Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
18000
Evet, tekrar kontrol ettim boşta olan kablodan. Tüm pinlerde oynama var sorun yok yani.
Teşekkür ederim hocam, zahmet verdim kusura bakmayın.

@Hamza Ensar Sağlam, hocam merhabalar, yine ben. Size danışmak istediğim son bir durum var. Bu PSU'yu 5090'lı bir sisteme gidecek ama şu anda 5070Ti'li bir sisteme dışardan bağlayarak test ediyorum. OCCT Power testi esnasında gördüğüm değerler pek içi açıcı gelmedi. Özellikle GPU ve PSU tarafındaki HWINFO64 okumalarındaki düşüşler fazla gibi geliyor. Siz bu konuda me düşünüyorsunuz?

Yükte:

load.webp

Boşta:

idle1.webp

GPU 12VHPWR Voltajlarının bu kadar düşmesi ve PSU +12V'nun 11.859V civarında gezmesi karakteristik bir davranış mı yoksa bu sıkıntı mı? Fikirlerinizi alabilir miyiz?

Son düzenleme:

@Hamza Ensar Sağlam, hocam merhabalar, yine ben. Size danışmak istediğim son bir durum var. Bu PSU'yu 5090'lı bir sisteme gidecek ama şu anda 5070Ti'li bir sisteme dışardan bağlayarak test ediyorum. OCCT Power testi esnasında gördüğüm değerler pek içi açıcı gelmedi. Özellikle GPU ve PSU tarafındaki HWINFO64 okumalarındaki düşüşler fazla gibi geliyor. Siz bu konuda me düşünüyorsunuz?

Yükte:

Eki Görüntüle 223101

Boşta:

Eki Görüntüle 223102

GPU 12VHPWR Voltajlarının bu kadar düşmesi ve PSU +12V'nun 11.859V civarında gezmesi karakteristik bir davranış mı yoksa bu sıkıntı mı? Fikirlerinizi alabilir miyiz?

Milivoltluk sapmalar olabilir onlara takılmaya gerek yok.

Pinlerde oynaklığa takılmayalım...

Milivoltluk sapmalara takılmayalım...

12v-2x6 giriş pek de mühim değil, takılmayalım...

Servis, garanti yok ama takılmayalım...

Ama bir PSU'ya 17 bin TL verelim, yine takılmayalım...:)

Pinlerde oynaklığa takılmayalım...

Milivoltluk sapmalara takılmayalım...

12v-2x6 giriş pek de mühim değil, takılmayalım...

Servis, garanti yok ama takılmayalım...

Ama bir PSU'ya 17 bin TL verelim, yine takılmayalım...:)

Milivoltluk sapmalar ve o pinlerdeki oynamalar tüm PSU'larda var. Bu PSU'nun kötü olduğunu demeye çalışıyorsan açıkça söyle de forumcak kahkahalara gömülelim :D

Bir de dalga geçer gibi önerdiğin PSU'lara bak. Hiç bir değeri Hx1500i olamıyor aynı tiere bile giremezler :D Bilmediğimiz konularda öneride bulunmayalım.

@Andar Han boşluğunda bakarsan sevinirim hocam. @Yusuf7878

Yükte:

Eki Görüntüle 223101

Boşta:

Eki Görüntüle 223102

Benim değerlerim de böyle bu arada:

1769862166328.webp

Dediğim gibi bir sorun yok.

Son düzenleme:
Milivoltluk sapmalar ve o pinlerdeki oynamalar tüm PSU'larda var. Bu PSU'nun kötü olduğunu demeye çalışıyorsan açıkça söyle de forumcak kahkahalara gömülelim :D

Bir de dalga geçer gibi önerdiğin PSU'lara bak. Hiç bir değeri Hx1500i olamıyor aynı tiere bile giremezler :D Bilmediğimiz konularda öneride bulunmayalım.

@Andar Han boşluğunda bakarsan sevinirim hocam. @Yusuf7878

Yahu arkadaş bari elimizdeki PSU'yu bizden iyi bilmeyin. Tüm PSU'larda var mış. Nerden biliyorsun tüm PSU ları? Bendeki C1200 de yok mesela.

Al bu da fotoğrafı.

Dalga geçer gibi önermiyorum. F/P ve Türkiye'de muhatap bulunabilecek seçenekleri yazıyorum. Yoksa herkes kendi parasını kendi harcayacak. Burada millete Corsair aldırıp sonra arıza yaşayınca siz mi uğraşacaksınız yoksa aldırdıklarınız mı?

Elinizde Corsair var diye herkese önermeyin.

Dosya Ekleri

• IMG_7358.webp
    IMG_7358.webp
    434,9 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu arkadaş bari elimizdeki PSU'yu bizden iyi bilmeyin. Tüm PSU'larda var mış. Nerden biliyorsun tüm PSU ları? Bendeki C1200 de yok mesela.

Al bu da fotoğrafı.

Daha yeni bir başkasına C750 Gold ile sistem topladım onda da var :D NZXT C1200'de yok diyelim, onda olmaması onu daha iyi bir PSU ya da bu HX1500i'yi sorunlu yapmaz.

Ayrıca sleeved kablolarda daha çok oluyor bu durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.