Program ile bakmak lazım diğer tarafta net bilgi alınamayabilir, aslında 6400 CL36 olduğu için kötü bir çip çıkmayabilir, AMD sistem kullanıyorsanız siz 6000 MHz çalıştıracaksınız zaten.

Bu konuda @Ayhan Dönmez net bilgi verir.
Evet amd işlemcim var. Bir kaç sayfaya baktım ancak çip ile ilgili bir bilgi alamadım. Kutu üzerinde yazan versiyon numarası ile öğrenilebilir fakat onu da bilmiyorum tabi.

Hocam herkes amd sistemde ram 6000Mhz çalışır diyor, neden anlamadım. Dün @Ayhan Dönmez hocamın micron dediği 6400MHzlik 52CL olan şu an kullandığım ram BİOS'da 6400Mhz çalışıyor gözüküyor. Herhangi bir mavi ekran veya başka bir hata almadım. Neden bu corshair ramleri neden 6000MHz de kullanayım. Bu durum kafama takıldı teknik bilgiye sahip değilim.

Son düzenleme:
KLEVV konusunda için rahat olsun, hatta bununla ilgili rehber hazırladım kendi çapımda. AMD sistemlerde en stabil 6000 olduğu için o öneriliyor. Yüksek hızlarda sıkıntı çıkarabiliyor, stabilite sorunları çıkarma ihtimali var. Genel olarak en ideali 6000 hızları.

KLEVV beğenmiyorum diyorsan, Lexar modeli var 1 tane oda güzel. Onda da çok iyi çip var. CL28 hatta, daha da düşük gecikme değeri. Başka markalarda CL28 RAM modellerinin fiyatları uçuyor. Lexar köklü bir firma bu arada, az çok bilirsin zaten.

KLEVV konusunda için rahat olsun, hatta bununla ilgili rehber hazırladım kendi çapımda. AMD sistemlerde en stabil 6000 olduğu için o öneriliyor. Yüksek hızlarda sıkıntı çıkarabiliyor, stabilite sorunları çıkarma ihtimali var. Genel olarak en ideali 6000 hızları.

KLEVV beğenmiyorum diyorsan, Lexar modeli var 1 tane oda güzel. Onda da çok iyi çip var. CL28 hatta, daha da düşük gecikme değeri. Başka markalarda CL28 RAM modellerinin fiyatları uçuyor. Lexar köklü bir firma bu arada, az çok bilirsin zaten.

Hocam incelemeniz gayet güzel emeğiniz için teşekkür ederim. Bahsettiğim ram'i almış bulundum. Anakartım MSI, kendi sayfasından kontrol ettiğimde de bulamadım fakat benzer kodlara sahip corshair ramlerden bir iki tanesi dışında hepsi SK hynix A modüle sahip. Durum böyle olunca aklımdaki tek soru işareti de silindi gibi oldu. Marka olarak da içime sinen bir firma olunca hemen almış bulundum. Umarım sizin yaşadığınız sorun benimde başıma gelmez. Bir sonraki ram alışverişimde dediklerinizi de göz önünde bulundurarak Lexar ve klevv e de göz atacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

Hocam incelemeniz gayet güzel emeğiniz için teşekkür ederim. Bahsettiğim RAM'i almış bulundum. Anakartım MSI, kendi sayfasından kontrol ettiğimde de bulamadım fakat benzer kodlara sahip Corsair RAM'lerden bir iki tanesi dışında hepsi SK Hynix'a modüle sahip. Durum böyle olunca aklımdaki tek soru işareti de silindi gibi oldu. Marka olarak da içime sinen bir firma olunca hemen almış bulundum. Umarım sizin yaşadığınız sorun benim de başıma gelmez. Bir sonraki RAM alışverişimde dediklerinizi de göz önünde bulundurarak Lexar ve KLEVV'e de göz atacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

Rica ederim. Anakart listesinden ziyade BIOS güncellemesi önemli aslında. Benim aldığım model, listemde yok sorunsuz çalışıyor.

Senin iyiliğin için söyledi Marix hoca aslında.

Hepsiburada premium üyesi misin? Eğer premium üyesiysen, 30 gün kolay iade var. Premium olmayan üyelerin kolay iade hakkı 14 gün. RAM gelince testlerini yaparsın, sorun çıkarsa iade edersin. Eğer sorun çıkarsa müşteri hizmetlerine talep açtırırsın, içine A4 kağıdına sorunları yazıp gönderirsin. 2 günde hallediyorlar iade işini. Hem kafan rahat eder, hem de etik olur.

Rica ederim. Anakart listesinden ziyade BIOS güncellemesi önemli aslında. Benim aldığım model, listemde yok sorunsuz çalışıyor.

Senin iyiliğin için söyledi Marix hoca aslında.

Hepsiburada premium üyesi misin? Eğer premium üyesiysen, 30 gün kolay iade var. Premium olmayan üyelerin kolay iade hakkı 14 gün. RAM gelince testlerini yaparsın, sorun çıkarsa iade edersin. Eğer sorun çıkarsa müşteri hizmetlerine talep açtırırsın, içine A4 kağıdına sorunları yazıp gönderirsin. 2 günde hallediyorlar iade işini. Hem kafan rahat eder, hem de etik olur.
premium üyeliğim yok, eğer şimdi alırsam yine 30 gün geçerli olur mu ?. Forumda birisinin iade sistemi kolay demesi üzerine hepsiburada'yı tercih ettim fiyatta diğer sayfalara göre uygundu. Umarım öyle de olur ama tabi ki ondan önce umarım hiç sorun yaşamam ve iade etmem gerekmez severek ve içime sinerek aldım çünkü.

