Bütçe
0

fatih16

Uzman
Arkadaşlar herkese iyi Sosyaller, sistemi yeni kurdum, tüm fan bileşenlerim ve sıvı soğutmam Corsair. Bir önceki anakartımda sıvı soğutmayı kontrol edebiliyordum quit moda falan alabiliyordum şimdi ise hiçbir şekilde ayar yapamıyorum. Anakartta hem CPU hem Pump fana takmama rağmen ayar yapılmıyor. İşin garip kısmı ise kabloyu çıkarttığımda ise RPM değeri hiç aşağı inmiyor, kabloyu sökünce otomatik fan hızını kesmesi gerekmez mi?

Anakart olarak MSI MPG X870-E Carbon Wi-Fi kullanıyorum, bunlar da ek görsel.

IMG_0EC3B5FE-616A-4E30-9A0B-23F488CABC9C.webp

Corsair sitesinden İCUE programını yükleyebilirmisin? Oradan bütün her şeyi kontrol edip ayar çekebilirsin dilediğin gibi. Kablolar doğru takılmış farzediyorum. Bir de, Commander Core aparatıda vermiş olmaları lazım sıvı soğutma ile birlikte onun üzerinden yapılıyor bağlantılar.

hocam tüm bağlantılarını yaptım, icue programından normalde kontrol sağlıyordum, şuan da kontrol sağlıyorum ama quit moda aldığım zaman boşta 1250 1300 rpmplerde geziyor, fişini çekiyorum anakart üzerinden, rpm hareket etmeye devam ediyor, normalde quit moda aldığım zaman 500 600 rmplerde gezmesi gerekiyor

Kasamdaki bağlantıları kontrol ettim. Bende sadece CPU FAN ve SYS FAN bağlı onlarda Commander Core aparatına bağlı PUMP FAN vs her şey boşta. Buna bağlı olabilir yada başka bir uygulama etki ediyor olabilir.

anlayamadım gitti hocam ya, bende de sys ve cpu fana bağlı, quit moda alıyorum 2000 rpm oluyor deli olucam

Recep Baltaş yardımcı olabilir misin rica etsem

Son düzenleme: