ForestGuardiann
Başarılı
Konu Başlıkları Gizle
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir çözemediğim, temel donanımların çoğunu değiştirerek ve detaylı testler yaparak dahi ortadan kaldıramadığım bir sistem kilitlenme sorunu ile karşı karşıyayım. Konuyla ilgili daha önce tecrübesi olan veya farklı bir bakış açısı sunabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Sistem, Windows yüklenirken (boot aşamasında) veya Memtest86/başka bir RAM testi esnasında kilitleniyor/donuyor. bazen Windows logosunda, bazen Memtest'in erken aşamalarında gerçekleşiyor.
Özetle: CPU, anakart, RAM'ler (farklı kitler ve slotlar), PSU ve SSD'ler değiştirilmesine rağmen sorun devam etti.
Aşağıdaki tüm adımlar denenmiş ve sorun devam etmiştir:
Yukarıda belirtilen temel donanımların neredeyse tamamı değiştirilmesine rağmen sorunun devam etmesi, beni çıkmaza soktu.
Sizce sorun, değiştirilmeyen ve arızası nadiren bu tarz bir soruna yol açan hangi bileşende olabilir? (örneğin: Ekran kartı, monitör kablosu, kasa üzerindeki kablolar vs.)
Daha önce benzer bir durumla karşılaşan ve çözüme ulaşan arkadaşlardan deneyimlerini ve önerilerini rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Uzun süredir çözemediğim, temel donanımların çoğunu değiştirerek ve detaylı testler yaparak dahi ortadan kaldıramadığım bir sistem kilitlenme sorunu ile karşı karşıyayım. Konuyla ilgili daha önce tecrübesi olan veya farklı bir bakış açısı sunabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Temel sorun:
Sistem, Windows yüklenirken (boot aşamasında) veya Memtest86/başka bir RAM testi esnasında kilitleniyor/donuyor. bazen Windows logosunda, bazen Memtest'in erken aşamalarında gerçekleşiyor.
| Bileşen | Mevcut Kullanım | Alternatif Test Edilen Donanımlar |
| İşlemci (CPU) | Ryzen 5 5500 | Ryzen 5 3400G |
| Ekran Kartı (GPU) | ASUS Dual Radeon RX 6600 | - |
| Anakart (MB) | ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI | ASUS B450M-DRAGON |
| Bellek (RAM) | 2xCorsair DDR4 8G 3200 MHz (CMK8GX4M1E3200C16) | 2xCorsair DDR4 8G 3200 MHz (CMK16GX4M2E3200C16) |
| Güç Kaynağı (PSU) | FSP Hydro G Pro 650 W 80+ Gold | NZXT C550 |
| Depolama (SSD) | WD 500 GB M.2 SSD | Samsung 980 1TB M.2 SSD |
Yapılan ve sonuç alınamayan işlemler:
Aşağıdaki tüm adımlar denenmiş ve sorun devam etmiştir:
- RAM testleri: Farklı RAM'ler ve tüm slot kombinasyonları denendi.
- Temel bileşen değişimi: Farklı anakart, farklı CPU, farklı PSU ve farklı M.2 SSD'ler ile test edildi.
- Montaj: Anakart kasadan çıkarılarak uzay montajı (açıkta) çalıştırıldı.
- BIOS: Anakartların BIOS sürümleri güncellendi.
- Giriş/Çıkış aygıtları: Farklı çevre birimleri (klavye, mouse vb.) İle veya sadece monitör takılıyken test edildi.
- Kurulum medyası: Farklı bir PC'de oluşturulmuş ve çalışan USB kurulum medyası kullanıldı.
- Güç testi: Farklı PSU güç kablosu, farklı priz ve hatta farklı bir lokasyonda/evde test edildi.
Yardım talebim:
Yukarıda belirtilen temel donanımların neredeyse tamamı değiştirilmesine rağmen sorunun devam etmesi, beni çıkmaza soktu.
Sizce sorun, değiştirilmeyen ve arızası nadiren bu tarz bir soruna yol açan hangi bileşende olabilir? (örneğin: Ekran kartı, monitör kablosu, kasa üzerindeki kablolar vs.)
Daha önce benzer bir durumla karşılaşan ve çözüme ulaşan arkadaşlardan deneyimlerini ve önerilerini rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.