Ram'lerin takma işini bilgisayarcımla beraber yapacağım, evimin yanında inşaat olduğu için ara ara elektrik kesiliyor BİOS update sırasında riske girmek istemiyorum. Evde köpeğim olduğu için kasanın içi biraz hızlı tozlanıyor o yüzden önce bir temizlik yapacağız sonrasında da bir bakım yapıp sistemde herhangi bir sorun var mı kontrol edeceğiz. Şuanda kullandığım ram üstündeyken BİOS güncellemesi yapıp daha sonrasında yeni ramleri takıp bios'dan ayarını yapacağız. Bir sorun yaşamam umarım.

premium üyeliğim yok, eğer şimdi alırsam yine 30 gün geçerli olur mu ?. Forumda birisinin iade sistemi kolay demesi üzerine hepsiburada'yı tercih ettim fiyatta diğer sayfalara göre uygundu. Umarım öyle de olur ama tabi ki ondan önce umarım hiç sorun yaşamam ve iade etmem gerekmez severek ve içime sinerek aldım çünkü.

Ram'lerin takma işini bilgisayarcımla beraber yapacağım, evimin yanında inşaat olduğu için ara ara elektrik kesiliyor BİOS update sırasında riske girmek istemiyorum. Evde köpeğim olduğu için kasanın içi biraz hızlı tozlanıyor o yüzden önce bir temizlik yapacağız sonrasında da bir bakım yapıp sistemde herhangi bir sorun var mı kontrol edeceğiz. Şuanda kullandığım ram üstündeyken BİOS güncellemesi yapıp daha sonrasında yeni ramleri takıp bios'dan ayarını yapacağız. Bir sorun yaşamam umarım.

BIOS güncellemesi önemli, bir çok sorunu çözüyor bazen. RAM testleri 1 gün bile sürmez, iade raddesine kadar vaktin çok yine. Sıkıntı olmaz. Sorun yaşarsan Marix ve Ayhan hocaya danış muhakkak. Evet bende iade ettim, iade sistemi çok iyi Hepsiburada tarafında.

Şimdi alırsan 30 gün geçerli olur mu, onu bilemiyorum. Bir şey söylersem, yalan söylemiş olurum.

Hayırlı olsun şimdiden öyleyse.

BIOS güncellemesi önemli, bir çok sorunu çözüyor bazen. RAM testleri 1 gün bile sürmez, iade raddesine kadar vaktin çok yine. Sıkıntı olmaz. Sorun yaşarsan Marix ve Ayhan hocaya danış muhakkak. Evet bende iade ettim, iade sistemi çok iyi Hepsiburada tarafında.

Şimdi alırsan 30 gün geçerli olur mu, onu bilemiyorum. Bir şey söylersem, yalan söylemiş olurum.

Hayırlı olsun şimdiden öyleyse.
Bilgisayarcım geçenlerde müşterisi için topladığı 96GB Ram'lik sistemde dört adet ram olduğu için yaklaşık 4 saat boyunca ram test yaptığını söyledi. Kendisinden talep ederim ram test yapmasını aynı zamanda ben kendimde evde biraz zorlarım. Bir sorun karşısında zaten dediğiniz gibi iade talep ederim ki umarım gerek kalmadan sorunsuz çalışır. Yardımınız için teşekkürler hocam.

Bilgisayarcım geçenlerde müşterisi için topladığı 96GB Ram'lik sistemde dört adet ram olduğu için yaklaşık 4 saat boyunca ram test yaptığını söyledi. Kendisinden talep ederim ram test yapmasını aynı zamanda ben kendimde evde biraz zorlarım. Bir sorun karşısında zaten dediğiniz gibi iade talep ederim ki umarım gerek kalmadan sorunsuz çalışır. Yardımınız için teşekkürler hocam.
Hocam mümkünse siz Dual Channel yani 2 tane RAM kullanın. DDR5'te en iyisi bu. Stabilite daha kolay oluyor.

Alınmaz, CL36 bu RAM'ler, Samsung ve Micron'dan uzak durun.

Bu attığını sipariş verdiysen iptal et, 6000 CL30 alman gerekiyor.

@shruux 2 adet bundan sipariş verin:

Bütçe artırmanın faydası olmayacağından bahsetmiştim, belli ki diğer forumlardaki çok bilmiş kişiler yine Patriot'u kötüledi. Bu algıyı sanırım kıramayacağız. 6000 üzeri frekansları stabil hale getiremezsin, 2:1 moda atacağı için EXPO açmamış performansı alacaksın, bilgin olsun, bir de Samsung-Micron almışsın şu anda, çok büyük hata olur.

@shruux Anakart sitesinin hiçbir önemi yok şu an için RAM olayında, BIOS güncelledikten sonra EXPO açman lazım, her kit için geçerli.