Makaleler
12
Yer
Antalya
İçindeki pervanesi dönmüyor ve sıkıntı çıkarıyordu. Devresini kontrol ettim önce, sorun yok. Mecbur içini açtım. Suyunu boşalttım, hava tuttum. Ufak tefek tortular çıktı temizledim. Pervanenin çubuğunu WD40 ile yağladım. Artık sıkıntısız dönüyor. Ancak su koyma işini bir türlü beceremedim. Önce içi açıkken su ekledim diğer borudan su gelene kadar. Radyatör kısmını sürekli aşağı yukarı sağ sol yaparak radyatör içinde hava kalmamasını sağladım. Kapattım. Ancak bir şekilde yine de bayağı bir boşluk kalmış. Pompa kısmı radyatörden yukarıda olunca pompa kısmında su kalmıyor ve boşa dönüyor. Başka türlü nasıl su katabilirim diye araştırdım. Devre kısmında vana görevi gören bir vida var mış. Oradan su eklemeye çalışayım dedim. Onu da yaptım. Ancak bu şekilde de borular vana kısmının üstünde kalıyor yani belli yine tam su dolmayacağı. Şırınga ile o vanadan su koymayı da denedim biraz oldu. Sonra artık taşmaya başladı. Kapattım. Bu sefer yine boşluk var ama az kalmış. Pompa radyatörün altında iken sessiz çalışıyor, pompayı üste alınca suyun içinde hava kabarcıkları kaldığı belli. Çok ses çıkıyor, hışırtılı şekilde geçiyor su pompadan. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada içine saf su koydum sadece. Antifiriz veya özel sıvı eklemedim. Elimde sadece saf su var.

Not: İşlemciye temas eden bakır kısım da sökülüyor normalde ama 2 vidasını yalama yapmışlar. İmkanı yok, çıkmadı. Daha önce tamir görmüş belli ki.

1752329316257.webp
1752329352682.webp

Ben şırıngayla basıyorum. Zaman önemli değil ise yolla yapayım. Diğer türlü zor koyarsın su çünkü koyarken içerde havayı az tutman lazım.

Ben şırıngayla basıyorum. Zaman önemli değil ise yolla yapayım. Diğer türlü zor koyarsın su çünkü koyarken içerde havayı az tutman lazım.
Tekrar açtım. Pompa döndükçe içeride kalan az bi hava da üste çıkmış galiba ki kapatırken pompa kısmı full su dolu iken açtığımda öyle değildi. Tekrar su ekledim. Şu an ses bayağı bi azaldı ama yine de o şırıltı sesi var. O sesin hiç olmaması lazım değil mi? Tekrar açıp tekrar su ekleyeceğim.

Zaman önemli değil ise yolla yapayım.
Bana balık vermeyin hocam, balık tutmayı öğretin.😬

Tekrar açtım. Pompa döndükçe içeride kalan az bi hava da üste çıkmış galiba ki kapatırken pompa kısmı full su dolu iken açtığımda öyle değildi. Tekrar su ekledim. Şu an ses bayağı bi azaldı ama yine de o şırıltı sesi var. O sesin hiç olmaması lazım değil mi? Tekrar açıp tekrar su ekleyeceğim.

Bana balık vermeyin hocam, balık tutmayı öğretin.😬
Bunu göstermeden yapması zor ya :D su bol olsa custom setteymiş gibi de yapıp boşluk bırakmadan doldurabiliyorsun hatta.
1752331749460.webp