Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Birisi çözüm sunuyorsa ve onun için uğraşıyorsa gayet isteyebilir. Bunu istemesi gayet doğal hakkıdır, istemekte ne var ki? Üstelik Recep ağabey zaten çözüm sonrasında sildiklerini belirtiyor.

• Beğendim
İfadeler: 143
Çözümse ve çözüm gerçekten işe yaradıysa kişi tarafından çözüm işaretlenir, kesin çözüm olduğu biliyorsa raporlanıp moderatör tarafından da çözüm işaretlenebilir. "Çözüm işaretler misiniz?" yazmak çok irrite edici ve profesyonellik algısını bozuyor. Artıladım, böyle bir şeyi görmek isterim kural olarak.
Birinin emeğinin karşılığını istemesi neden sizi rahatsız ediyor? Ayrıca neyin profesyonelliğinden bahsediyorsun herkese açık bir forumda?

@4284 Moderasyonu asıl yoracak olan şey, çözüm sayısını olağanüstü bir şey sandığı için her soru konusuna, bilmediği halde sağdan soldan edindiği hazır bilgi ile yanıt verip, çözüm işaretleyin diyen elemanların mesajları olacaktır. Doğru şekilde kullanılan rapor sistemi moderasyonu yormaz, merak etmeyin.

Bunu yazmaya geliyordum. İmzamı atarım. Aynısı yan tarafta başıma geldi.

Bir tane konuya iki tane cevap yazmıştık. Diğer arkadaş içkiyi fazla kaçırmış sanırım, tek cümlede kopyala-yapıştır yapıp altına da pişkin pişkin "Çözüm işaretlerseniz sevinirim." yazmıştı. Bilmiyorum nasıl rahat kurabiliyorlar bu cümleleri.

Ben çekinirim, aşırı amatörce görünüyor. Yazmaya utanırım yani öyle bir şeyi.

Neyse sonra arkadaşa bir güzel ceza verildi, benim yazdığım çözüm olarak işaretlendi.

Çözüme ulaşmış konuyu, konu sahibi çözüm olarak işaretlese zaten böyle bir şey olmayacak. Bence konuya geri dönüş sağlamayan konu sahiplerine yaptırım uygulanmalı.
Bu dediğiniz var zaten, konuya dönüş yapmamak bir uyarı sebebidir. Bunu raporla bize ulaşan durumlarda konu sahibine bildiriyoruz. Kural 4.

Bu dediğiniz var zaten, konuya dönüş yapmamak bir uyarı sebebidir. Bunu raporla bize ulaşan durumlarda konu sahibine bildiriyoruz. Kural 4.
Bildiriyorsunuz da ne oluyor? Adam hala hiçbir şey yazmadan forumda diğer konularla ilgilenmeye devam ediyor. Neden düzenli kullananlara dönüş yapana kadar uyarı vermiyorsunuz? Konu actiysa adam gibi arkasında dursun. Durmuyorsa böyle bencil birine forumda yer yok. Buna benzer bir lafı yeterince ararsaniz Recep Baltas'in kurduğunu görebilirsiniz.

• Beğendim
İfadeler: 143
Bildiriyorsunuz da ne oluyor? Adam hala hiçbir şey yazmadan forumda diğer konularla ilgilenmeye devam ediyor. Neden düzenli kullananlara dönüş yapana kadar uyarı vermiyorsunuz? Konu actiysa adam gibi arkasında dursun. Durmuyorsa böyle bencil birine forumda yer yok. Buna benzer bir lafı yeterince ararsaniz Recep Baltas'in kurduğunu görebilirsiniz.
Birincisi sizi bildim bileli bir tane atarsız cümleniz yok, biraz sakin olun. İkincisi de uyarı vermediğimizi nereden biliyorsunuz? Siz kahin misiniz? Bize gelen raporlara bakıp konu sahibine bildirim gönderiyor ve takibini de yapıyoruz. Bildirime rağmen de dönüş yapmazsa konu sahibini ilgili maddeden uyarıyor ve çözümü de biz veriyoruz. Siz bence önce biraz sakin olun.

Bildiriyorsunuz da ne oluyor? Adam hala hiçbir şey yazmadan forumda diğer konularla ilgilenmeye devam ediyor. Neden düzenli kullananlara dönüş yapana kadar uyarı vermiyorsunuz?

Forumda aktiflik bozulmasın ve insanlar forumdan soğumasın diye şimdilik olabildiğince ceza vermemeye çalışıyorlar. Ancak evet, sürekli kural ihlali yapanlar var ve ceza yemiyorlar ancak en ufacık bir hata da bile ceza yiyebiliyorum.

Daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim. Uyarı vermediğinizi söylemedim. Verilen uyarı bir işe yaramıyor. O konu cevapsız kaliyor. Cevapsız bırakan kullanıcı ise forumu kullanmaya devam ediyor. Başka konulara mesaj yazdığını görebiliyoruz.

Herhalde asabi bir çevreniz var. Çok ön yargilisiniz. Atar falan yok. Gözlemlediğimi belirtip durumu sorguluyorum.

Forumda aktiflik bozulmasın ve insanlar forumdan soğumasın diye şimdilik olabildiğince ceza vermemeye çalışıyorlar.
Bunu gidersin yazım yanlışında yaparsın. Konu açıp yetim bırakmak saygısızlıktır.

Tekrar belirtiyorum. Bahsettiğim durum yeni bir üyenin gelip aslında birkaç farklı forumda açtığı konuyu burada açıp başka yerde çözüme ulaştığı için buraya dönmemesi değil. Aktif olarak burayı kullanan bir üyenin kendi konusunu bırakıp başka konularla ilgilenmeye devam etmesi.