Corsair Vengeance RAM alınır mı?

@Ayhan Dönmez başlattım aşağıdaki değerler ne kadar olmalı önemli dediniz neye dikkat etmem gerek?

@Ayhan Dönmez başlattım aşağıdaki değerler ne kadar olmalı önemli dediniz neye dikkat etmem gerek?

Eki Görüntüle 224171

Bunlar önemli, bir de RAM SPD sensörleri önemli. Hepsi normal sende şu anda, RAM kısmı altta. B-Die Dual Rank bir miktar ısınabilir belki ama zararı yok DDR5'te. Düz EXPO'dasın zaten. IO Die 60 derece üzeri IMC için sorun oluşturuyor, stabilite gidiyor genelde. Şu anda sorun yok sendeki değerlerde. SoC 1.3 kitlendi, anakartlar 1.25 SoC veriyor genelde. Testte ve yükte VDrop ile 1.24 düşmesi normal. LLC ayarı Auto çünkü. SoC güç tüketimi ideal.

SoC tüketimi 15.000'e yaklaştı voltaj 1.240 hotspot 50'yi geçmiyor RAM bu testi geçerse masaüstü donma vs yaşamasam EXPO dışı ayara gerek var mı?

SoC tüketimi 15.000'e yaklaştı voltaj 1.240 hotspot 50'yi geçmiyor RAM bu testi geçerse masaüstü donma vs yaşamasam EXPO dışı ayara gerek var mı?

Aslında var ama senin için gerek yok. Oyunlarda sıkıntı yoksa kullanmaya devam et. BIOS olarak güncel kal, yeterli. AGESA sürümü 1.2.0.3g, 1.2.7.0 ya da 1.3.0.0'dan biri olsun. Resmi sitede yazar BIOS kısmında.

Aslında var ama senin için gerek yok. Oyunlarda sıkıntı yoksa kullanmaya devam et. BIOS olarak güncel kal, yeterli. AGESA sürümü 1.2.0.3G, 1.2.7.0 ya da 1.3.0.0'dan biri olsun. Resmi sitede yazar BIOS kısmında.

@Ayhan Dönmez bellek yükü %95 olması normaldir diye düşünüyorum bu değerin altında olması falan gerekmiyor değil mi normal gidiyor şu an?

AGESA updated to comboam5 Pi 1.2.7.0: Yüklediğim sürüm bu şekilde gösteriyor, sürüm yüklerken buna dikkat mi etmeliyim?

Değerler normal. 1.2.7.0'da isen sorun yok.

AGESA güncel kalmak önemli, bellek optimizasyonları ve iyileştirmelerini de içeriyor ekstra.

1.2.7.0'da uzunca kalabilirsin, 1.3.0'da bazı şeyler değişti. Samsung'da sıkıntı yaratma potansiyeli mevcut. Stabil isen BIOS güncelleme, daha iyi olur. Senin senaryoda ötesine çok gerek yok.

90 dakikalık test bitti @Ayhan Dönmez

BIOS olayı hakkında 1.2.7.0 AGESA mevcutsa güncelliyorum onun dışında güncellemiyeyim mi?

Şu an zaten en güncel versiyondayım.

42/66 yazan kısım nedir tamamlanması gerekli miydi?

@Ayhan Dönmez hocam müsait olunca döner misin?

Son düzenleme:

DR olduğu için 44/66 Cycle bitirmiş 90 dakikada. Yani senin 2-2.5 saat arasında test etmen lazım kesin emin olman için. BIOS 1.2.7.0 AGESA sürümüne güncelle, BIOS Default ayarlarda olsun güncelleme esnasında. Sonrasında EXPO1 açıp 2.5 saat teste al. 150 dakika yazman yeterli süre kısmına. 1-90 yerine 1-150 olacak. SR için 1-90 yeterli, DR için 1-150 olmalı. Daha garanti olur.

DR'de kapasite fazla, Coveraj geç ilerler.

Dr nedir? Şu an bahsettiğiniz AGESA sürümünü kullanıyorum, zaten BIOS güncel EXPO 1 açık.

@Ayhan Dönmez

Hocam merhaba şu an 180 dakikalık bir teste soktum ve errors: 0 ile bitirdim CYCLE 1, 0 errors ile geçti 66/66 20 dakika fazla yazmışım o yüzden CYCLE 2 olarak geçti sorunsuz sanırım RAM ne diyorsunuz?

@Ayhan Dönmez

Son düzenleme:

Sorun yok. Güle güle kullanın. B-Die 6000 CL36-36-36 yer genelde 1.4v civarında. Manuel uğraşırsan öyle uygun. Subtiming kısmını Hynix kadar iyi yapamaz ama yine de Tuning mümkün. @LH44 ile Tuning işlemi yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…