Corsair Vengeance EXPO profili çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Destek Ekibi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 706

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Yeni sistemimde EXPO destekleyen 2x16 GB Corsair Vengeance RAM'ler var. Bu RAM'lerde hiçbir EXPO profili çalışmıyor. Açmaya çalıştığım zaman normal boot etmiyor, AMI ekranına atıyor ve RAM'lerin MHz'i yükselmiyor profiller açık olduğu halde ve bundan sonra sürekli PC'yi manuel boot etmek zorunda kalıyorum. Üstüne PC kapandığı veya restart atıldığı zaman DRAM ışığı yanmaya başlıyor ve 5 sn güç tuşuna basınca kapanıyor. BIOS güncel ve anlattığım sorun için RAM'i tek çalıştırdım, çıkardım taktım, silgiyle hafifçe sildim işe yaramadılar. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Bellekleri doğru yuvaya taktığınızdan emin olun.
  • ASUS anakart varsa farklı EXPO profilleri deneyin.
  • Belleklerin kit olduğundan emin olun.
  • Sorun devam ederse bir sonraki güncellemeyi bekleyin.

Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, bellekler doğru yuvada. Anakartım: ASUS X670E-F. EXPO I, II, Tweaked olmak üzere tüm hepsinde aynı sorun var, (Sadece EXPO Auto'dayken sistemde böyle bir sorun olmuyor.) bellekleri kit halinde aldım. Son olarak ben EXPO'yu Windows'u kurmadan önce açtım ve ilk sorunla o zaman karşılaştım.

Geç cevap için kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işlemciyi kullanıyorsun ve EXPO profillerinde RAM frekansı kaç? Anakartın 6400 MHz RAM frekansı destekliyormuş. EXPO profiliyle bu değerin üzerinde çıkmaya çalışıyorsan başaramazsın ve sorun yaşarsın.

İşlemci: 7800X3D. RAM'lerim 6000 MHz destekliyorlar ve ben mecbur şu an Auto profilde 4800 MHz kullanmaktayım.

Şu anki RAM'im de bu:

Corsair Vengeance RGB DDR5 RAM 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO (CMH32GX5M2B6000Z30K).

RAM'lerim 6000 MHz destekliyorlar...
Sanırım burada EXPO profillerindeki frekansın 6000 MHz olduğunu söylemek istedin. Anakartın desteklediği 6400 MHz'in altında kaldığı için yürüttüğüm tahmin doğru değil o halde.

Belki de 7800X3D'nin bellek kontrolcüsü 6000 MHz'de stabil çalışmıyor olabilir. Ama bunu hiç sanmıyorum. Çünkü @deadfellow arkadaş da 7800X3D kullanıyordu ve 8000 MHz frekansta stabil çalıştırmış. Bu arkadaş RAM overclock'tan iyi anlıyor. Belki yardımcı olabilir. Hatta başka bir arkadaş da vardı ama forumu bırakmış sanırım.

Sanırım burada EXPO profillerindeki frekansın 6000 MHz olduğunu söylemek istedin.

Evet EXPO açıldığında target Frequency 6000 MHz oluyor ama RAM'lerin mevcut MHz'i aynı kalıyor. İşlemciyle alakalı bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü tanıdığım bir kişi aynı RAM-işlemci kullanıyor ve stabil çalışıyor.

RAM overclock'tan anlamıyorum ve yanlış yönlendirmek istemiyorum. Recep'in söylediklerinin dışında aklıma gelen bir şeyi belirtmek istemiştim sadece. Recep'in söylediği gibi son çare olarak yeni bir BIOS güncellemesi beklemek dışında bir şey yapılabilir ise bu muhtemelen EXPO profili ile değil de manuel şekilde overclock yapmak olur. @deadfellow arkadaş müsait olursa yazar. Bildiğim ve bana RAM overclock yaptıran diğer arkadaş forumu bırakmasaydı onu da etiketlerdim.

Yani ben yardımcı olamayacağım. Geçmiş olsun, bol şans.

Tamam, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…