yer
Antalya
Bu kasayı bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum. İçinde beraber gelen 550 Watt ve 650 Watt Corsair PSU'su ile birlikte bir dönemin f/p kralıdır. Ayrıca 3'ü ARGB 4 adet kaliteli Corsair fan da bulundurmaktadır. Ancak bu 4 kaliteli fana rağmen, aldıktan bir süre sonra kasanın ön kapağını sökünce bileşenlerin 6-7 derece daha düşük sıcaklıkta çalıştığını herkes fark etmiştir. Kasanın ön panelinde 3 adet fan bulunmasına rağmen ön panelin altında bulunan havalandırma delikleri yetersiz kalmaktadır. Bundan dolayı içeriye yeterli temiz hava girememekte ve kasanın içi olması gerekenden daha sıcak olmaktadır. Ve dolayısıyla bileşenler daha sıcak çalışmaktadır. bazı kişiler kendince ön panele modifiye yapmıştır. Ben bileşenlerin sıcaklıklarını özellikle cehennem edition olan MSI Gaming GTX 980'in fan hızını yükselterek bir nebze düşürsem de fan sesi rahatsız etmektedir. Sonunda benim de canıma tak etti ve zaten neredeyse 6 senelik kasama artık bir şeyler yapabilirim diye düşünmeye başladım. Ön panelin PNG'sini buldum ve hayalimdeki ön paneli tasarladım. Düzgün bir kesici bulup o şekilde akrilik paneli kesmeyi düşünüyorum. Ardından boşluğu sinek teli ile veya ona benzer çok da sık olmayan yani hava geçiren bir şey ile kaplayacağım.

Bu panelin normal hali:
1745759643806.webp

Bu da benim yapmayı düşündüğüm modifiye:
1745759588214.webp

Çok F/P kasaydı be keşke üst tarafı da 360mm radyatör desteği sunsaydı. Zamanında mesh panel satıyorlardı ama kasayı ön kapaksız kullanmak bence daha mantıklıydı. 2018-20 arası sistem toplayanlarda fix kasa bu.

Zamanın enlerinden. Güzel olacağa benziyor. Şimdiden elinize sağlık. Eski kasam 300R idi. Aynı sıkıntı onda da vardı.

Konuyu hortlatıyorum kusuruma bakmayın fakat durum nedir aynı kasadan bende de bulunmakta.
Aynı hala ya. Temu kapanmasa küçük dönen kesici aletlerden almayı düşünüyordum aslında ama temu kapanınca vazgeçtim. Yapabilsem çok güzel olacak aslında. Şu an bile 80 dereceye çıktı yine ekran kartı sıcaklıkları. Belki maket bıçağı ile de denenebilir aslında.

Gravürden bahsediyorsunuz galiba Facebook marketplace ya da sahibinden üzerinde bakabilirsiniz ucuza düsürürseniz işiniz görülmüs olur eğer bir gelisme olursa haber ediceginizi umuyorum.