0192617362

Uzman
Thaiphoon Burner'dan çiplerine baktım fakat hangi çip oldugunu anlayamadım.

Micron E-Die galiba ve bu RAM'ler OC edilebilir mi? Performansları nasıl? Şu an XMP açık 3533 MHz'de çalışıyorlar. 3600'e aldığım an hata veriyor ve PC açılmıyor. 4000 MHz'lere ulaşmak mumkun mu bu çiplerde?

1755915030297.webp

Çok rezil bir RAM tüm yabancı forumlarda 4 aydır geziniyorum OC yapabilmek icin 3600'e bile aldığımda sorun cıkartıyor saka gibi. Corsair'in kutusuna +4000 MHz OC bilgisini de eklemesi ayrı bir rezillik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok rezil bir RAM tüm yabancı forumlarda 4 aydır geziniyorum OC yapabilmek icin 3600'e bile aldığımda sorun cıkartıyor saka gibi. Corsair'in kutusuna +4000 MHz OC bilgisini de eklemesi ayrı bir rezillik.

RGB Pro'lar çip konusunda LPX'lerden bile kötü. Bu saatten sonra DDR4'e yeni bir kit almanı önermem. DDR5'e geçeceksen geçene kadar XMP ile idare et. Ayrıca XMP'de iken şunları eklersen bir miktar fayda sağlar stabil olursa.

tRRDS 6, tRRDL 6, tFAW 24, tWR 20, tRTP 10, tWTRS 4, tWTRL 12

Hrgb Pro'lar çip konusunda LPX'lerden bile kötü. Bu saatten sonra DDR4'e yeni bir kit almanı önermem. DDR5'e geçeceksen geçene kadar XMP ile idare et. Ayrıca XMP'de iken şunları eklersen bir miktar fayda sağlar stabil olursa.

Ekran kartından sonra bakarım DDR5'e. Dediğiniz ayarlarda FPS konusunda 2-3 FPS'lik fark yaratacaksa hiç ugrasmayayım bence.

RGB Prolar çip konusunda LPX'lerden bile kötü.
Yok, aynılar. Hatta konu sahibindeki RGB PRO SL, en çok B-Die çıkma ihtimali olan 2. Corsair RAM modeli. Hatta 3600-16'lardan B-Die kesin çıkıyordu, sonra bu modeli revize ettiler Hynix C-Die çıkmaya başladı.
Rev.B olsa bile en kötü bini olacak içinde. Corsair RGB Pro'lara bile isteye kötü çip koyuyor.
Öyle zaten. Rev.B-Die sadece Crucial Ballistix Max'tan çıkınca iyi.

Yok, aynılar. Hatta konu sahibindeki RGB Pro SL, en çok b-die çıkma ihtimali olan 2. Corsair RAM modeli. Hatta 3600-16'lardan b-die kesin çıkıyordu, sonra bu modeli revize ettiler Hynix C-die çıkmaya başladı.

Ben de o 3600 MHz olan versiyonundan alacaktım fakat stoklarını hiçbir yerde bulamadım maalesef.