Corsair Vengeance RGB 48 GB (2x24) 6000 MHz CL30 RAM için timing önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mukar41
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 58

mukar41

Uzman
Merhaba herkese, iyi günler.

ASUS ROG B850-F anakart, 9800X3D işlemcide, Corsair Vengeance RGB 48 GB (2x24) 6000 MHz CL30 CMH48GX5M2B6000Z30 DDR5 RAM kullanıyorum. RAM'ler Hynix M-die.

Aslında bu tarz konulara pek hakim değilim; son zamanlarda anlamaya ve hobi olarak uğraşmaya çalışıyorum.

Bu RAM'leri 6400 MHz'de 1:1 modda çalıştırdım ancak belli başlı ayarlamaları buradan ve bazı farklı sosyal platformlardan bildiklerim kadarıyla ayarlamaya çalışsam, çeşitli TM5, y-cruncher VT3 testleri yapsam ve hata almasam da, yine de konuya hakim kimselerden tavsiye almak isterim. 6400 MHz'de CL32'de, 6000 CL30'a göre herhangi teorik-pratik kazancım oluyor mu, uğraşıya değmez mi, stabillik riski açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez

Expo'da sorun yaşamıyorsanız ve bilmediğiniz şey için niye zaman harcıyorsunuz . %1 bile fark hissetmeyeceğiniz şey için.Genel de hobiciler böyle şeyler yapar .

EXPO'da sorun yaşamıyorsanız ve bilmediğiniz şey için niye zaman harcıyorsunuz. %1 bile fark hissetmeyeceğiniz şey için. Genel de hobiciler böyle şeyler yapar.

Gerci oyle islemciden dolayi etkisi az olur.

EXPO'da sorun yaşamıyorsanız ve bilmediğiniz şey için niye zaman harcıyorsunuz. %1 bile fark hissetmeyeceğiniz şey için. Genel de hobiciler böyle şeyler yapar.

Mesela bende 7500F var o yuzden faydasini cok gordum.

Zaten düzgün ayarlamışsınız, stabilse kullanabilirsin, bir sakıncası yok. tRFC 512 kalabilir. 160 ns eder. RCDWR 16 kalabilir...

90 Dakika / 10 Cycle ile yapıyordum ben TM5' de , config olarak anta ve 1usmus bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…