Krmm

Üstün
Marka olarak G.SKILL daha güven veriyor fakat Corsair'in Dominator Titanium RAM'leri şuan G.SKILL'den 6.000 TL daha ucuz. G.SKILL için extradan 6.000 TL vermek bana dokunmaz ama gerek var mı emin değilim. Corsair uzun vadede üzer mi mesela ne düşünüyorsunuz ? Her iki ram de 64 gb 6000 mhz CL30.

Son düzenleme:
Markanın tek artısı soğutma ve tasarımdır. Önemli olan belleklerin üreticisidir. Şu anda DDR5 belleklerin en stabili SK Hynix modüllü belleklerdir.

Eğer ikisi de aynı bellekse gözünüze en hoş görüneni alın geçin.

Markanın tek artısı soğutma ve tasarımdır. Önemli olan belleklerin üreticisidir. Şu anda DDR5 belleklerin en stabili SK Hynix modüllü belleklerdir.

Eğer ikisi de aynı bellekse gözünüze en hoş görüneni alın geçin.
Hocam anakartın QVL listesinden kontrol ettim. İkisi de SK Hynix olarak görünüyor. Sadece marka konusunda karar veremedim. Estetik olarak da çok seçici değilim. Açıkçası ikisi de gözüme güzel geliyor. Sadece marka olarak g-skill bir tık daha güven veriyor. Corsair nasıldır emin değilim.

Hocam anakartın QVL listesinden kontrol ettim. İkisi de SK Hynix olarak görünüyor. Sadece marka konusunda karar veremedim. Estetik olarak da çok seçici değilim. Açıkçası ikisi de gözüme güzel geliyor. Sadece marka olarak g-skill bir tık daha güven veriyor. Corsair nasıldır emin değilim.
Hocam dedigim gibi onemli olan bellek ureticisi kim. İkisi de SK Hynix ise o zaman sadece tasarimi en hoşunuza gideni secmeniz yeterli
olacaktir. Corsair Dominator de Corsair belleklerin amiral gemisi diyebiliriz. G-Skill de kalitelidir oldukca. Hangisi butcenize ve icinize sinerse onu tercih edin. İkisi de ayni performansi verecek cunku ikisi de ayni uretici ayni MT/s ayni zamanlamalara sahip gibi duruyor dediginize gore.

Marka olarak G.SKILL daha güven veriyor fakat Corsair'in Dominator Titanium RAM'leri şuan G.SKILL'den 6.000 TL daha ucuz. G.SKILL için extradan 6.000 TL vermek bana dokunmaz ama gerek var mı emin değilim. Corsair uzun vadede üzer mi mesela ne düşünüyorsunuz ? Her iki ram de 64 gb 6000 mhz CL30.

Sana bu yakışır altı kurtarmaz dıyorum @Krmm

Son düzenleyen: Moderatör:
CL30 G.Skill sağlam iskele değil.

Dominator'u alın ama @Ayhan Dönmez 'in önerdiğini.
O kesin Hynix A-die. Ayrıca IMC filan sağlam gelirse 6600'ü doğrudan rahat açtırır.

@Krmm bu RAM'de Hynix A-die.
Screenshot_20251101_094600_Chrome.webp

Fakat fiyatı @Ayhan Dönmez'in önerdiğine kıyasla pahalı olduğu için 6600MT/s CL32 daha iyi olur.

CL30 G.Skill sağlam iskele değil.

Dominator'u alın ama @Ayhan Dönmez 'in önerdiğini.
O kesin Hynix A-die. Ayrıca IMC filan sağlam gelirse 6600'ü doğrudan rahat açtırır.

@Krmm bu RAM'de Hynix A-die.

Fakat fiyatı @Ayhan Dönmez'in önerdiğine kıyasla pahalı olduğu için 6600MT/s CL32 daha iyi olur.
Hocam ben sweet spot olduğundan olayı 6000 mhz cl30 istiyordum. Fiyat farkı hiç önemli değil. Benim attığım ram ile Ayhan hocamın attığı ram'lerin ikisi de Hynix A die ise o halde fiyatı önemli değil. CL30 daha mantıklı geldi bana.

Bu arada bir çılgınlık yapıp şunu alsam mı diye düşünüyorum halen :D Ama çok para be. Bilemiyorum valla.

Son düzenleme:

Bunu alırsanız @Ayhan Dönmez ile şahsi meselemiz olur bu RAM'leri CL24 yapmak. 😀

Hocam ben sweet spot olduğundan olayı 6000 mhz cl30 istiyordum. Fiyat farkı hiç önemli değil. Benim attığım ram ile Ayhan hocamın attığı ram'lerin ikisi de Hynix A die ise o halde fiyatı önemli değil. CL30 daha mantıklı geldi bana.

Frekans avantajı var Cl32 olanın. CL28 açarız o RAM'i. IMC iyi gelirse 6600 CL28 veya 6400 CL26 zorlanabilir.